Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:30

mne teda zadny dite u cteni neusnulo ani ja jsem v zivote nikdy neusnula u knizky:-) 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:35

viktorka_od splavu já taky neusnula u čtení, ale to byla ta klidová aktivita a pak tam se mnou máma byla, dokud jsem neusnula. Prostě si neumím představit klidovou aktivitu o samotě u pětiletého dítěte. Určitě takové děti jsou, ale v naší rodině se takové nerodí ;) A knížku si před spaním čtu do okamžiku, kdy na mě jde spaní, zaklapnu knížku, zavřu oči, usnu. Tak stejně u toho dítěte, čtu knížku, někdy pohádku ani nedočtu a řekne, že chce spát, jindy dočtu, zhasnu a ležíme, dokud neusne. Základ je jít číst v době, kdy už je zralý na spaní, aby pak to ležení po čtení byly jednotky minut, nikoli hodin.

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:38

viktorka_od splavu já jo, na mě je to mluvený a čtený slovo jak uspavani hadů, 5 minut max

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:40

viktorka_od splavu já naopak nechápu, jak může někdo číst v posteli, vyjma těch dětí možná. Já bych usnula u první stránky:)

49374 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:44

Evaeva to ctes nudny knizky:-))

Potrefenáhusa usnout treba u televize se mi poprve povedlo az na stary kolena, me to strasne rusi. audio asi ok,  ale to nepraktikuju

49374 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:46

Pinot Noir číst v době, kdy už je zralý na spaní, aby pak to ležení po čtení byly jednotky minut

to je sice fajn, ale plati v pripade ze tvoje potreba spanku je nizsi nez decka. kdyz tomu je naopak, udelam cokoliv abych se vyspala:P

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:46

viktorka_od splavu já to v posteli už nezkouším. Já totiž usnu, jakmile se dostanu do pololehu. Když se chci večer natáhnou na gauči, třeba mě bolí záda, tak je to obvykle konečná:)

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:52

viktorka_od splavu já usnu u všeho, už jsem parkrat usnula i v kině 

jinak s tema obecně špatně usinacima detma se radi omezit televizi, mobily, chodit hodně ven, když je světlo, na spaní přes den jim nezatmivat...

s tou televizi jsem zvědavá, je to magický oko i pro to mimino, a to koukame prakticky jen na zprávy 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:53

Potrefenáhusa 

Já jsem až u druhého dítěte zjistila, že jsou děti, které položíš do postýlky, oni se na tebe dívají, ale už zůstanou v klidu ležet a za chvíli usnou. Ne, kecám, někdy si ještě chvíli povídá, než ztichne

Syna jsme jako miminko museli ukládat už spícího, ale stačilo unosit, cca 10 - 15 minut. Teď usne většinou u pohádky nebo chvíli po ní.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:53
Reakce na letfenixa:

MP Meri ježišmária, čo je to hopik?

​Hopsakoule? Skákací míček? Ani nevím, jestli se tomu říká i jinak

Potrefenáhusa Těch batolecích aktivit bych se nebála, já z toho měla celkem strach, nuda nuda, ale v tomhle věku syn potřeboval moji asistenci opravdu v homeopatickém monžství, stačilo ho položit do koutku s hračkama a sednout si opodál s mobilem a občas podat zakutálenou součástku. To spíš teď začíná potřebovat asistenci s těmi složitějšími hračkami a i já si s ním už ráda sednu a něco společně třeba postavíme, když už to není jenom tupý bouchání něčím o něco apod. Ale pořád si hraje většinou sám (vedle mě). Takže bych se nebála předčasně

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:06

Potrefenáhusa

PPosíláme pozdrav z batolecí aktivity. Teď se pokouší dostat všechna semínka zpět do pytlíku. A pak budeme dělat dort č. 2, byla jsem z kuchyně odvolána právě v kritickém okamžiku, ale děťátko se vzbudilo a chtělo znova spinkat, ovšem ne s tatínkem, pouze s maminkou! 

49374 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:16

Potrefenáhusa v kine jako nepocitam pripady kdy jsem byla namol... usnu jedine v jedoucim dopravnim prostredku, to teda spolehlive:-)

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:21

viktorka_od splavu jo, mne ani nepomuze, když mě to fakt baví, proste od urcityho okamžiku už to nejde 

nebo ve škole na přednáškách, to bylo taky občas děsný, ten souboj sam sebou 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:24

Gatita Ja bych ve vasem pripade zkusila uz vecer zavest nejaka pravidla, napr. omezit vecer televizi, posunout trochu vecerku, v postylce chvili pomazlit, popovidat, precist kratkou pohadku, pak treba pustit audio pohadku a odejit. Vysvetlit mu, ze ted nastava cas, kdy rodice chteji byt spolu sami, aby si odpocinuli. Pokud pak bude vychazet na curani nebo piti, muze se obstarat sam. Jidlo uz ja pred spanim nepovoluju (deti jedi pred koupanim a maji uz pak vycistene zuby). Pokud bude vychazet z jineho duvodu, posilat ho zpatky do postele s pripomenutim, ze tohle je vas cas. Postupovala bych asi nejak postupne, syn bude asi protestovat. Ja jsem postupem casu dosla k tomu, ze se s detmi nechci kazdy den uplne vystavit. Jasne, ze mimino a mensi deti nepockaji, ale ty vetsi uz se daji postupne naucit, ze kdyz mama chce pit v klidu caj, cist atd., tak jejich pozadavky proste okamzite plnit nebude. Synovi se to asi libit nebude, ale vezmi si, ze to, abyste s muzem meli vecer chvilku pro sebe, je pro nej ve vysledku dulezitejsi.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:25

Potrefenáhusa já taky v kině usínám. Ne vždycky, ale jak je to trochu nudnější. Musím mít s sebou hektolitr pití a pytel pochutin, aby mě to udrželo vzhůru. A to prosím v době, kdy jsem mohla spát dosyta, dnes bych pravděpodobně usnula už cestou do kina.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:29

Dcera si tedy dokáže večer u té "klidové aktivity" vydržet sama, ale myslím si, že je to prostě náhoda a štěstí. Po pohádce, kterou čte tatínek, si s ní jdu popovídat, přitulit se, a pak řeknu, podívej, už je dávno tma, já jdu uklidit do kuchyně a připravit věci na ráno, jestli chceš, vezmi si ještě do postýlky nějakou knížku, a já se na tebe za chvíli přijdu podívat. Někdy kvičí, tak vybereme knížku spolu, někdy nekvičí a vybere si sama nebo si hraje s plyšáky. Za zásadní považuju za ní opravdu třeba za pět deset minut zajít, aby viděla, že nekecám. Obvykle pak ještě zavolá, ať se jdu podívat na něco zajímavého v knížce nebo že chce přikrýt (vyčurat, něco podat, něco říct)...průměrně odhaduju, že to vychází na 5 mých návštěv za večer. 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:33

Mohučanka to je super. Ale to je prostě úplně jiný typ dítěte, než náš exemplář (a vidím mezi ním a synem Gatita jisté podobnosti) a je to, myslím, jasné od narození ;) 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:34

Už som sa zmierila so zaspavanim so synom, úplne. A za úspech považujem, že už štvrtú noc zaspával na svojej posteli nášho trojlozka.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:42

Pinot Noir jo, ja uz prospala hodne filmua divadelnich predstaveni a jednou jsem usnula ve stoje na  koncertu Joss Stone v Lucerna music baru

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:53

Pinot Noir pro mě je to samostatný usínání taky úplný sci-fi, přestože je syn spíš klidnej, rozumnej.

Jednou za čtvrt roku se nechám okolím znejistet, že by už měl umět usnout sám a chvíli se tím stresuju. Pak si ale vždycky uvědomím, že mi to uspávání vůbec nevadí. Ráda si tam zalezu do postele s ním, většinou vytuhne hned a já se musím přesvědčovat, že ještě vylezu :)

Když náhodou chci zkusit, že by měl spát sám, akorát strašně pláče, na to fakt nemám.