Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:55

Gatita u nas to same, taky marne cekam na nejaky zazracny tip co s tim... Pred osmou je dcera v pyzamu, ale spat odmita, dalsi 2 hodiny vyleza, stokrat potrebuje napit, vycurat, vykakat, neco nam rict a musi, a ma hlad i kdyz hodinu predtim odmitne dojist veceri... a uspavejte me, protoze budu se bat sama a plakat... Takze manzel uspava starsi (samozrejme vybiha, skace, leze po vsech postelich, vezme vsechny mozne prikryvky tkere najde, a nakonec si ustele na podlaze protoze vsude ji je horko) a ja ve vedlejsi mistnosti do zblbnuti stridave nosim a kojim miminko ktere ma vecery urvane... Kolem desate usne starsi a mala tak kolem jedenacte, nekdy az dvanacte pote co s ni zalehnu do postele ja a ukojim ji do spanku... Kdyz chci dat miminku dudlik, tak ma hysterak. Ja nechapu jak to delaji jine matky ze dite proste vezme dudlik a udrzi si ho v pusince, obe moje deti ho odmitaji, vyplivuji

Ja ty vecery fakt nesnasim... Dekuji za pozornost 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:56

žluťásek moje dcera nikdy nic jako batole do pusy nestrkala...začalo to zhruba před třetím rokem, v masně olizovala pult s šunkou zvenku, málem mně ranila mrtvice. Od té doby strká do pusy kdeco

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:57

žluťásek je! Ty kyticky mi teda prijdou takovy nebezpecny, ale tem se nikdy nevenoval. Misto toho zjistil, ze ty kulaty kousky z kmenu palmy se daj pouzit jako pistalka a ma to v puse furt a ja trnu hruzou, ze si to vrazi az do krku! Ocucavace nezavidim, to dela muj synovec. Lize topeni, podlahu, furt neco zvejka:)))

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:59

Gatita jeste spi pres den? a kdy rano vstava? byt je to nepopularni tak jestli neni vecer dost ospaly musi holt vstat driv, aby ta doba spanku vysla. nikoho neprinutis spat dele, to nejde

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 10:09

crazydaisy Malý vzdálený neteři se k prvním narozeninám moc líbil vlček. Neumí to samozřejmě sama roztočit, ale zkoušela to opakovaně a zaujalo ji to hodně moc.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 10:22

Gatita náš usíná až kolem půl desáté, už jsem se s tím smířila, že mu stačí málo spánku, spí maximálně 9 hodin denně. (No, po někom to má, že?) Usíná jen se mnou, ale je fajn, že poslední dobou mu to netrvá hodiny, ale deset, patnáct minut. Ovšem do postele teda lezeme až po té deváté, než ho dvě hodiny přesvědčovat, aby ležel, radši něco děláme, nechám ho hrát si a do postele jde až už je fakt na pokraji spánku. Nejvíc funguje přes den unavit, no. V den, kdy není ve školce a ani nejdeme ven, je usínání horor.

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 10:44

Gatita já ti rozumím, to vybíhani je blbě asi pro každého. Ale nemyslím si, že se toho dá zbavit. U nás vybíhají i v deseti letech. Už se s nima tedy dá domluvit, že chceme mít klid a tak, ale minimálně 2x se napít a vyčůrat přijdou každý večer. Někdy přijde starší říct, že nemůže usnout, tak se domluvíme, že si bude chvíli číst a pak sama zalehne - jenomže ta už je pubertě, to je jiné. 

Jinak sledování televize jsme dělali a děláme tak, že koukáme zpětně, muž má u ruky ovladač a když zmerci dítě, tak to prostě zastaví. 

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 10:49

Gatita jeste spi pres den? a kdy rano vstava? byt je to nepopularni tak jestli neni vecer dost ospaly musi holt vstat driv, aby ta doba spanku vysla. nikoho neprinutis spat dele, to nejde

Navíc když máš sovi dítě ani to brzké vstávání nemusí zabrat ( já mám dvě a sama jsem sova, takže přesně vím jak to je večer). Já je tam nazenu v devět, v půl desáté, kolikrat hodinu ještě tlachaji, vstávají před sedmou a takto jde celý týden a dospi to pak o víkendu. 

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 10:51

crazydaisy Pro neteř mi přišlo hezký tohle, díky magnetům se to dá přidělat třeba na ledničku nebo spojovat do dlouhýho hada, ta prostřední tyčka je rovná, takže se to dá navlíknout v jakýmkoliv pořadí, roztočíš to jako káču a na ožužlání asi taky dobrý :)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:01

Klara joo tu mame! A je fakt bozi, hlavne ze jsou ty kolecka magneticky

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:08

711990 Viď!:)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:10

Klara jo, ja to podedila a jsem fakt prekvapena jak moc si s tim vyhral. Nejdriv jen rozpojoval a spojoval to maly kolecko a ted uz to i haze na tu tycku a tak. Jen obcas mam obavu ze se na to napichne, kdyz tady kolem vravora:D

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:12

crazydaisy My duplo kupovali az ke druhym narozeninam a stejne to jeste neumela moc stavet. Jako kdyz to vezmu podle ty mladsi, ta je stejne stara jak tve vnouce, no tak ta si proste rada pousti ty melodie a hrabe se segre v kuchynce a v krabici s kostkama. Ty jsme vlastne kupovali v pul roce hz, takove male kostky drevene, holcickovsky barevne, obcas nejaky jiny tvar tam je, a s tim si teda vyhrala dost, proste je bavilo i to hrabani, posleze staveni.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:24

711990 Docela jsem slavila úspěch s tím stavět ty kroužky na sebe bez tyčky (dva tři třeba) a doprostřed zapíchnout nějakou figurku nebo malýho plyšáka jako do kulometnýho hnízda :D

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:26

Jeste doporucuju tuhle knihu Poznavej dotykem. Je krasna a radi oba hladime zraloka:D

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:26

Klara to je dobry!!!

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:31

711990 Jee diky,ja koupim asi tu na venkove;-)

Online Potrefenáhusa
38907 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:41

711990 no z ty tyčky mám taky strach, já před lety hlídala nějakou dobu rok a půl starý dite a to mělo drevenej vláček na provázku takhle s těma tyčkama, na který se dal nasadit náklad a vždycky se někam rozběhla a táhla to za sebou a já jenom trnula, kdy se otočí a hodí na to držku

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:48

Karja ta je zrovna mnohem osklivejsi:D

Potrefenáhusa no presne. Ale tohle jw teda fakt tlustej kolik

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 11:48

711990 Joo,takze mam jit do morskeho sveta? Ja si zas rikala, ze ty domaci zvirata znaji...