Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 23:48

Mohučanka  Chudák babička...

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 01:24

Syn má takhle toho maňáska kočku z IKEA, kterou samozřejmě přestali vyrábět. Nelenila jsem a sehnala druhou na bazaru, kdyby došlo na nejhorší a ztratili jsme ji.

No takže samozřejmě jak přišla pošta, dítě bylo rychlejší a než jsem se stačila nadechnout, obálka už byla rozervaná a radostnej jásot, druhá kočka! Není to náhradnice, je to kamarádka a často tahá obě dvě.

Jmenujou se většinou Kočka a Mačka, ale občas se na chvíli přejmenujou. Teď jsou to zrovna Perska a Urska

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 08:24

Mrakoplas Tak já jsem taky dceři s nadějí strkala do postýlky plyšáky, že se k nim bude tulit, ale stejně to nefungovalo, tulit se chce furt jen k mamince :o) Já myslím, že k tomu člověk musí mít povahový předpoklad, dcera prostě žádnou takhle dlouhodobě oblíbenou hračku nemá a popravdě, já jsem ji v dětství taky neměla.

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 08:33

žluťásek Do smrti nezapomenu asi nejšťastnější den v životě svého staršího dítěte: "Mám dva Hajanyyyyy!" Ale většinou se spokojí jen s jedním z nich, druhý je "v lázních"

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 08:47

slniecko s touhle kouli si krasne dcera vyhrala syn ji vrhal jako na atletice, musela jsem ji pak schovat. 

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 09:01

Gatita docitam a nevim jak se nam to podarilo, deti jsme nikdy neuspavali krom kazdodenniho cteni a pomazleni po ulozeni do posteli, ale syn jak sel do velke postele, tak zacal chodit a nejak jsme to prijali. Proste film stopneme, vyresime potrebu a pokracujeme dal. Nenutila bych ho spat, at si prohlizi knizku (takhle si nas syn kazdy vecer "cte" - prohlizi si ty okenkove knihy a usne u toho) nebo posloucha audio pohadku, ale trvala bych na tom, ze tam s nim nebudete. Myslim, ze v 5 letech je dost stary, aby pochopil, ze mama a tata taky potrebuji cas pro sebe. 

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 09:53

DruI u nás taky tak. Nikdy neměla žádná hračka takovou pozornost, aby to byl problém, kdyby najednou nebyla. Ani dudlík ani jeden nechtěl. Nejradši si válí po mně.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 10:50

DruI Tabea u nás taky není žádný oblíbenec

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 15:49

Idem na druhé kolo testovania a nikoho tam niet. Sakra

Chcela som sa uliat po vzore betsey 

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 15:54

Mrakoplas My tě nepráskneme

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 16:17

Sweet Potato no sú tu kamery aby ľudia videli aký je natresk, takže si ma môžu doma skontrolovať

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 17:53

Lamicka dekuji. Syna nenutim vylozene spat, muze si delat, co chce, ale v klidu, v pyzamu, pokud mozno ve sve posteli:)

U nas to je dlouholety problem a ted, kdyz jsme tak nejak porad spolu (nedavam ho nyni do skolky) a do toho mimino, uz ty vecery nedavam a chce to nejakou zmenu. Uz asi 3 dny to docela jde. Zaklad je mit to jako prioritu. Tedy vecer zadne vysavani drobku, vyndavani z mycky, odpovidani na zpravy atd., ono se to po peti minutach nascita a snadno prosvihne spravny okamzik. Snazim se stihnout veceri do sesti, pak hned zahajit synovy nezbytne ritualy - tj. posadit ho s teplym mlekem pred TV (disclaimer - pres den mu tv nepoustime) a pustit mu dva dily ovecky shauna. Musim hlidkovat a vcas to tipnout, protoze jakmile neuhlidam zaverecnou znelku a rozebehne se dalsi dil, protahne se nam to o dalsi epizodu. Docela pomaha, kdyz se behem dne domluvime, co si vecer vezmem do postele. Pak ho na to od te televize nalakam, ze budeme cist to a to, nebo dame turnaj v kloboucku hop...pak mame takovou nasi neznou chvilku a pak mu reknu, ze se jdu vykoupat a ze se na nej jeste prijdu kouknout. Kupodivu me zatim pokazde nechal odejit, sam zustal v posteli a kdyz jsem tam pak nakoukla, spal. V pul devate hotovo. Tak snad nam to vydrzi...sorry za elaborat, ale mela jsem dojem, ze vam dluzim info z bojiste:)

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 17:55

Gatita skvelé! Len tak ďalej!

Všetky s viac ako jedným dieťaťom máte môj obdiv!

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 17:56

Mrakoplas že? Nikde nikto

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 18:01

Gatita to zni dobre

Vecerni vypadek z rezimu dokaze spolehlive rozhodit i starsi deti, vidim to u nas. Jakmile jdeme jist pozdeji, tak se to nascitava, syn pak byva pretazeny a neni s nim domluva. To ho jdu vetsinou "zalehnout", ale on pak nastesti vetsinou usne behem 2 minut.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 18:13
Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 18:14

Gatita to je paradni, vydrz

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 18:23

Gatita to zní dobře

Online continuity
43192 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 18:29

Gatita super.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 18:44

Mrakoplas dnes som vymyslela lepší plán. Zdrhla som s kamoškou ráno na túru do Tatier, a nechali sme sa tam aj otestovať :-)