dynda To s tim svicenim me uz taky napadlo, nebo teda presneji jsem si rikala, ze z tohohle pohledu je skoda, ze mi konec tehotenstvi nevysel na leto, kdy je teplo, ze bych doma pres den sedela s odkrytym brichem, a tim bych mu naznacila nejaky denni a nocni rezim
Takhle jsem smirena s tim, ze to asi bude mit otoceny. Nastesti ja usnu i pres den pomalu ve stoje, kdyz jsem utahana, takze doufam, ze mi kdyztak pujde spat kdykoli, kdy bude spat i mimino.
Vše o těhotenství a dětech
Tak to máš dobrý, to dospíš, já přes den neusnu. Tenkrát se mi to povedlo až víc než po týdnu, kdy už mě udolaly i různý zdravotní komplikace. Kolem toho spaní byly hrozný manévry - hodně mě uspávalo kojení, tak jsem byla domluvená s mužem, že jako hlídkoval, kdy už budu mít zavřený oči, že ode mě vezme miminko, abych se nemusela zvedat a že třeba usnu. No neusnula, pořád jsem slyšela, jak chodí po domě...
Vítej v klubu.:D Jakmile ulehnu, dá mi pár kopanců, aby se neřeklo... A v noci cca od 2. hodiny jede strašný herdy, že nemůžu spát. Jsou to miláčkové už před narozením.:)
dynda No, to je na houby, navic teda i s mym usinanim kdykoli a kdekoli mi prijde, ze cim vic se clovek snazi uz konecne usnout, tim hur to jde. Na to mi teda hodne pomohla rada, ktera padla nekde tady, ze clovek nemusi uplne spat, ale staci, ze lezi a odpociva. To mi pomaha prezit ty nocni akce ditete, kdy jsem po jeho aktivite tak nabuzena, ze uz treba do rana neusnu.
Len Jj, milacek malej, to je presny
Si tu pak muzeme napsat, jestli v tom pokracuji i po narozeni ![]()
Ke konci těhotenství jsem vlastně večer docela dobře usínala a budila se na čůrání kolem 4. ráno a pak už neusnula, to bylo taky hrozný.
Obcas si rikam, kde vlastne berou lidi odvahu na porizeni druheho ditete
To tak nastoupi po materske do prace, zmeni se sef a napln prace, dostava sezrat kazde ocko, kdyz skolkove dite stune, kolegyne se usklebujou, kdyz si vyridi odchod o pul hodiny driv... a mas to hned ![]()
A ctyrlete dite aspon uz nepotrebovalo pliny, zabavilo se i samo, do skolky chodilo na pul dne, segru se nesnazilo zavrazdit, pohoda to byla!
dynda No, tak to je podobny, a nez zacal byt malej takhle aktivni, taky jsem se takhle budila a pak uz neusnula. Predtim bylo teda horsi to, ze jsem chodila do prace a nemohla se dospat pres den. Ted nemam vubec zadnej rezim, proste spim, kdy mi to zrovna jde. Treba v noci na vcerejsek od pulnoci do tri a pak od sesti do sedmi a k tomu odpoledne od dvou do peti. A ted tu lezim, ctu si a usnu buhvi kdy.
Jsem zahlidla teď reklamu, že Albert bude mít lego a duplo s nějakými jejich body zas s 60% slevou.
Tam snad začnu chodit nakupovat :-))
Myrtila tieto tehotenské bdele dvojhodinovky si pamätám a áno, dieťa v nich pokračovalo ![]()
Všimnite si čas, kedy píšem. Zaspím s malým a potom mám v noci bdelu dvojhodinovku sama so sebou.
Evaeva Jj, jak se zklidnim a nejsem v pohybu, je vzdycky aktivnejsi. Ale ta noc, to je fakt neco :-D Navic neni v uplne idealni poloze a jeste porad se mi v tom brise hodne otaci, takze kope uplne na vsechny strany. No, jsem na to zvedava, v blizke rodine mame hlavne urvana a nespava mimina, tak se pripravuju na nejhorsi
já mám uřvaný a spavý
ten závěr těhotenství mi přišel strasnej, a to jsem neměla žádný trápení typu pálení žáhy, bolavy kosti a kycle, ale už jenom spát v tom velrybim stavu na boku bylo nic moc. A ty kopance v noci, to je jejich, protože oni spej, když se matka hýbe, klid je budí.
u mne se to po porodu asi spis zlepsilo, protože to kojení by mělo matku nabuzovat a zároveň relaxovat, aby to vstavani přežila- blby, ze člověk mezi tema nocnina kojenima občas proste fakt neusne. Já si pamatuju, ze jsem si tu na ten otocenej režim stezovala, ale nějak se to asi strašně rychle srovnalo, protože si pamatuju už jen na tu stížnost.
a jak to moje dite celkem dobře spi, tak kdykoliv řeknu "Až usne, prijdu dolu a na něco se kouknem", tak tu malou potvoru uspavam dvě hodiny (usne, ale ne tak tvrde, aby se dalo odejít a po hodině se vzbudí do bdelyho stavu)
Potrefenáhusa takhle to měl v tomto věku (a bohužel pak ještě dlouho) starší, že se od něj nedalo odejít, tvrdla jsem u uspávání fakt i dvě hodiny a připadalo mi, že stačila myšlenka "teď vstanu a odplížím se" a bum, otevřel oči
. Strašný, strašný moc. Lituju tě, já to úplně vytěsnila, tenhle druhý je až na ty noční hrátky na usínání úplně zlatý, položíš a jdeš.
Myrtila To nemusíš spát, dobré je jen tak ležet a relaxovat, je jedna z top mateřských rad. Když se člověk oprostí od toho, že sebou vystresovaně mlátí v posteli, v duchu nadává, že nemůže spát a počítá, kolik hodin spánku dneska dá či nedá, za kolik minut se vzbudí dítě, no to je naprostá cesta do pekel. Druhá rada, která mi též velmi pomohla, je: ty příšerky mají radar, jen co si u nich na něco zvykneš a začneš si říkat, že dobrý, takhle by to šlo, okamžitě to změní, nic s tím neuděláš, nesnaž se to vrátit, přizpůsob se znovu. Možná to taky využiješ ![]()
Pinot Noir já si nechci moc stěžovat, ona fakt spi dobře a v noci fakt spí
jinak mne je to zatím docela příjemný, když po tom celodenním kolotoci zalezu v 8 do postele s už z ni nevylezu, zvlášť jsk je teď tma. Ale my jsme spolu doma skoro celej den, tak ta potřeba spolecnyho vecera není takova
Zuzuliale tvoja je ešte malinká, to bude dobré, uvidíš. Moja bývala hore bežne aj 10 krát v noci, bolo to strašné, strašné. Keď mala čosi po roku, šprajcla som sa a povedala som, že nočné kojenie ruším. Prvé zobudenie v noci bolo niečo príšerné, malá revala ako tur hodinu a pol, myslela som, že susedia na nás zavolajú sociálku, druhá noc bola trochu lepšia a po troch nociach zrazu spala celú noc. Teraz (má 2 a štvrť) spáva sama celú noc vo svojej izbe.
Potrefenáhusa jo, teď je to jiné, muž se tehdy vracel z práce po sedmé, pozdravili jsme se a já se odebrala uspávat ![]()
Potrefenáhusa takhle to měl v tomto věku (a bohužel pak ještě dlouho) starší, že se od něj nedalo odejít, tvrdla jsem u uspávání fakt i dvě hodiny a připadalo mi, že stačila myšlenka "teď vstanu a odplížím se" a bum, otevřel oči
. Strašný, strašný moc.
Na tohle mi moje macecha řekla, že ona se s tím u druhého dítěte prostě smířila. Prostě úplně vypustila nějaké snahy o odchod, útěk, s prvním to prý dělala, s druhým už ne. Já si to i pamatuju, když šla s dítětem spát, tak si tam odnesla nejen večeři, ale i večerní sklenku vína, knihu, notebook, prostě všechno pro klidný večer, kojila a u toho si dělala svoje. A takhle přistupovala několik prvních let i k celému dni v podstatě. Tvrdí, že ji to hrozně osvobodilo, prostě stáhla svá očekávání na nulu a tvrdí, že to fungovalo (asi jo, když se od šestinedělí vrátila do svých 3! zaměstnání, bez jakéhokoli hlídání).
Totéž kamarádka, když jsem si stěžovala na noční buzení, tak ona opáčila, že jí se budí ještě víc, ale že to neřeší prostě. Nevadí. Jsem tu pro dítě. Tečka.
Já to ale nikdy úplně nedokázala, jsem na to moc sobecká a trochu neurotik, jakmile ztrácim kontrolu nad situací, chytám nervy ![]()
MP Meri ja som sa zmierila s uspavanim a nocami, ale to nonstop vyzadovanie mojej prítomnosti počas dňa ma vycucije, denne riešime, že musím chodiť do práce, a to som tam 3-4 hodiny
MP Meri já to takhle zatím mám a fakt to funguje. Ale já teď nic jinyho řešit nemusím, nemusím někam chodit na čas, řešit u toho druhý dítě
mne šťaví akorat kdyz řve, přes to se přenést neumim a vona teda řve dost
v tom mě teda zase trochu uklidnila kamaradka, která měla první dite pohodovy usměvavý a druhy uřvaný, ze to je spis otázka temperamentu a vnitřního nastavení, než péče. Ale teď třeba prořvala cely pondělí a večer jsem si už fakt přála, ať v těch 8 zaklapne víka a je klid
Mě překvapilo, kolika vás mělo během těhotenství a po něm problém se spánkem. Lituju, to vůbec neznám. Já prospala těhotenství i to kojení.
Jinak my jsme si taky dnes dali noční dvouhodinku, mladší si teda nechtěl hrát, ale nemohl zabrat, pořád pobrekával. A zapojil svůj radar dokonale, jakmile jsem se naklonila nad svou postel, začal kňourat. Abyste věděli, že i moji medvědi občas nespí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí