Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35021 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:49

A teď mi poraďte, co pro čtyřměsíční holčičku (4m jí budou před Vánocema), která všechno má po bráchovi a širém příbuzenstvu. Na radu maminky jsme koupila podložku, která se dá buď nafouknout nebo napustit vodou a jak se to dítě na tom válí, nutí ho to zapojovat různé svaly. Ale chtělo by to ještě něco a nevím co. Oblečení a hraček má hodně, asi dostane bednu plínek.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:49

Karja stopro, ten kralik tak divne pelichal a celkove proste morskej svet je hezci!

Online Potrefenáhusa
38907 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:54

Kokoska jee, ukaž podložku! 
ja jsem nakoupila nějaký hračky pro mimina tady, chrastitko na kocar, něco do ruky a takový papírový čb kartičky, na to fakt kouká, když ji člověk ukazuje

https://www.sapito.cz/

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:55

continuity Pinot Noir @mnum a ostatnim dekuju, ale nepotesily jste me. Ja to fakt uz nedavam, v osm uz je ze me tyranosaurus, mam za sebou 13 hodin sichty s detma a vyhlidka dalsich 2 hodin a nemoznosti si s muzem neco rict nebo proste na chvili vypnout me dohani k silenstvi. Jsem smirena s tim, ze kdyz ma clovek dve deti, tak se moc nerozsoupne a nema pro sebe prilis casu.to beru, tak to proste je. Ale ty vecery mi prijdou opravdu desne a jakoby zbytecne. V okoli deti chodi proste v osm devet spat...

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:04

viktorka_od splavu pres den nespi uz nekolik let. Vstava kolem 6.30, ma to zazite kvuli skolce, kam teda ted nechodi. Nechci po nem, aby spal, nebo lezel nehnute po tme. Muze si treba hrat v posteli. Jen at uz ma klidovy rezim. Bez nas

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:12

Gatita s tím, že nemám dítě jako jsou ty v okolí, už jsem se smířila . Ale já teda neváhám pustit dětem televizi, nechat je u televize jíst (nebo jim dát sladkost, když chtějí) a podobně, zkrátka usnadnit si život, jak to jde ;) Protože přes den přestal spát dřív, než mu byly tři roky a v noci mu stačí minimum spánku a já se dětem věnovat kvalitně 15 hodin denně nedokážu. A ani nechci.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:13

Gatita nespavec tlapkam moc, ja somnambulni sova fasla nespaveho skrivana (i v puberte vstaval kolem 8-9 rano), vecery ve skolkovem veku ale uz celkem sly kombinaci ritualu+povidani+audio pohadka po mem odchodu. zkusila bych jeste vyhradit si pro nej ten cas pri ukladani, i kdyz je to pro tebe blba doba, pro nej taky. 10 minut klidu, pomazleni a popovidani o dojmech z celeho dne aby nemel pocit ze uz se ho chces rychle zbavit cemu se brani a setrvale vyliza.. a pak uz si muze jeste hrat nebo tak

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:39

Děkuju všem za rady, tak teď zas nebudu vědět co vybrat dřív. Už nějakou dobu si vnučka strká všechno do pusy a hrozně slintá - asi jí rostou zuby.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:46

crazydaisy na ty prořezávající se zuby bylo úplně skvělý tohle kousátko

https://www.drmax.cz/mam-bite-brush-kousatko-3-m?gclid=CjwKCAiAv4n9BRA9EiwA30WND2Xf-z5Mr5BH9FOEi3yfftjo8trvkxvSbwHhR_wl7c1bObpPkU5VEhoCn3oQAvD_BwE

syn z něj byl úplně v extázi, hryzal ho vždycky hrozně fanaticky. Je silikonové a srandovně to v té puse vrže.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:48

žluťásek a toto zas u nás nemalo úspech vôbec. Ani jeden ho nechcel dať do pusy. Ale zas je pravda, že ich tie zuby veľmi netrápili.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:49
Offline Kokoska
35021 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:49

Potrefenáhusa to jsou hezke veci, ale toho meji fakt hodne doma. Budu se muset poradit, male je to stejne jedno a radsi at nekoupim nejakou zbytecnost. Nema treba DM nejak darkovy karty?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:53

Gatita v pěti letech je podle mě už šance ho naučit na klidový režim v pokojíčku, třeba půl hodiny před usnutím. Buď třeba ty audioknihy nebo nějaké hračky do postýlky. Asi to nějakou dobu potrvá, ale zkusila bych to. Na rovinu mu řekni, že už seš unavená a taky si musíš odpočinout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:55

Kokoska má

Já bych to řešila nějakou drobností, třeba ty čb knížky syna dost bavily a k tomu ty pleny/dárkovou kartu

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:03

Gatita hm, já to teda vidím úplně jinak než Evaeva Neumím si sama sebe představit, jak v pěti letech sama bdím v posteli. Tmy jsem se bála, světlo by mě provokovalo právě k tomu vylézání z postele. Usínala jsem vždycky u pohádky, kterou mi naši četli, a to až do doby, kdy už jsem si před spaním začala číst sama. Upřímně, tenhle režim, co se tu opakovaně zmiňuje, ta "klidová aktivita o samotě před spaním", vůbec neznám a nečekám od dětí, že by toho byly schopny dřív než v tom věku, kdy jsem toho byla schopná já, tj.  v době, kdy už si sami čtou knížky.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:06

Gatita 

Poradit neumím, jenom se děsím, že se jednou něco stane a budu mít stejný problém... Soucítím. 

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:10

Klukům (za chvíli 8 a 10) jsem přestala číst asi před měsícem.Četla jsem jim od chvíle, kdy přestali být kojeni vždycky tak 20-30 min (dýl, když jsme se začetli), nemuseli ležet, mohli si stavět lego nebo si kreslit. Ale už být celkem v klidu. Pak jsem s nimi ještě ležela než neusli (když byli menší), ke konci třeba jen pár minut. Když byli mladší (školkoví), tak po čtení usnuli většinou rychle, mladší často i během čtení.

Online Potrefenáhusa
38907 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:11

Pinot Noir já to vidím stejně jako ty, jen si myslím, ze my fakt budem u těch harantu sedět, dokud neusnou, zatímco ty, co věří tomu, ze jde diteti zamavat ve dveřích a ono usne, toho třeba dosáhnou 

zajimavy je, ze to dite nevzbudi houkajici protipožární čidlo, ale když se chce matka odplizit, či jen trochu odsunout, už ručička šmátrá a dite se začíná nespokojene vrtet

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:17

Pinot Noir tak určitě je to dítě od dítěte. Syn je naučený na takovýhle klidový režim po obědě, usne tak jednou za 14 dní. Když si bude umět číst bude to určitě lepší. Na druhou stranu proč to nezkusit zavést, když to rodiče trápí. Vykašlat se na to můžeš vždycky.