Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:24
Reakce na žluťásek:

My na podzim jeli na výlet, hrozne pospíchali, abychom stihli tramvaj i vlak. Cestou syn pořád něco chtěl, tak mu říkáme, teď pojeď, povíš nám to v tramvaji. V tramvaji: mami, dneska nemusím mít helmu?

Takže jsme šli na hřiště, tatínek se vracel pro helmu a jeli jsme vlakem o hodinu později

​to mi připomnělo, jak jsem nedávno vyzvedávala dceru ze školky, v malé šatně chaos, několik rodičů a dětí hledajících ty správné svršky, baťůžky a termosky po celé místnosti, u nás plus helma na koloběžku a venku za dveřma se to miminku ve stojícím kočárku vůbec nelíbilo, což dávalo adekvátně najevo. Když jsem konečně vítězoslávně vyběhla ze dveří, že hotovo, můžeme jít, dcerka mi říká: ,,Mami, dnes jdu domů v bačkůrkách? " 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:32

DruI Chápu, mě spíš překvapilo, jak je to tady jednoznačný, alespoň Pinot Noir mě trochu opět uklidnila, že v tom nejsem úplně sama . Samozřejmě vnímám potenciál zrakvení se, ale když vezmu synův styl jízdy, kdy ho na každý svezení musím pomalu přemlouvat, rychlost, která by vedla k ošoupání bot rozhodně nevyvíjí a polovinu cesty by mě nejradši držel za ruku ... no, s helmou by mi to přišlo prostě mimo mísu Někdy to teda rozpálí i z kopce, ale je to fakt málokdy. Jo a je to ten typ, co si pády spíš "cvičí". Prostě záměrně pokládá motorku a opatrně na ni padá

Až půjde na kolo nebo začne vyvádět nějaký alotrie, tak prostě nasadí helmu. On je naštěstí dost tvárnej a já nekompromisní, tak se nebojím. Strach mám spíš u jiných věcí, třeba když se rozeběhne z kopce, to by se ve mně krve nedořezal ... 

Btw sambo mě má pardoxně spíš za úzkostlivou matku. Především teda na základě toho, že při jejich obvyklé zábavě typu pohazování dítětem hlavou dolů visícím za jednu nohu metr nad dlažbou odcházím z místnosti, neb na to nemám nervy ... 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:42

Potrefenáhusa no u nás s tatínkem potíže nebyly, ten na kolo bez helmy nesedne, to samé praktikujeme na lyžích. A zcela jistě nejsme úzkostní rodiče. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:44

MP Meri to byla obvyklá zábava mých dětí. Říkaly tomu dělat netopýra. Už je teda dlouho nezvednu, ale ony by se nechaly i teď.  

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:45

Syn má helmu od začiatku, napriek tomu spadol zo stojacej motorky a rozhryzol si peru, veď tá helma pádu nezabráni.

A mám za sebou tzv. montstresori pečenie a ešte nás čaká zdobenie

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:46

MP Meri aha tak na plastovej nenosil syn prilbu tiež, to šiel tak pomaly, že pešo mal väčšiu šancu sa dolamat . Až keď prešiel na väčšie, má earlyrider a to je dosť veľké a ťažké, tam ho už bez prilby nepustam.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:47

continuity Ja bych jeste brala, kdyby bylo neco na ruce . V nasem krajskem meste snad neni dite, co by nemelo zlomene aspon jedno predlokti. To fakt co sluzba, to tri deti na sal. Ty trampoliny! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:47

continuity na lyže by dieťa bez prilby pustil snáď len blázon

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:50

Jos ou ja som trampolínu považovala za pomerne bezpečnú (teda máme takú, kde je sieť z vnútornej strany a nemôžu spadnúť na tie struny) na tú druhú keď niekde je, ich nerada púšťam.

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 10:55

MP Meri náš to teda uměl rozpálit i na té plastové, ale protože na ní jezdil i na zahradě, kde to bylo dost mimo mou kontrolu, protože v létě máme pořád otevřeno ven a herní prostor je uvnitř i venku, tak jsem to vyhodnotila tak, že zavést, že tady helma nemusí být (protože uhlídat to na zahradě prostě nejde) a jindy ano, by přineslo akorát chaos a prostor pro diskuze, takže jsme tu helmu přiřadili ke koloodrážedlu (dostal to i společně, jako že to k sobě patří) a funguje to. 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:05

continuity kolo je jasný, myslela jsem ten plastovej bazmek a cestu kolem baráku 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:17

Potrefenáhusa no ani to někteří umí rozjet i na bazmeku. Navíc to ještě pořádně neumí, brzdy to nemá. Stačí obrubník a je to hotovo. Nakonec ta helma je pořád stejná, takže ani k žádné finanční uspoře nedojde. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:18

Mrakoplas no já taky, ale teď mi idnes pořád cpe sbírku na chlapce, co na trampolíně nedotočil salto - jeden stavec rozdrceny, jeden zlomený, třetí poškozený a z kluka je ležák.

Ted je poskládaná, ale nevím, jak se k těm dalším saltum postavit. 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:20

continuity prave

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:21

continuity ja im ju snáď na jar už ani nepostavím!

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:21

MP Meri Neboj, nejsi v tom sama. Mláďata jezdili s helmou až na takovém tom odrážedle - kole bez šlapek. Se zvyknutím na helmu nebyl žádný problém, berou si ji automaticky, i když jdou lítat jen na ulici.

Akorát přiznávám, že dávat dítěti helmu na koloběžku mě v životě nenapadlo.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:40

continuity Ten kluk mel extra smulu. Vetsina podobnych poraneni michy je bud z ruznych motonehod, pady z vyse...ale kazdy rok nekolik kluku (holky nikdy) skoci po hlave do vody. Fakt kazdy rok. Treba i otcove od rodiny doma do bazenu, nepochopis.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:43

Jos díky. On ještě myslím něco držel v ruce, nějaký míč, coz taky může mít vliv. Mladší dítě právě loni dopadlo u salta na hlavu, ale dobrý. 

Dědeček ji ty salta už stejně skákat nedovolí ( bývalý gymnasta) a ona je dost bojko. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 11:46
Reakce na brrr:

Akorát přiznávám, že dávat dítěti helmu na koloběžku mě v životě nenapadlo.

​me taky ne, až do toho úrazu. Ta holčička je navíc na kole hodně šikovná, jezdí s rodičema orientak, takže i všelijaké singletracky a tak. Byla to spíš blbá náhoda kombinovaná s únavou. Dobře to dopadlo, nechali si ji na noc v nemocnici a pak na 6 týdny zákaz čehokoliv rizikovějšího. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 12:02

Potrefenáhusa no, u nás byla ta sanitka právě po jízdě ma tom plastovým bazmeku byl tam ten obrubník, jak píše continuity . Naštěstí si nevymlátila zuby, odnesla to "jen" brada.