Potrefenáhusa
Taky jsem to tak udělala. Bez helmy se nejezdí. Basta. A vyplatilo se, děti jezdí dost divoce a karambolů už bylo hodně.
Vše o těhotenství a dětech
JJo, bílá kosile čeká dlouho na oprani. Nemáme už ani bílé ručníky, pořád se zabarvovaly od ostatního, tak jsem rovnou koupila tmavošedé, ony by tak asi stejně skončily... ![]()
Mha ač jsme taky dost černá domacnost, tak pračka světlých ručníků, prosteradel a utěrek vzdycky vyšla.
Potrefenáhusa přesně tak jsem to udělala i já, hned na první jízdu helma. Svolný byl, jednak čím menší tím tvárnější, druhak na to odrážedlo chtěl a tohle byla podmínka. Chtěla jsem se vyhnout pozdějším dohadům, navíc máme hned před barákem prudký kopeček, jezdil tam jak blázen:)
Děti helmy taky nosí, ale teď tedy přiznávám, že se zimní čepicí třeba na cestu do školky na kolobezce na nich netrvám.
Potrefenáhusa udělala jsem to taky tak, svolná nesvolná, bez helmy se prostě nejezdí a basta. To samé platí pro lezení a lyže. Ale ona nevzdoruje, protože sportovat chce.
Nicméně pozor, ani helma u nás nezabránila úrazu a nyní už jizvě na bradě, bohužel dcera bere tu jízdu sanitkou jako nejlepší zážitek svého života ![]()
Potrefenáhusa Taky jsem to tak udělala. I z toho důvodu, aby si na helmu u ježdění na odrážedle udělala návyk. Bez helmy se nevyjelo.
Potrefenáhusa Dělala jsem to s helmou stejně. Nejdřív teda moc svolná nebyla, ale nakonec to začala brát jako nezvratný fakt a sama si o ni začala říkat :o)
DruI náš svolny nebol vôbec, boli aj scény pre celú ulicu ale bez helmy ho nepustím. Po pár dňoch si zvykol a pohoda.
Mě do teď nenapadlo, že by měl na odrážedlo nosit helmu. Ale je fakt, že moje dítě má do střely hodně daleko, je to spíš takovej rozvážnej kmet, prostě žije tak, aby se nezapotil
Což samozřejmě nevylučuje, že spadnout se dá i ze stojící motorky, jak už tu padlo.
Mrakoplas Já helmu nasazovala ještě před odchodem a když se nenechala, tak motorka zůstala doma. Jak říkám, začala si o ni dost brzy říkat rovnou sama :o)
My na podzim jeli na výlet, hrozne pospíchali, abychom stihli tramvaj i vlak. Cestou syn pořád něco chtěl, tak mu říkáme, teď pojeď, povíš nám to v tramvaji. V tramvaji: mami, dneska nemusím mít helmu? ![]()
Takže jsme šli na hřiště, tatínek se vracel pro helmu a jeli jsme vlakem o hodinu později ![]()
MP Meri Tak moje dítě si velice rychle našlo jako skvělou zábavu honit na té plastové motorce děti, co kolem projížděli na kole. Si člověk potom slušně zasprintuje :o) Ale teda na helmě jsem trvala ještě předtím, než jsem zjistila, jaká je to střela, aby si prostě zvykla, že se nosí a vyhnuli jsme se scénám, až si ji bude muset nasadit na kolo.
žluťásek Jo jo, člověk má ty děti líp poslouchat :o)
Potrefenáhusa to je asi nejrozumnejsi přístup, nevím proč to odkládat, děti jsou sice nerozbitné, ale ne zas tak moc. U nás se helmě nevzpiralo ani jedno dítě. Prostě odrážedlo= helma a žádné diskuze se o tom nevedly.
JankaM taky jsem na koloběžky do školy helmu nedávala, až jednoho dne jela sousedovic holčička asi 800 m domu ( po rovince nebo do kopce) a skončila s nastiplou lebkou na úrazovce. Tak dávám. S mladší to teda ted mlátí, tak občas vzdoruje a kdo ví, jestli si hned za rohem nesundá, ale to uz není v me moci.
MP Meri naši na plastové motorce helmy nemají. Na odrážedlo s nafukovacími koly pak od prvního okamžiku, s přijetím helmy nebyl problém, je to od pohledu jiný dopravní prostředek.
A když už tu jede ta jezdící debata, kdo už jste vybíral první kolo? Jaké byste doporučili pro mrňavou holčičku? Dcera ho má na jaře slíbené, tak si říkám, že se svojí rychlostí to musím začít studovat včas, abych ho stihla vybrat :o)
DruI já jsem tým woombike. Už jsme v listopadu kupovali třetí. Kolo je super lehký, nejmenší velikost je 14", sedlo jde dát hodně dolu. Klidně ti to můžu přeměřit, přišlo mi, že v porovnáním s oficiálním webem by kolo bylo ok i pro menšího člověka, než jak to tam stojí.
continuity já bych se prave rada vyhnula jakýmkoliv debatám, i s tatínkem, proste jede=má helmu, nemá helmu = nejede
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí