Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 09:51

Mě bylo špatně v obou těhotenstvích, ale jen trochu. V prvním jsem měla žaludek na vodě a hlavně jsem musela jíst prakticky pořád. Pár věcí jsem nejedla, naopak pár věcí mohla pořád, třeba pivo;) Podruhé to bylo podobné, to jsem i párkrát zvracela. Ale mnohem horší byla ta únava, nejradši bych prospala celý první trimestr. Švagrová zvrací pokaždé hodně, několikrát skončila i v nemocnici, prý má vysoké hladiny toho hormonu.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:06

Hlásím se do skupiny, se kterou těhotenství nic moc nedělalo. Žádné nevolnosti, zvracení, jenom jsem si po obědě musela na minutku zdřímnout. Ale to mívám normálně.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:23

Já jsem oba první trimestry měla šílenou únavu a v podstatě celodenní nevolnosti. U první byly nevolnosti intenzivnější, pamatuji jak se mi navalovalo z vůně kávy (rána v práci na poradě ve společné místnosti, kde si všichni vařili kávu a já jsem ještě těhotenství nechtěla oznamovat, byla výživná, ble). V prvním těhotenství jsem zvracela asi 2x, ve druhém ani jednou, ale zato nevolnosti trvaly asi o měsíc déle. Celkově toto druhé těhotenství bylo náročnější, asi i tím, že jsem byla o něco starší, plus jsem se musela už postarat o starší dceru. Jsem si to ulehčovala aspoň tím, že když jsme přišly odpoledne z práce a jeslí, pustila jsem ji na půlhodinu pohádky, lehla si k ní na zem a zdřímla si, jinak to nešlo

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:26

mnum na to som úplne zabudla! Tiež mi prestala chutiť káva, našťastie len prvý trimester, bez nej by som tu únavu neprežila.

Inak okrem tých rýb, ktoré som nemohla ani cítiť, mi našťastie zle nebývalo. Teda bývalo, z prežratia ale to môžem zviesť akurát na seba

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:37

Garfie a jak to s tema nestovicema dopadlo? Ja to resila po porodu, nevlastni dcerka se po odpoledni mazleni s mym 3 tydenim miminkem osypala a ja z protilatek zjistila, ze jsem nestovice nemela. (jako mamka tvrdila, ze jsem prodelala, ale protilatky nebyly)

Offline Jimik
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:44

Také mi těhotenství žádné problémy nezpůsobilo, naopak mi to pomohlo s dlouhodobým autoimunitním onemocněním. 

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:45

Pavlena Měly je děti v rodině, kde jsem strávila víkend, ale já je nakonec nedostala. Moje krkavčí matka si nedokázala vzpomenout, jestli jsem je prodělala nebo ne  ale je možný, že jo, protilátky jsem neřešila. Už si to moc nepamatuju, ale mám dojem, že největší nebezpečí je v prvním trimestru, kdy může dojít k poškození plodu a pak při porodu, protože dítě ještě nemá protilátky.  Pokud už měla malá tři měsíce, tak myslím žádná tragédie. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:50

tak do statistiky, první dvě těhotenství šílená únava první tři měsíce (v prvním těhotenství jsem přišla domů a spala, ve druhém jsme holt koukali na televizi), taky jsem teda cítila úplně všechno (při vaření cukety do příkrmu jsem zavírala dveře v kuchyni a říkala manželovi, že ta cuketa šíleně smrdí). Třetí těhotenství (a opačné pořadí) vůbec nic, žádné problémy.

Ale taky jsem v prvním těhotenství moc nemusela maso, respektive kuře jsem jedla, ale celou dobu jsem musela myslet na něco jiného, než na to co jím. Akorát se pak ukázalo, že dítě bylo na drůbež alergické.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:55

Ja tak mesic v kuse jedla jen rohliky s Majkou

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 10:58

Garfie no mela 3 tydny, to je trochu jina.. Pry v dospelosti neprodelano ma asi 5% lidi, vetsina spis prodelala bezpriznakove a protilatky ma. No tak jsem zas vyjimecna, no... (uz mam naockovano a dcera teda taky)

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:01
Reakce na Jimik:

Také mi těhotenství žádné problémy nezpůsobilo, naopak mi to pomohlo s dlouhodobým autoimunitním onemocněním. 

​asi jsem ze stejneho kmene, tehotenstvi mi vylecilo migreny (minimalizovalo co do projevu u cetnosti) a od porodu uz mam menzes vyslovene za odmenu (bezbolestne a asi 3 dny oproti tydnu a ohromne silnym projevum)

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:10

Mne bylo tak blbe, ze si v praci mysleli, ze mam nejakou zahadnou nemoc z dovolene:-D. Nikoho nenapadlo, ze jsem tehotna, dokonce kdyz jsem jim oznamovala, ze jsem tehotna, tak pry kolegynim problesklo hlavou, jestli to nebude blby, kdyz jsem do toho nemocna:-D:-D

No radili mi tady vsichni, vykasli se na to, jdi na rizikovy, no ja byla blba, a furt se s tim prala, nakonec jsem to vzdala dva mesice pred MD. Ale mela jsem se na to vykaslat hned, ackoliv se mi to financne vyplatilo, hodne mi v ten cas pridali a pak se mi z toho vypocitaly ty dve materske, ale nevim, zda to trapeni nestalo zato.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:11

Garfie Moje mama mi na tema nestovic rekla, ze ma tri deti, jak si ma vsechno pamatovat:-D

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:12

Tyjo, kure v tehotenstvi, na to jsem uz zapomnela, to bylo strasny, nemohla jsem ho ani citit!

Jimik Mne tehotenstvi taky pomohlo, zmizely mi moje potravinove alergie a zatim (tukam na drevo) to trva 

711990 Pastikove obdobi jsem mela taky  Vubec jsem si rikala, ze to dite bude gurman, jedla jsem spoustu veci, ktere bych predtim nedala do pusy, a jeste vetsinou v obrim mnozstvi. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:13

Karja no moje mama argumentovala "neprustrelne": presne vim, jake jsi mela pyzamko, kdyz jsem te mazala tekutym pudrem. Jenze me mazala asi pri jinych pupincich...

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:29

Karja taky krkavčí matka, co?

Pavlena Dcera je taky naočkovaná, co jsem tehdy načetla mi stačilo. 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:32

Já zatím nejsem unavená ani trochu, naopak se cítím doslova skvěle, ikdyž je mi blbě, jako bych byla něčím nadopovaná . Akorát dneska jsem ještě začala lítat na záchod, takže zábavy fakt dost na to, že se musím ještě učit na zkoušku z anatomie, kterou mám za dva týdny

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:44

Garfie přesněěě. za 3 týdny domnělé inkubační doby jsem přečetla úplně vše a v první moment, co to šlo, se šla bodnout..

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:45

Pavlena Garfie Sestra měla stejný problém, nikdo nevěděl jestli neštovice měla nebo ne. Pátraním se zjistilo, že je nemá ani v kartě u doktora, ale zase bylo divné, že by je jako dítě ode mě nechytla. Nakonec protiláky měla, asi je prodělala bez příznakově v dětství.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:45
Reakce na 711990:

Ja tak mesic v kuse jedla jen rohliky s Majkou

​mně nyní v prvním trimestru hrozně chutnaly párky a chipsy, to jsem jedla snad denně, v normálním stavu prakticky vůbec