continuity zřejmě každá reagujeme na něco jiného. Já reagovala na Mohučanka , která dávala mlíko v noci do 18 měsíců, a psala jsem, že já jen o měsíc kratší dobu a že hlášku "v noci nemůže mít hlad" považuji za nesmysl, protože mezi dětmi jsou ve vývoji tak velké rozdíly, že paušalizovat nelze ani toto. Na žádné vstávání 20x za noc a vyčerpání rodičů jsem nereagovala.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir ale continuity reaguje vseobecne, v debate, ktera se tu vine nekolik stran, nereaguje primo na tebe / tvuj prispevek?
Syn spí so mnou, za úspech považujem, že už viac ako mesiac zaspáva na svojej posteli, sem-tam sa stane, že na nej spí až do rána, ale väčšinou v noci cítim malé ručičky, ako ma hľadajú so slovami 'mama, ja ťa mám rád', sem-tam sa stane že je na mne prilepený celonočne, ale meniť to nehodlam. Nič z toho, čo som ho vo vývoji chcela preucit, narezimovat, nefungovalo,musel k tomu vždy dorásť.
moora já měla dojem, že tím to začalo, teda ten hlavní spor. Nevyspání a vstávání tu samozřejmě jede už přes 3000 stran.
Ehmmm... nocni pobrekavani se snazim vytesnovat a spat dal. Kdyz to nevzda, vstanu a nakrmim. Mam rocni dite a take si myslim, ze by v noci uz jist nemusel, ale on to vi lip nez ja
. Mne prave kolikrat prijde, ze nez se vyhrabu pro lahvicku, tak uz zas spokojene spi dal. Takze takovej zbytecnej manevr to kolikrat je. Tezko soudit, nakolik je to od urciteho veku potreba, a nakolik jen navyk.
Mne prave kolikrat prijde, ze nez se vyhrabu pro lahvicku, tak uz zas spokojene spi dal. Takze takovej zbytecnej manevr to kolikrat je. Tezko soudit, nakolik je to od urciteho veku potreba, a nakolik jen navyk.
jj tohle je presne ono.. zavrti se a spi dal, nic mu nechybi a umi se prevalit na druhy bok a spinkat dal. kdyby ale spal s tebou v posteli a pri kazdem zavrteni dostal napit z prsu, tak se ten navyk porad upevnuje. v situaci jakou popisujes u vas to tak neni, malej prisel na to jak se zas do spanku zabrat. super! nektery deti to umi "samy od sebe", jine se to musi kolikrat bolestne ucit, blby no.
to, ze se dite, klidne i skolak, v noci muze budit zlym snem nebo bolenim, to nerozporuju a normalni rodic ho prituli a utesi.
moje dítě v noci pilo hodně, ráno plena úplně plna, když jsem ji nahodou neprebalila v noci. Ale když jsem ji v noci odstavila, najednou začala jíst přes den normalni jídlo. Ono se to pozná relativně lehce, pokud se roční dítě jednou v noci vzbudí a vypije lahvičku mléka, tak to je asi v pohode a dá se to vydrzet. Ale pokud se o půl roku situace kontinuálně zhoršuje a roční dítě se budí po hodině, tak to rozhodně hlady nebude, i když toho vypije hodně.
continuity synovec se hlady v roce budil, každou hodinu. On totiž skoro nejedl přes den. Švagrová to vydržela snad dva měsíce, on se pak odstavil sám, ty tři noci stejně prořval a pak začal jíst normální jídlo přes den. Já bych to tak dlouho nevydržela, to už bych byla buď mrtvá nebo blázen.
Evaeva to je prave klicovy argument te knihy o spokojenem batoleti. Ze jim tim soustavnym krmenim v noci prevratime rezim a pak uz maj fakt hlad, zato ve dne neji. Jak se dcera zacala vic hybat, tak prestala mit na jidlo cas a dopijela se v noci. Ja byla v nervu, at si chudatko aspon v noci da, kdyz ve dne neji..
Nastesti jsem si to precetla a stopla vcas. Ani moc neprotestovala, snizovala jsem nocni davky a ejhle, rozjedla se pres den.. ![]()
continuity no a kdyz dite pres den ji ukazkove?
PPřesně, u nás není problém v tom, že by se přes noc musel docpat. Jen chce dudlat. Však spousta dětí má v roce a půl dudlík, on nikdy dudlík nechtěl. Jako štve mě to, ty noci, kdy spím max. tři hodiny v kuse, ale je to jediná věc, která u mě chce s malým nějaké nasazení a oběť, on je jinak úplně zlatý a šikovný a řeklo by se hodné dítě, tak si na druhou stranu říkám, nemám si moc nač stěžovat
711990 tak to je pak model otesanek, nenadelas nic...
Pardon, se nabizelo.
![]()
continuity já právě vím, že je to důsledek, já bych na něj byla přísnější.
711990 přesně. Všechno není podle příruček. Starší, tragický nejedlík, spal celou noc od osmi měsíců. Mladší "sněd jsem mámu, sněd jsem tátu a teď sním tebe" v noci jednu flašku mlíka potřeboval ještě nedávno.
Pavlena a to von zas jo:D to nepopiram!
Pinot Noir proste je to jen obdobi:D
continuity u nas to tak bylo. V noci se treba 6x vzbudila a vzdy vypila dost, rano procurana plena, a behem dne protivna, nevyspala ( ja taky) a v jidle se jen pohrabala a nic moc nesnedla. Jak jsem utla nocni kojeni, najednou zacala jist vsechno. Ale ja jsem to nocni kojeni povazovala za pricinu jejiho nejezeni ve dne, ne za dusledek, no je to asi jedno...
mnum no já to myslela tak, že ten noční hlad je důsledek toho režimu, než že by byl jeho primární příčinou.
Trochu prerusim diskuzi o nocnim kojeni, ale resim fakt zasadni problem:)
Potrebovala bych se nejak zbavit casti hracek, ale vubec nevim, jak na to.
My rodice jsme toho moc nenakupovali (krom stavebnic a par auticek), behem let se toho ale nasbiralo straslive mnozstvi od stedrych prarodicu. Syn je neporadny, nic se nesmi uklidit, ma hromadky a ruzne instalace vsude po dome a pak jednu velkou hromadu v obyvaku (krokovala jsem to, zabira tam 10m2). Uz asi rok vedeme diskuze o uklizeni hracek, ale nic. To jen pro kontext. Ulozne prostory uz zacinaji pretekat. Abych to zkratila, potrebovala bych se zbavit hromady otlucenych auticek a asi metraku ruznych pokladu typu samolepek z jogurtu, kastanu, stickiez z lidlu a tak. S tema autama ani pokladama si syn nijak casto nehraje, ale kdyz se ho na to zeptam, rozbreci se, ze jsou to jeho hracky, a pak je mame tyden vystavene na jidelnim stole, aby to mel pod kontrolou... Me uz to strasne dere, mam tu z toho tik, ale prijde mi zaroven neeticke vyhazovat nekomu veci, i kdyz je tomu nekomu jen pet... To je mi fakt blby. Tak kdyby nekdo mel nejake triky, jak presvedcit detskeho hromadice
. Kdyby ty veci byly nekde v boxech v detskem pokoji, nijak by mi nevadily. Ale nechci kupovat dalsi trofast, kdyz vim, ze se to do druheho dne rozplizne vsude...
Edit: ja vam verim! Kdyz jsem tu minule cerpala rozumy na tema desive uspavani, pomohlo to;)
Gatita Prosim te, ja ti neporadim, ale chtela bych vyfotit tu hromadu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí