Sairon Co na to říct. Snad na sebe nic nenaprskají... Mě teda taky trochu zarazilo, že když jsem v říjnu po týdenních úvahách zavolala ředitelce naší mš, že si dítě raději opět necháme doma, tak mi řekla, že dobře dělám, že několik dětí čeká na výsledky testu a že to stejně nejspíš budou muset zavřít. Kdybych to byla tušila, tak nad tím nespekuluju a stáhnu syna hned
.
Je to prostě blbý, už to beru tak, že si to holt dřív nebo později odstonáme. To riziko jsem prostě přijala a syna už do školky posílám, už to doma nebylo dobré. Byl doma skoro rok, je to téměř předškolák...
Myslím, že jediné opatření, které mohlo fungovat, naše školka přijala na jaře. Bylo ale neudržitelné, tak se na to vykašlali. Opatření totiž spočívalo v tom, že dítě (a asi ani učitelky) nesmí do školky, pokud v posledních 14 dnech vykazovalo známky jakéhokoli virového onemocnění. A pozor - vztahovalo se to i na členy spol. domácnosti. Takže ve výsledku by tam toho žádné dítě moc nenachodilo a tím pádem by to mohlo fungovat:)
Už jsem celá otrávená z té situace. Většina těch opatření je šaškárna, je to jenom na oko, vše se bere hrozně doslovně a ne podle účelu. Včera v knihovně - fronta jak blázen, knihovnice vpouštěla dovnitř po jednom, protože to je opatření. A je úplně jedno, že se všichni čekající mačkali na schodišti ve druhém patře, kde bylo mnohem těžší dodržovat odstup, než v samotné knihovně
. Jako by nešlo se na to vyprdnout, nebo udělat vyvolávací systém venku před budovou, nebo nainstalovat nějaký box na vracení knih....A to je jen příklad, proti knihovně samozřejmě nic nemám. Ale třeba by uměla žluťásek zalobbovat za nějakou tu vracecí schránku (podnět jsem jim už psala)? V Bohnicích to byla opravdu trága. To jsem se rozohnila mimo téma...