Ounz born ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Kde by se tak mohly sdružovat matky s dětmi cca do 4 let, myslim fb skupiny nebo tak něco v našem regionu. Napadá mě snad jen něco kolem nošení dětí a barefoot. Sama nejsem sdružovací typ tak nevim.
DruI no já se jeho mamince nedivim (i když mně se prostě líbí Burtonova tvorba )
Já viktorka_od splavu chápu tak, že od určitého věku dítě mu odmítnutím nočního kojení/UM nemůžu ublížit. Ano, naštvu ho a způsobím mu tím nějaký diskomfort, ale na druhou stranu ten diskomfort taky způsobuje to dítě mě když mě co hodinu vzbudí. A je na každé matce jak tuto situaci vybalancuje a čí potřeby upřednostní. Jestli jí to zas až tak nevadí a klidně bude co hodinu vzhůru, a nebo už mele z posledního a musí tu situaci nějak řešit. A pokud jí vyřeší tak, že sebere dítěti mléko v noci, tak to není špatně. Já teď sama řeším, od kdy je ta hranice.
Sairon
ano, diky
JankaM no a k jakemu ucelu to potrebujes?
U nas funguje lokalni fb skupina. Sdileji se tam tipy na zajimavosti v nasi obci a funguje to trochu jako inzerce, kdyz neco shanis nebo prodavas. Jinak to k nicemu moc neni.
711990 ono pri tom odstave fakt zalezi na tom, kedy ty budes rozhodnuta a fakt pevne presvedcena, ze kojenie ukoncis. Dovtedy to nema velmi zmysel, lebo neustojis ten rev, ktory opisovala betsey . U nas sice odstav prebehol bezbolestne, ale mala som to podobne pri tom, ked som syna ucila zaspavat bezomna, v jednom obdobi si zvykol placom ma privolavat kazde zobudenie, dostali sme sa na pocet 30 ci 40 privolani a ja som v noci nespala ani dve hodiny dokopy, uz som nedokazala takto fungovat, tak som to musela riesit. 3 noci boli zle, cez stvrtu spal.
Gatita potřebuji právě mezi matky na MD/RD rozšířit jednu informaci. Můžu to do skupiny rovnou napsat a dát odkaz, nebo se to tak nedělá a musím se nejdřív zeptat správce nebo tak něco?
Sairon suhlas, tiez tak chapem to, co viktorka_od splavu napisala.
JankaM slusnost velí se správce zeptat. Hlavně pokud tam jsi nová. Spíš to vyjde vstříc, než když to tam rovnou napíšeš.
JankaM u nás určitě můžeš dát rovnou odkaz
JankaM moc se v tom nevyznam, ale nejspis se musis do te skupiny prihlasit a az pak tam muzes prispivat. Byvaji uzavrene.
JankaM záleží, jak je ta skupina nastavená, jestli je veřejná / uzavřená (členy musí napřed správce schválit) a pokud je veřejná, koukni napřed, jestli a jaký mají nastavený pravidla, bejvá to někde hned na začátku.
jako mně tyhle tanečky přijdou zbytečný, ale někdy zas, když se tam choděj vypisovat různí odpůrci, chápu, že na to členové skupiny nejsou zvědaví
Ja jsem obe holky postupne omezovala pri kojeni, tak ze v roce zbylo jen uspavani u kojeni a to jsem teda ze dne na den utla. Obe jsou jedlici, takze prisun pres den mely. Starsi doted spava s lahvi vody, coz neni uplne v poradku na odplenkovani v noci, mala se jednoho dne misto kojeni pritulila a najednou koukam ze spi. Tak jsem po krátkém vnitřním boji prehodila do postylky a tam spala celou noc. Doted tvrdim ze to je zazrak:D
Mně se líbí, jak ve vedlejším vlákně se hromadně nespí nebo nedokáže usnout, ale tady by měla batolata od roka prospat dvanáct hodin v kuse. I ta děcka mají různý spankovy rytmus, různou potřebu spánku jako dospělí, nemluvě o různých pro ně specifických fyzických či psychických "bolestech", které souvisejí s růstem. A dneska už se ví, že spát celou noc bez probuzení není přirozené a děti se to potřebují naučit, někdo to zvládne dříve, někdo tu blízkost rodičů potřebuje déle. Já jsem jí asi v dětství dostala míň, než jsem potřebovala, tak to s malým zkouším jinak.
dzizisketa kto píše, že majú prespať dvanásť hodín v kuse? Ja myslím, že debata bola o niečom úplne inom.
moora Evaeva Gatita continuity Děkuju, přihlásím se do skupin a zeptám se, už mám jedno povolení.
Samozřejmě, kdo považuje za správné vstávat několikrát za noc k dětem, ať tak činí treba až do puberty. Řeč je o situaci, když to už rodiče nedávají a každý na tu hranici jinde. Neni žádná povinnost padnout při péči o dítě vyčerpáním.
JJenže často to nedávají ani děti, nejde jen o kojení, ale třeba o ty bdělé hodinovky apod. To děcko k tomu musí dozrát, stejně jako k chození na nočník, k mluvení... U Karji je teď asi drsná situace celkově a tam je jasné, že do sebe tříská víc potřeb a musí se nějaká třeba i obětovat. Ale vyhlášení, že dítě od roka má umět samo nepřerušeně spát, je blbost.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí