Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 16:20

žluťásek no presne. Syn je nejstastnejsi, kdyz si muze neco sudlat doma v koute. Venku je takovej opatrnej a radsi by tam moc nechodil:) U nej jsem tuto variantu zavrhla hned. Ale u mladsiho se treba jeste uvidi (a kdo vi, co bude za 2 roky...). Sousedky deti tam chodi a jsou nadsene, ale oni jsou takovi venkovni a desne otuzili - cela rodina chodi v zime bez bundy a tak. A hlavne tam nechodi na osmicku, ale jen tak pro pobaveni. Na celodenni pobyt si to prave moc neumim predstavit, ja osobne bych asi zdechla. Ale stejne se vzdycky nadchnu, kdyz jdu kolem a vidim ten obed z kotliku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 16:34

Gatita starší syn by byl z lesní školky opravdu nadšený, když jsme venku, pořád se někde v křoví vrtá klackem v zemi:), zima nezima. Ale v našem okolí nic takového není. Teď tu někdo založil lesní klub na jedno dopoledne v týdnu, ale teď mi nepřijde vhodná doba na nové kroužky, navíc to máme asi 20 minut pěšky.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 16:52

Gatita žluťásek já jsem to pojala jako možnost jak jí zajistit dostatek pobytu venku i v Praze. Manžel je hodně časově vytížený a já sama s ní a miminkem bych si úplně ,,do přírody" netroufla. Také se mi líbí, že jsou trošku alternativnější, respektují odlišnosti u dětí (naše dcerka je trochu náročnější dítě, hodně svéhlavá a citlivá a k tomu plachá, nevím, jak by to bylo v klasické školce tolerováno). Nteráví venku celé dny, tak 4-5 hodin, mají tam vždy nějaký program (staví domečky pro skřítky, hrají hry, připravují nádilku pro zvířátka, nasypou krmení ptáčkům, čistí les od odpadků...), ale i hodně času na svobodnou hru. Líbí se mi, že se učí, jak se chovat v přírodě a neublížit si ani nikomu a neničit nic. Zbytek času jsou uvnitř a mají normální velkou herničku, knihovničku, hodně tvoří, minimálně 1x týdně si pečou společně nějaký koláč ke svačině. Předškoláci mají 2 dny v týdnu výuku uvnitř, zatímco menší jsou venku. U dcery vidím, že od toho srpna co tam je, hodně poskočila v hrubé motorice, dokáže si vyhrát venku doslova jen s klackem a hlínou Samozřejmě, nyní v zimě je to náročnější, ale zase se těší z toho, že má termosku ve které jí vydrží teplý čaj, no a může se svobodně válet v blátě a nikdo jí to nevyčítá, tak to je nejvíc Letošní rok mají samozřejmě jako všichni, takový ochuzenější, na zimu mají v normálním stavu víc programu typu muzea, galerie. Plus měli pronajatou nějakou klubovnu mimo Prahy, takže mohli mimo školku strávit celý den a uvnitř se zahřát a najíst, ale ta klubovna nedávno vyhořela, tak to jim taky padlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2020 17:08

mnum to zní skvěle, taková školka by se mi taky líbila.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 17:28

mnum to zni dobre! Je fajn, kdyz tam maji i nejake zazemi. Dite chodi do obycejne skolky a rekla bych, ze je celkem kvalitni. Ale chodi dost malo ven, na chvilku pred obedem. Prijde mi to skoda, kdyz maji za humny lesik. Ale syn si teda nestezuje. Jen ho pak musim trochu vyvetrat ja, prijde mi to dulezite. Ale kdo vi. Ja jak se neprojdu aspon chvili venku, az fyzicky mi to chybi, blbe se mi spi a tak. Ale chapu, ze ne kazdy tu potrebu ma.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 17:28

letfenixa to keby si videla nás, keď ideme na chatu alebo ešte lepšie niekam na bicykle, kufor plný a pod nohami tašky, vedľa deti ešte pripútaná cyklosedacka . Kým musím všade ťahať aj kočík, tak nám ani combi nestačí, by to chcelo sťahovacie auto

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 17:31

Gatita to mi vadí na našej škôlke, chodia von dosť málo, teda teraz počas korony skoro každý deň ale za normálnych okolností v zime skoro vôbec. A to majú dvor. Ja chápem, že obliecť 20 deti v zime je hrôza, mne stacia dve .

Ale celkom mi to vadí, lebo keď preňho prídem poobede tak už je skoro tma, za svetla sa von skoro nedostane.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 17:36

mnum Tak v takové školce by se moc líbilo dceři. Akorát tu v okolí nic takového nemáme. Tak si to hodinové a delší hraní s klacíkem a hlínou absolvujeme spolu cestou z normální školky :o)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 17:36

Gatita možná ty děti v obyčejné školce nemají právě funkční oblečení a pak se učitelky bojí, že jim to hned promokne nebo jim bude zima, anebo kdyby si to ušpinili, tak by je někteří rodiče za to sprdli... V té naší se s ušpiněním (i zničením) oblečení počítá a také mají často nějaké drobnější úrazy, to v klasické školce by asi někteří rodiče nevydýchali...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 17:40
Reakce na DruI:

mnum Tak v takové školce by se moc líbilo dceři. Akorát tu v okolí nic takového nemáme. Tak si to hodinové a delší hraní s klacíkem a hlínou absolvujeme spolu cestou z normální školky :o)

​to my ale také jdeme ze školky, čekala bych že už půjde ráda domů do tepla hrát si s plastelínou, ale ne, ještě musíme do parku s kamarádem na hodinu se prohánět na koloběžce a hrát si na hasiče, lozit do křoví a hrabat se v hlíně

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 17:53

Mám tu jeden vtipný zo zošita hádanky pre predškolákov

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 18:03

mnum ha ha, nam taky kolikrat trva cesta domu ze skolky treba i ctyri hodiny! Nejdriv jsem z toho byla uplne vystavena, protoze tyhle interakce s jinymi detmi a jejich maminkami me dost znervoznovaly. Ale uz jsem si zvykla, na cestu ze skolky proste nabalim proviant na tri dny a musim rict, ze jsem si zacala tuhle rozvolnenost naopak uzivat. Jakoze nikam moc nespechame, muzu se jit projit ve vsedni den dopoledne s kocarem do lesa...jsem tentokrat za tu materskou fakt vdecna. Minule uz jsem v roce starsiho ditete zarezavala, ale ted jsem rada, ze to tak nemam. 

Offline Sweet Potato
40492 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 18:12

Mrakoplas Školka malých filosofů?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 18:17

Sweet Potato to mi presne napísala aj kamoška . A druhá vraví, že si to pamätá ešte za jej predškolských čias, cca 35 rokov dozadu. A stále to ti škôlkari nevyriešili!

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 18:28

mnum nielen v škôlke, aj v škole je problém, keď druzinari idú/nejdú von, vždy je niekto nespokojný. Ráno prší, dovezú ich pred školu, tá sa otvára o pol 8 a keď má dieťa čakať, bez dáždnika, lebo veď ide autom, tak nám rodičia vynadaju.

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 18:29

Mrakoplas muž má takú malú dodávku, čo vpredu sedíme všetci traja a na palubnej doske mám prirucnu batožinu

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 19:14

V naší školce chodí ven denně, bez ohledu na počasí. Od září nešli ven tak pětkrát, když byl Mikuláš, nadílka, točili besídku. Musím říct, že mi velmi vyhovuje, že tohle někdo obstará za mě

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 20:48

mnum prosimte napsala bys mi tip, kam v Praze chodi? Ja pomalu vybiram, tak ze bych aspon mrkla co je v nabidce. Do SZ samozrejme:)

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 20:53

Tip pro pražské, na Hlavním nádraží je model nádraží z Lega.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 20:54
Reakce na Jos:

Aranel Jak myslis to vetsi drama? Hele ale par jich mame kazdy rok, tech co po zbytek zivota maximalne ohnou ruku v lokti. Jeden z tech otcu si zlomil krk tak, ze bude do konce zivota na ventilatoru. Jiste, z motonehod jich je vic...ale to byvaji i lide s pokrocilym degenerativnim onemocnenim patere a tem pak staci i maly naraz..Nejsou to mladi lide na pocatku zivota. Kola  taky, novy fenomen jsou elektrokola a ctyrkolky. Ale uz nebudu plevelit detske vlakno! Deti jsou neuveritelni tvorove, co se tyka regenerace

​No jak píšeš, mladý člověk na počátku života, v plný síle.

Já si ale říkám, jestli tady v tý krajský nemocnici nejsou posunutý měřítka, se všema koloběžkářema a cyklistama z Ještědu