Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 21:26

Tady se vi vsechno. Hledam na netu a nemuzu najit k bezpecnosti prepravy deti. Sambo sundava tu operku hlavy vedle ridice, asi aby deti jako videly....Mne to prijde blby, ale ted jsem precetla clanek kterej cita ruzna nebezpeci vcetne volne polozeneho mobilu, ale tohle tam neni. Tak nevim, zda jsem hystericka, ci to ma logiku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2020 21:28

Gatita nemohl by část uložit do krabice ve sklepě? Sice ten bordel jen přesuneš, ale nebude ti překážet doma. Rozumím, že mu to nechceš vyhodit, taky máme krabice, které bych s chutí otočila do koše, ale neudělám to. U nás trváme na tom, aby večer byly hračky na svých místech vyjma nějaké stavby z Lega/kolejí. Samozřejmě mu musíme připomínat, že už je čas úklidu a většinu nakonec uklidíme my, ale účastní se.

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 21:41
Reakce na Karja:

Gatita Prosim te, ja ti neporadim, ale chtela bych vyfotit tu hromadu!

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 21:50
Reakce na Karja:

Gatita Prosim te, ja ti neporadim, ale chtela bych vyfotit tu hromadu!

​Nechtela. Ted jsem ji zkrotila, ale jestli tu zitra bude zas, poslu ti fotku. Jako abyste si nemyslely, ze snad kecam, nebo co

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 21:51

Karja když tam nikdo nesedí, tak to asi ničemu nevadí. Když je tam spolujezdec, koleduje si i při menším tukanci o poradny úraz krční páteře. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 21:55

continuity Jo,tak to by nebylo nikomu pohodlne;-). 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 21:55

Karja na youtube Inside IIHS rear testing for whiplash prevention. Tam na dummy uvidí proč je to důležité. Já bych tam teda nejezdila

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 21:58

Gatita tak jestli si schopna večer hromadu rozebrat, za mě dobrý. Jinak já pravidelnější třídění hraček dělám už od mala: buď to posíláme k babičce ( kde se to částečně zlikviduje a částečně to tahají zpět domů)

Nebo to darujeme jiným dětem, klidně virtuálně a skončí to v kontejneru a když už nepomáhalo nic, vyhlásila jsem ban na jakékoliv nové hračky, dokud se neudela místo.

Ale přesvědčuji je klidne měsíc, že se bude uklízet a třídit. Rozhodně to není tak, že ráno vstaneme a začneme vyhazovat. 

Jinak na ten běžný bordel pomohla krabice šmatralka: co bylo na zemi šlo do ní a když byla plná, tak to buď uklidili nebo jsrm to opravdu otočila do kose ( myslím, že jsem to nakonec nemusela udelat ani jednou - než jsem z toho potejmu vyndala lego, už tam stáli, že jdou uklízet. A kolikrát řekli, že toto už i tak nechtějí. Ideální stav. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:00

Karja ta opěrka tam primárně není kvůli pohodlí. 

Akorát bych ten vyndanej kus dala někam do kufru, ať vám případně nelita po kabine. 

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:01

continuity MaeGandal Karja Já pochopila, že to sundává, když tam nikdo nesedí. Aby děti líp viděly. To není problém, ne? Nebo tu opěrku odstraní, když tam spolujezdec sedí?

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:01

Gatita nejde se s hromadicem domluvit, že tam bydlíte všichni a že takto jsi ty nespokojena a musíte najít řešení? Buď bude uklizeno nebo sklep/popelnice/cokoliv. Třeba po pár týdnech večerního uklízení bude sám té popelnici nakloněn

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:06

Pinot Noir no, mozna jsem to blbe pochopila, ale u nás by to znamenalo vyndavat zandavat a to by mne nebavilo. Chápu, že některé děti to mají v autě těžké, ale jaksi bezpečnost nade vše. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:07

continuity tak tasek smatralek mame asi pet...a dite ma fakt prehled, on presne vi, kde ma jaky zetlely kastan a urazeny naraznik od auticka, běda jak by to zmizelo. Strategie dam to na cas stranou a pak tajne vyhodim - to moc nejde:)

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:14

Gatita ajaj, lituju tě moc, to by mě zabilo. Ríša přijde říct, že autíčku upadlo kolo, já řeknu, no to se nedá nic dělat, hoď ho do koše, a on jde a hodí ho tam. U věcí, na kterých víc lpí, funguje dát to po čase stranou, a když po tom měsíc nevzdechne, vyhodím to. Nevím no, možná ten přesun do sklepa/garáže by mohl projít, jak radí Evaeva ? Jako že by věděl, že ty věci existují, ale musely třeba uvolnit místo, aby ty nové/budoucí/vánoční dárky bylo kam dát? Časem (byť třeba dlouhým časem) by na ně možná zapomněl.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:15

MaeGandal Jj, kdyz tam nikdo nesedi:-D jbez te operky  to se neda!Pinot Noir 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:15

Gatita ale ta krabice, když se naplnila, musela se zas vyprázdnit. Bud do kose nebo úklid. Žádné, že jsem vytvořila další.

podstatne je v tomto, že budeš opravdu důsledná. Každý večer si na to vyšetřit ten čas a ( přinutit ho) uklidit. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:17

Gatita no ja bych teda trvala aspon na tom, aby si ty shnile kastany ponechal v pokojicku:-) jako roztahanych hracek milion pres den jsem neresila a ty "velke" stavby jako vlacky a apod zustavaly klidne tyden, ale hromady bince teda ne. vysvetlila bych ze v obyvaku musi byt prostor pro vsechny cleny domacnosti a hezke prostredi, na klacky sutry a rozbite kramy si muze kazdy udelat misto ve svem pokoji/sklepe/pracovne a podobne

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:18

Gatita ja si tiež myslím, že keď bude nútený si to každý večer upratovať, ešte rád sa tých veci zbaví

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:18

MaeGandal já bych to taky nedělala, na takové akce jsem líná. Popravdě mě možnost, že by opěrka byla pryč, když tam sedí dospělý, vůbec nenapadla, až když jste to zmínily. Ale jinak jestli se někomu chce s tím crcat a vyndavat a nasazovat kvůli dětem, když tam nesedí dospělý, tak nevidím problém.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 22:19

Pinot Noir jsem si vzpomnela na Sheldonovo skladiste s pouzitymi zubnimi kartacky