Gatita
:-D
Vše o těhotenství a dětech
Gatita gratuluju![]()
viktorka_od splavu Evaeva je to jen nahoda, vetsinou se tam mele do desiti, musim ho tak trochu zalehnout, aby se zklidnil a netrajdal po dome, pak chce psat na zada a hadat pismena, pak zacne pravidelne oddechovat a jak tam vyrobi utulnou atmosferu, tak v 99% pripadu usnu taky...
Gatita I občasný úspěch je úspěch
jen tak dál!
Ty nocni bdele dvouhodinovky jsme tady taky chytli ![]()
Kdyz zanedbame odpoledni spanek a mala vytuhne uz v sedm, mam stoprocetni jistotu, ze nejpozdeji ve tri bude super bdela a dokud se neunavi, tak spat nebude. Jako nedivim se, ma v tu dobu za sebou uz i osm hodin spanku. A unavit se ji trva v prumeru hodinu a pul. Vetsinou ji nechavam radit, jak chce, nepodporuju zadnou cinnost a koukam na netflix na mobilu bez zvuku a cekam, az odpadne , ale radeji bych spala. Pak nastesti spi do osmi. Vubec si nedokazu predstavit mit druhe dite, co se treba v sest zacne dozadovat me pozornosti po te, co ja v noci bdela. Obcas si rikam, kde vlastne berou lidi odvahu na porizeni druheho ditete ![]()
Zuzuli no:D
Ale to by mělo mít řešení, že ten odpolední spánek nevynecháš? Naše druhé dítě tohle mělo taky. Stačilo se vrátit k režimu, který jí dělal dobře, a dát si na to pozor. Někdy to znamenalo uvozit ji v kočáře, pak až s věkem jsme ten odpolední spánek mohli zrušit - když už neodpadla ani přes naši snahu.
rasaNori to by mi teda taky stacilo no:) Tonda usina kolem 9. po hodinovym zapasu a vstava rano kolem 7, kdyz to jde dobre, tak nekdy spi i do 8. Jen teda v noci se furt budi co 2h zhruba od pulnoci
k vanocum bych si prala jednu noc o samote![]()
Tak starsi vypada ze bude marod, pofnukava a chrci:(
rasaNori tak ona krome te bdele dvouhodinovky je vzhuru kazdou hodinu a pul az dve hodiny na kojeni. Pred tim i po ni. Nikde nepisu, ze jinak spi hodiny v kuse
Kdyz usne v pet, tak v pul sedme je vzhuru a obcas pak jeste usne a spi do osmi. Jen je lepsi, kdyz mezi tou treti a patou spi taky. Nepamatuju si, kdy jsem spala dele nez tri hodiny (s trochou stesti) v kuse ![]()
dynda reseni to je, na ten odpoledni spanek hodne dbam. Kdyz usne kolem devate, tak spi hezky (jen se nakoji a spi dal, neni v noci vzhuru)
rasaNori Coze, coze,coze????? Ta starsi usina v 8, ale ta mensi tesne pred 10, vstavaj v pul 7. Cimz zdravim Gatita a jeji absenci veceru. Jako mit deti o pul 8 zahnan do postele, no ty blaho to by byl zivot!:-D Ale s tou mensi ztracim trpelivost jeste par dni to bude takto beze zmeny a pujde holka na Estevillovu metodu, pac maminku maj jen jednu.
Karja mala presla z jsem vzhuru 15x za noc a neustale pricucla na spim celou noc kdyz jsem ji odstavila. Presne v roce. A hlavne u uspavani ani moc nervala, ani nemusel probehnout odkojovaci vikend. Jako kvalita zivota strme stoupla. Akorat ta starsi holt casto v noci prudi, jak je v pokoji sama,ale uz se stahuji mracna i nad malou, dostane velkou postel a cau pipi:D Ja si ted uzivam uspavani! Nastelu si pod zada, mrne se prituli, obejme me pacickou, ja si neco googlim a tak a za chvili spi. Akorat teda nepije to mliko holt. Ale starsi ma slusnou zavislost na piticku v noci, to mala vubec nema, a tajim to pred ni co to jde:)
rasaNori To zni vazne jako snovy uspavani az ta starsi usne sama?
Karja tu uspava muz. Ja mu je vykoupu, z vany uz si vytahnu jen tu mensi, a zbytek je na nem. Umyje, oblece, precte pohadku, da pusu a cau. Jemu nerve. Ale kdybych to zkusila ja
kdyz jsme samy doma, uspavam obe v pokoji u starsi. A taky to jde, ale neni to tak na pohodu no...
Moje dite je jeste porad v brise, ale uz ma taky neco jako svou bdelou nocni dvouhodinovku. Kazdou noc zhruba mezi druhou az ctvrtou hodinou do me kope tak, ze nemuzu spat. Trva to uz asi mesic, takze uz to bude asi navyk? Uz se teda psychicky pripravuju, ze takhle nejak budou vypadat nase noci, i az bude na svete.
Myrtila v břiše prý častěji kopou v noci, takže žádný strach:) První syn nejvíc kopal v jedenáct večer, ale nepamatuju se, že by po narození v tu dobu byl vůbec kdy vzhůru.
Evaeva Jj, jak se zklidnim a nejsem v pohybu, je vzdycky aktivnejsi. Ale ta noc, to je fakt neco :-D Navic neni v uplne idealni poloze a jeste porad se mi v tom brise hodne otaci, takze kope uplne na vsechny strany. No, jsem na to zvedava, v blizke rodine mame hlavne urvana a nespava mimina, tak se pripravuju na nejhorsi ![]()
My to zažili, když byla dcera taky ještě kojená. Bylo to, jak píšeš. Jedno kojení za noc se vždycky protáhlo, klidně na dvě hodiny. Než mi došlo, co se děje, tak nás to dva dospělé málem zabilo. Různě jsme se střídali u uspávání dvou dětí, noční šichty s dcerou a v práci. Přitom stačilo tak málo...
Zkus na něj přes den svítit
Moje první taky prudilo v břiše v noci. Po narození v tom pokračoval. Přes den naopak nešel vzbudit, měl to otočený. Ale během dvou týdnů to všechno pochopil a srovnal se.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí