Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 23:38

Jos sviti i mam, mame ten plochy ortodonticky

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 23:40

- a tím fakt normálně živené děti ani dospělí tím že v noci spí a nejedí trpět nemůžou, to fyzicky není možné

​No a to je právě pro mě vyjádření na úrovni "zubní hygiena tě nemůže bolet" nebo "dvouleté dítě už nočník musí chápat".

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 23:42
Reakce na Mrakoplas:

Evaeva to tiež, chodila som si odhryzavat z bochníka chleba . Tak šialený hlad som snáď nikdy nemala.

​Já jsem nikam nechodila, nechávala jsem si jídlo rovnou na nočním stolku

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 23:43

viktorka_od splavu pripominas mi moji mamu, ta ma na zaklade omezeneho vzorku dvou vlastnich deti taky pocit, ze ma patent ma vychovou, a ze treba kazde dite dokaze samo spat celou noc uz od tri mesicu... Az bude mala v noci pit, saje a polyka, vypije toho dost, tak ji vyridim, ze viktorka rikala, ze nema mit zizen a ma spat, ze to neni fyzicky mozne

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 00:13

Zuzuli pozor tak to je trochu posunute. vyhovuje-li ti to drz se toho. pokud to ale matka nemuze snest a rada by to zmenila, nic fyziologickeho tomu u vyspeleho zdraveho ditete nebrani. to rikam a to mi nikdo nevymluvi:-) tva mala ale jako nedonosena je "hajena" daleko dele, musi vyspet k veku kdy uz neni zivotne zavisla na neustavajicim prisunu potravy, a v te chvili uz je to na rozhodnuti a ne nutnost. kdyz je detatko malicke, nemuze se matka "rozhodnout" ze ho nenakrmi-to by bylo tyrani a muze ho ohrozit na zivote. jakmile ale dozraje, je to rovnovaha mezi touhou ditete a potrebami matky spat nebo zit i jinak nez materstvim. a to uz je to rozhodnuti. dite na zivote neohrozi. jsi s tim v pohode=uzivej si to, parada. nedavas to, jsi nemocna, odpadavas nevyspanim=zmen to. oboji je spravne.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 00:21

viktorka_od splavu jezismarja, ze jsem tohle nevedela pred lety! Ze potreba zit i jinak nez zivotem matky je jen na mem rozhodnuti! Ja blba jsem si myslela, ze bez babicek a s neochotnym muzem se teda musim postarat ja a zatim jsem se mohla rozhodnout, ze ...  ze co? Nenapada me teda moc jinych moznosti nez je frknout do decaku.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 00:28

viktorka_od splavu ony ty potreby s odstavenim nemizi, vis? Spis naopak.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 00:35

viktorka_od splavu ty jsi vtipná, není fyzicky možné mít hlad v noci? Jako asi během té noci hlady nezemře, ale hlad přeci mít může, co je na tom divnýho?

Můj dospělý partner si vedle postele chystá každej večer banán, jabko, mandarinky... Jednou dvakrát za noc se budí a když má hlad, tak neusne. Mu vyřídím, že to je zlozvyk, ať radši kouká do stropu a nespí

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 00:38

žluťásek jeste se taky muze rozhodnout, ze se nenakrmi, jiste to pomuze

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 00:46

žluťásek

Ale v tom nemusí byť rozpor. Muž má v noci hlad, lebo je zvyknutý v noci jesť? Môže mať hlad ale je to zvyk tela, že v nejakú hodinu jedlo očakáva? (To len premýšľam nahlas). Ja som to od Viktorky pochopila tak, že od určitého veku je to zvyk (jako u môjho syna podľa mňa je) ale ak to človeku vyhovuje, tak nech si je, neradi predsa hladovať. Alebo už je veľa hodín a mi to nemyslí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 01:04

ještě abych to teda upřesnila tak tím hladem nemyslím "pocit hladu" - to mají i žraví dospělí že se v noci vzbudí a běží k lednici:-)) mám na mysli skutečné strádání nedostatkem potravy - a tím fakt normálně živené děti ani dospělí tím že v noci spí a nejedí trpět nemůžou, to fyzicky není možne

​ja v tomto nevidím žiadnu kontroverziu. Podľa mňa každý točí o niečom inom. 

Online letfenixa
10904 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 02:05

Ja som zažila jedinú noc do synovho roka, že spal do nejakej 3 ráno, keď sa nakojil a spal ďalej a jedinú noc v 11. mesiacoch, že ju prespal. Inak to bolo dosť zúfalé spanie-nespanie, nočný des, bdele dvojhodinovky, vstávanie 4.44, UM definitívne prestal piť v 2,5 roku, keď bol chorý mal horúčku a po vypití z neho vyletelo. Nie že by odvtedy prespal každú noc. Dokonca sa párkrát stalo, že v noci pýtal jesť, riešim to banánom.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 06:56
Reakce na Mrakoplas:

žluťásek

Ale v tom nemusí byť rozpor. Muž má v noci hlad, lebo je zvyknutý v noci jesť? Môže mať hlad ale je to zvyk tela, že v nejakú hodinu jedlo očakáva? (To len premýšľam nahlas). Ja som to od Viktorky pochopila tak, že od určitého veku je to zvyk (jako u môjho syna podľa mňa je) ale ak to človeku vyhovuje, tak nech si je, neradi predsa hladovať. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 07:15
Reakce na 711990:

Evaeva no tak tehotenstvim to resit nechci:D ja prave nechci aby jecel, protoze to by nas sousedi sezrali. Uz tak na nas ten blb odvedle tluce pokazdy, kdyz Tonda v noci breci:( neumim si predstavit, jak by to probihalo.

​no ja už som tu písala, ako som rušila nočné kojenie. Niekedy v roku a pol, stále som v noci kojila každé dve hodiny. Takže prvú noc, keď sa prvýkrát zobudila na kojenie, a nedala som jej, dvojhodinový šialený rev (fakt som myslela, že susedia na nás zavolajú sociálku, doteraz nechápem, že sa nikto neprišiel sťažovať), potom tak popospávala chvíľkami a chvíľkami pofňukávala. Bolo to strašné. Druhú noc bol šialený rev už asi len hodinu, tretiu noc tak 20 minút a odvtedy spáva celú noc. Ako večer zaspí, tak sa ráno zobudí. A spáva sama v izbe. 

Ale teda kojením ju uspávam doteraz, dúfala som, že samoodstav nastáva medzi druhým a tretím rokom, ale teda v piatich rokoch, uááá

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 07:54

betsey ja si to pamatuju, i jsem mu tehdy zkousela vysvetlit, ze mnam mnam ted nebude, ale nedala sem ten rev

Necham to vyhnit, je to jen faze:) Pinot Noir 

Jinak k tomu hladu v noci, podle me jde o to, ze se vzbudis natolik, ze telo se stihne probudit a tim padem nahodi hlad. Casto se to stava i mne, kdyz v noci kojim a moc se proberu. A teda snazit se usnout s krucicim zaludkem moc nejde. Nehlede na to, ze kojeni je jak jidlo, tak piti. A to, ze se nekdo jde v noci napit snad neni nenormalni? viktorka_od splavu A 4mesicni dite bych v noci fakt hlady a zizni netrapila, to je davno prezity snad.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 07:57

Gatita no ta můra noční má i hezký ilustrace od burtona..tak až bude větší..to se dá číst pak až do sta let :)

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 08:00

betsey Naděje je, já taky omezovala kojení až zbylo jen to večerní a dcera se nakonec odstavila několik měsíců před třetími narozeninami vyloženě sama :o)

Ale teda celou noc spí stejně málokdy. Teď má třeba období, kdy se kolem té čtvrté probudí, přeleze k nám do postele a pak nás až do rána utlačuje, protože se v noci děsně vrtí a cestuje.

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 08:03

Ounz Noční můru jsme loni dávali synovci, ale mnohem víc se teda líbila jeho mamince :o) Ty ilustrace jsou opravdu pěkné.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 08:08

No mne se teď dite budí posledních 14 dni taky víc než driv, když se jen poloprobere, tak dobrý, ale dneska si taky střihla bdelou hodinku mezi 4. a 5.

ona teda nebrečí, ale vesele vejská, šermuje ručičkama, žere peřinu, pak se otočila na bricho a chvíli mi dumlala předloktí....ale zas teď v 8 se teprv budí na vstavani