Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44758 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 12:03

Pinot Noir Presne, prostor k diskuzim:-D.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 12:13

brrr zajímavé, jak to každý máme jinak  u mně: jakýkoliv dopravní prostředek = Nasazení helmy. Jasně, že všem úrazům člověk zabránit nemůže, ale snažím se minimalizovat rizika. Ale já to mám obecně posunuté směrem k větší opatrnosti ( hrníčky s horkými nápoji nebo nože automaticky pokládám mimo dosah malých dětí, do elektrických zásuvek jsme nakoupili záslepky hned jak se dcera začala přetáčet, léky jsou na nejvyšší polici ve skříni, jídlo za pochodu nebo za jízdy autem jem v největší nouzi atd...)

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 12:25

mnum Jídlo za jízdy, protože hrozí riziko zadušení? Ty jo, zo by mě vůbec nenapadlo. Ale chápu, že to máme každá jinak, já jsem celkem salámista. Taky mě zarazilo, když se kolegyně divila, že si naši kluci hrajou se sirkama už v předškolním věku. Ale s kladívkem a hřebíky začínali někdo kolem tří let, nože si museli od nás půjčovat a vlastní dostali až v první třídě, protože jsem se bála, ne že by se řízli, ale že by se povraždili navzájem. No, nechci to zakřiknout a klepu na dřevo, zatím dobrý a to jsou hrozná péra z gauče, hlavně mladší.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 12:34

brrr mne by to taky nenapadlo, to jídle v autě teda bejva v kurzech první pomoci, protože kdyby se začalo dusit, nemuzes ho rychle vyndat. Vono vůbec v ty první pomoci je dost věci, co třeba ani člověka nenapadne, ze by mohlo způsobit uraz

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 12:39

Tak to tady procitam a divim se, ze se decko dozilo za chvili 12 let...!  Tak doufam ji to vydrzi i nadale s totalne bezpecnostne nedbalou matkou. (Ale zas jako autosedacku pouzivame, helmu na lyze taky...). 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 12:42

brrr jj, kvůli dušení, hlavně si představuji jak někde na dálnici potřebujeme akutně zastavit a vymotat sebe i dítě z popruhů...  k mému přirozeně úzkostnějšímu nastavení se přidalo pár zkušeností z práce a je to hned... 
Zas ale nejsem úplně paranoidní, dítě mi třeba odmalinka pomáhá s vařením a a nyní chodí do lesní školky, kde je nechávají v přírodě docela volně řádit a za to jsem ráda, protože věřím, že se tak přirozeně naučí jisté obratnosti a opatrnosti a to v důsledku riziko úrazů sníží... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 13:28

Syn měl určitě horší karamboly na plastové motorce než na odrážedle. Například zbrousil kšilt helmy o zídku, jak by vypadal jeho obličej si nechci představovat. Taky ta motorka se zasekne o menší hrbol na cestě než kolo. Já nijak úzkostná nejsem, dovolím mu lecos, ale jak psal někdo výše, na odrážedlo, kolo, lyže, brusle, koloběžku,... jedině s helmou. 

Když blbnou s tátou na posteli, odcházím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 13:30

Mrakoplas trampolína je blbá hlavně, když je na ní víc dětí. Když mu někdo skočí na ruku, tak bez té pevné podložky bývají tříštivé zlomeniny.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 13:40

Jos Včera jsem zrovna poslouchala rozhovor s prof. Štulíkem. Těch skoků do vody jsou takové desítky ročně, prý to spíš je takové větší drama - přivezou mladýho kluka v plavkách, co se chtěl předvést. Ale nejvíc úrazů páteře je z autonehod a hodně taky z kola - během jarní homeoffice vlny jich silně přibylo.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 13:45

mnum Neboj, já tě častečně chápu, mamka je zubní lékařka a ta by s dítkem na motorce nešla ani s helmou, prtože ošetřovala spoustu dorasovaných chrupů právě z odrážedla.

Hlavně já doufám, že jsme z těch dětských úrazů venku a s hrůzou vyhlížím úrazy puberťáků. Po shlédnutí videí s místní rampy, začínám mít pocit, že freestylové kolobky k vánocům nejsou to pravé ořechové.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 13:48

brrr syn si urazil kousíček zubu pár týdnů po tom, co mu vyrostl. Je jen malinko uštípnutý, nic mu s tím nedělali, ale stejně mě to mrzelo. Ještě že je jen mléčný.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 14:16

Aranel Jak myslis to vetsi drama? Hele ale par jich mame kazdy rok, tech co po zbytek zivota maximalne ohnou ruku v lokti. Jeden z tech otcu si zlomil krk tak, ze bude do konce zivota na ventilatoru. Jiste, z motonehod jich je vic...ale to byvaji i lide s pokrocilym degenerativnim onemocnenim patere a tem pak staci i maly naraz..Nejsou to mladi lide na pocatku zivota. Kola  taky, novy fenomen jsou elektrokola a ctyrkolky. Ale uz nebudu plevelit detske vlakno! Deti jsou neuveritelni tvorove, co se tyka regenerace

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 14:22

mnum z dušení v autě mám taky hrůzu, ale lidi to většinou moc neprožívají. Tak já zase ty helmy na plastových motorkách. Každý máme něco, co ho nejvíc straší. My jsme v práci mívali kurzy první pomoci a právě na bezpečnost v autě se v automobilce kladl velký důraz, takže nám předložili všechny děsivé možnosti, jak se zrakvit v autě, i kdyby člověk řídil nejbezpečněji na světě. Takže žádné předměty v náprsních kapsách, nikdy nohy na palubní desce, neexistuje mít v hubě lízátko, žádné bonbóny, jídlo jen v nejvyšší nouzi.

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 14:25

Jos synovec si takhle zlomil předloktí, když skákali s kámošem v posteli. Doskočil mu na ruku. Ani zavření dítěte v pokojíčku a zákaz trampolíny ty hady neochrání!

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 14:31

Pinot Noir Jojo presne. Muz je expert na crash testy, delaji pro cely VW concern atd. Tak porad prehraval a ladil ta videa s vymrstenym kojencem . Ale uz to tolik neproziva se slovy, ze pri rychlosti 150 nepomuze uz nic. Auto mame klasicky narvane, kdyz nekam jedeme. Ale pasy, operky, nic nahore na platu nad kufrem...to dodrzujeme. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 15:20

Do statistik uvádím, že příšerka má helmu i na plastovém odrážedle, mimo jiné proto, abych předešla dalším diskuzím a jsem za ni ráda, když se to učila, tak bylo běžné, že si zvedla řidítka a padla dozadu na hlavu, což je přesně ten typ pádu, ze kterého mám strach. A teď na tom dělá takový psí kusy, (oblíbený je, že se rozjede v plné rychlosti z meze dolů a jakmile se jí přední kolo dole zapíchne, tak hodí šipku přes řidítka ) že i kdyby ji neměla od začátku, tak už by ji vyfasovala později. Na firstbiku se oproti tomu zatím chová způsobně.

Pinot Noir díky tobě teď víc přemýšlím to tom, co nechávám v autě volně, díky

mnum trochu odbočím, když tu zmiňuješ tu lesní školku, kupovala jsi kvůli tomu nějaké "lepší" outdoorové oblečení? Zvažuji tam dát od září příšerku, ale když vidím jak vypadá její oblečení v současném počasí po pobytu venku, tak si říkám jestli nebude nutné k tomu zainvestovat do něčeho opravdu kvalitního. Teď má obyčejné bundy Unuo, Lidl, kalhoty šité ze softshelu doma, protože jak je hubená, tak jí vše kupované padá a je to tak na tu hodinu/dvě co jsme venku, pak už začínají provlhat švy, rukávy atd.

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 15:25

Je pravda, že kým to Pinot nespomenula, nenapadlo mi, že sa v aute nemá jesť. A je pravda, že sa syn naučil, že len čo vyjdeme na diaľnicu (tj 5 min od domu), tak si vypýta jesť. A kramov všelijakých máme všade. Musím to zmeniť.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 16:03

Sairon lepší jak co. Má od Reimy bundu a oteplováky, dále nepromokavé boty s membránou, to je z toho ,, lepšího". Tyhle věci nakupuji u Skibi, obvykle když mají slevy, jinak je to docela pálka. Jinak bych jí ráda koupila merino triko a leginy, ale kouše ji to, tak jsem pořídila nějaké jiné temoprádlo, ale po několika nošeních a praních je hrozně ožmolkované... Vlněné akorát nyní na zimu ponožky. Softshellky jsem ušila (stejně jako obyčejné trika a leginky/tepláčky), holinky má Demar s vlněnou vložkou a ještě měla na podzim gumené kalhoty a bundu (a klobouk, to je super vychytávka, to jsme koupili ještě minulé léto před dovolenou ve Skotsku a v dešti je to fajn, že jí neprší do očí). Rukavice odmítá nosit, má vlněné taky od Reimy, tak ty jsou druhou sezonu netknuté a letos jsem na Vintedu koupila Didriksony, nepromokavé, tak ty měla asi 2x.  

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 16:06

Sairon mnum vse o lesnich skolkach me taky zajima. Mame jednu nedaleko a uplne me uchvatilo, ze maji na zahrade kotlik, hned bych si tam s nima tu polivku dala.

Ale nejak si to v realu neumim predstavit, byt devet hodin venku... Prijde mi to (v Praze) az takovy neprirozeny. A neni to pro kazdyho, nas starsi syn by tam vylozene trpel. Mladsi se zatim jevi velmi otuzile, tak kdyby nam casem nevysla obecni skolka, budu mozna uvazovat o tomhle. 

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 16:13

Gatita mně se ty lesní školky hrozně líbí, hodně jsem o ni pro syna stála. Ale shodli jsme se doma, že on by tam zas tak nadšený nebyl. Je rád venku, ale asi by mu hodně chybělo hraní s hračkami, koleje, kostky, duplo, auta. Moc rád maluje, modeluje, čte si.

Je celej po mně, v hnusným počasí se jdu ráda projít, ale za hodinku radši do tepla :)