Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 08:05

Není to žádná novinka, ale kdyby někdo hledal vánoční čtení pro malé děti, tak synovi se strašně líbí Jak Grinch ukradl Vánoce. Ty verše sice trochu drhnou, ale jsou tam moc pěkné obrázky na každé straně a má to jen pár stránek, takže ideální na přečtení před spaním. Byl do dárek od Mikuláše:)

Jsou dobré i ostatní knížky od Seusse? Bych asi musela nutně objednat.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 08:41

aká zaujímavá debata a ja som ju prešvihla...No tak ja len toľko, že muž zasa začal chodiť do práce, vstáva ráno o piatej, ja teda s ním, pretože som ranné vtáča a ako ma niekto ráno zobudí, už neviem viac spať. Dieťa sa začalo budiť 5:45, ale neva, aspoň ju nemusím nasilu ťahať z postele, keďže ja chodím do práce na siedmu a musím ju predtým zaviezť k babičke. Veselo doma máme 

Ale má to pozitívum, zasa začala spávať cez deň a ja môžem zasa každý deň cvičiť jogu. A včera som umyla okno na obývačke a umyla dlážky. Asi tak po troch týždňoch

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 09:59

betsey mám z teba depku

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 10:10

letfenixa prečo? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 10:27

betsey a ako v práci, už sa to zlepšilo?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 10:30

Mrakoplas no už som si zvykla :-) Stíham v práci aj pomáhať s prácou mojej sestre, aj počúvať podcasty aj zúčastňovať sa rôznych online konferencii. Takže nakoniec super, štyri hodiny si oddýchnem a idem domov :-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 10:41

betsey značka ideál

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 10:42

Muž dneska ráno vezl příšerku do školky a teď mi píše, že má vychovatelka rýmu a nakřáplý hlas a že mu říkala že neví jestli od zítřka nebude školka zavřená, aby se rodiče nebáli covidu. Tak nevím jestli jsem víc nasraná na tu krávu, která nemůže dát dopředu vědět (má číslo na všechny rodiče od těch 6 dětí co tam chodí) ať se můžu rozhodnout jestli tam to dítě dám a není schopná si ani dát roušku, nebo na toho s prominutím hňupa aka mého manžela, který ví že mám problémy s imunitou, malý plně kojený mimino, 85letou babičku a klidně tam tu příšerku nechá protože cituji" vzhledem k tomu že nevím o nikom komu by covid měnil hlas jsem to vyhodnotil jako rýmu".

I nebýt covidu, co má nemocná vychovatelka co lézt mezi děcka, kdybych tam s rýmou přivedla příšerku,tak mi ji ještě mezi dveřma strčí zpátky, že ji nevezmou.

děkuji za odložení si

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 11:07

betsey dieťa spí a ty cvicis a upratujes, obdivujem tvoju pevnú vôľu

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 11:17

Sairon blbci obaja

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 11:49
Reakce na continuity:

Sice nejsme v přiznání, ale musím konstatovat, že mě skřivani opravdu nebetyčne se.ou!

​Ja som karmickým pôsobením ako zarputilá sova vyfasovala dieťa - škovránka. Je to strašné, za posledných 7 dní som k nemu 2x vstávala o 3:20, 3x o 4:20 a dnes spal do 5:00, to som skoro buchla šampus .

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 11:58

DrowRanger tak u nas sa našťastie prejavila genetika a keď deti vstávali skoro, tak to bolo o siedmej. 

Ale zas spať chodili o desiatej, aby ste si nemysleli. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 12:05

continuitysyn si sám určil večierku na 19:00, nejde s tým pohnúť, skúšala som keď sa opakovalo vstávanie o 3:20. Proste zlezie z gauča, vezme mojkáče, zahlási "mama pom" a odkráča do izby. Ak nepríde, leží tam na matraci na zemi (na tom ležím ja kým zaspí) a kričí "mama pom, Artur spinka!" . Od 19:30 mám väčšinou kľud, ale nedokážem zaspať pred 23:00 .

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 12:07

DrowRanger no veď to, je to vždy niečo za niečo.

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 12:07

brrr to jsem taky řešila minulé vánoce. Nenašla jsem, ale pořídila jsem knížku Všechny čtyři hvězdičky. Příběh o cca 10leté holce, která vaří, peče, všechno tajně a je to dost dobrá knížka. Dceři se líbila. A já si ji docela s chutí přečetla taky.  Letos bude pokračování 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 12:11

letfenixaked dieťa spi, upratujem len výnimočne, to už fakt na to vyslovene musím mať chuť. Včera som upratala obývačku kvôli tomu, že už chcem vianočný stromček :-) inak keď spi, tak len cvičím, pozerám seriál a pijem kávu s vyloženými nohami

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 12:17

Sairon no tak to se povedlo  pokus se muže něčím nepraštit, až dorazí domů. snad budete všichni v pohodě, držím pěsti. A jdu opět aspoň v duchu poděkovat našim skvělým učitelkám.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 12:44

brrr a co ta Děti vaří celý rok? Zkušenost ale nemám.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 12:53

Sairon Co na to říct. Snad na sebe nic nenaprskají... Mě teda taky trochu zarazilo, že když jsem v říjnu po týdenních úvahách zavolala ředitelce naší mš, že si dítě raději opět necháme doma, tak mi řekla, že dobře dělám, že několik dětí čeká na výsledky testu a že to stejně nejspíš budou muset zavřít. Kdybych to byla tušila, tak nad tím nespekuluju a stáhnu syna hned.

Je to prostě blbý, už to beru tak, že si to holt dřív nebo později odstonáme. To riziko jsem prostě  přijala a syna už do školky posílám, už to doma nebylo dobré.  Byl doma skoro rok, je to téměř předškolák...

Myslím, že jediné opatření, které mohlo fungovat, naše školka přijala na jaře. Bylo ale neudržitelné, tak se na to vykašlali. Opatření totiž spočívalo v tom, že dítě (a asi ani učitelky) nesmí do školky, pokud v posledních 14 dnech vykazovalo známky jakéhokoli virového onemocnění. A pozor - vztahovalo se to i na členy spol. domácnosti. Takže ve výsledku by tam toho žádné dítě moc nenachodilo a tím pádem by to mohlo fungovat:)

Už jsem celá otrávená z té situace. Většina těch opatření je šaškárna, je to jenom na oko, vše se bere hrozně doslovně a ne podle účelu.  Včera v knihovně - fronta jak blázen, knihovnice vpouštěla dovnitř po jednom, protože to je opatření. A je úplně jedno, že se všichni čekající mačkali na schodišti ve druhém patře, kde bylo mnohem těžší dodržovat odstup, než v samotné knihovně. Jako by nešlo se na to vyprdnout, nebo udělat vyvolávací systém venku před budovou, nebo nainstalovat nějaký box na vracení knih....A to je jen příklad, proti knihovně samozřejmě nic nemám. Ale třeba by uměla žluťásek zalobbovat za nějakou tu vracecí schránku (podnět jsem jim už psala)? V Bohnicích to byla opravdu trága. To jsem se rozohnila mimo téma...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 13:14

Asi jsem ztratila takový ten zdravotní průkaz dítěte. Nevíte někdo, jak se to řeší? Bojím se, že mi sestřička utrhne hlavu