Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:47

brrrv tomhle jsou neprůstřelné jenom protilátky. co vím, tak i dnes to mudři řeší často telefonicky (máte neštovice ve školce? máte pupínek? tak je máte a hlavně sem nechoďte!). Takže na kartu bych vůbec nespoléhala.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:52

ja som tiež v tehotenstve nezvracala, ale prvý trimester som mohla suplovať policajného psa. Cítila som fakt všetko. A robilo sa mi blbo už len pri pomyslení na pizzu a paradajky. A niekoľko týždňov som žila len na hranolkách, rožkoch s maslom a horčicou a mrkve. Áááách, no dúfam, že to ešte zažijem :-) 

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:55

Pavlena první dceru chtěla doktorka vidět, u té druhé už stačilo zavolat. Ale v kartě to mají obě. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 11:55

mnum joo chipsy taky!(parky sou moje oblibeny bezne)

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 12:05

Ja jedla snad vsechno. Nejhorsi to bylo kolem 10.tydne, byli jsme lyzovat v Alpach a ja vetsinu casu travila v restauracich a tlacila do sebe vsechno, co tam meli . A vubec to neslo korigovat, mam dole zatim 17kilo a jeste plno zbyva, strasny. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 12:37

Taky jsem první trimestr v podstatě prospala a trpěla nevolnostma. Maso jsem přestala jíst až na super vyjímky - nedělalo se mi zle jen z nuget z mcDonalds a Májky. K tomu jsem přikusovala jedině pizzahousky a Kinder Bueno, jinak mi ze všeho bylo zle. Samozřejmě jsem během toho nejhoršího období, kdy se mi jen při pomyšlení na maso obracel žaludek naruby měla státnici. Z hygieny masa. I před komisí jsem se skoro pozvracela, když jsem mluvila o porážce kuřat a zrání hovězího masa  Pak se to trochu srovnalo a teď na konci těhotenství už občas zvládám kus masa bez problému sníst, ale pořád je to dost tragédie. 

A mám taky dotaz - jak důležité jsou kontroly na konci těhotenství? Jsem v 39. týdnu, měla jsem jít zítra na kontrolu a poprvé na monitory, ale jsem covid +, takže se to zrušilo a i další kontrolu mi doktorka posunula až v podstatě na termín porodu. Mám se snažit zjistit, jestli někde v Praze dělají i poradny pro korona pacientky, nebo to neřešit a nevadí, že mimino bude přes 2 týdny bez kontroly?

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 12:59

MPLee a to ti zrušili kontrolu v porodnici?

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:02

MPLee hele nevim ale karantenu mas 10 dni. tak neni duvod byt 14+ bez kontroly, to bych trochu kopala. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:05

MPLee kontroly na konci těhotenství jsou skoro nejdůležitější), domluv se v porodnici, kde budeš rodit- u nás v ambulancích jsou sice neofiko, nicméně vyčleněné hodiny pro covid pozitivní těhotné, většinou obsazené personálem, který už covid prodělal a je oovažovaný za imunní. 
continuity tipuju to n soukromou gyn ambulanci, od toho jara jsme v rámci všech vln viděli nekolagiality nejrůznějšího kalibru...

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:15

viktorka_od splavu marieu  continuity  Zrušili mi kontrolu u soukromé a v porodnici mě odmítli, že budeme doufat, že je všechno v pořádku, ale to se mi jaksi nechce, čekat a doufat... Byla jsem na kontrole minulé pondělí, teď do toho vlezla izolace, která mi ale končí v sobotu. Moje doktorka mě nechce vzít až do čtvrtka, že pro jistotu. V porodnici od toho dali ruce pryč, že nad nemyslím vážně že to chci prskat na ostatní těhotné. No nechci, ale nechci ani podcenit péči o svoje dítě. Respirátorů mám zásobu i ffp3 bez ventilu, nevidim problém v tom jít na kontrolu v tom a rukavicích a pokud si personál vezme respirátor, štít a rukavice - tak nevidím problém. Přeci už musí být vybavení a zvyklí na to, že jim tam chodí pozitivní pacinetky, nebo všem tu péči ruší? Mám teda zkoušet porodnici kde nejsem k porodu registrovaná?

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:20

MPLee obvolala bych ostatni porodnice. Tohle je teda desny pristup. Nenechala bych se odbyt protivnou sestrou, co na prijmu bere telefony. Nejake tenisce delali poslechy na jare mimo budovu, kdyz byla v karantene, takze to asi jde. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:23

MPLee a ako v tej pôrodnici rodia pozitívne rodičky? . To ich tiež odmietnu? 

Ja by som sa to snažila riešiť, buď sa dostať do tej svojej pôrodnice alebo k niekomu inému, kto by ma vzal a skontroloval.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:25

Lamicka jj presne, stačí jedna nepríjemná osoba a pritom by sa to možno dalo. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:26

Lamicka To bylo v Liberci. Na to konto tam pak zřídili v sanitce výjezdovou ordinaci a za pacientkama v karanténě a pozitivníma jezdí domů. Naštěstí nemám vážný průběh, už i kašel odezněl, mám už jen únavu, bolest hlavy a rýmu, takže si fakt v rámci Prahy a středních čech klidně dojedu. No, jdu zkoušet najít někoho, kdo mě na kontrolu přijme. Takhle jsem si ten konec těhotenství uplně nepředstavovala. 

A jako bonus - jediné místo kde jsme se v předchozích 2 týdnech před nákazou zdržela déle než 15 minut byla - překvapivě - porodnice. I když jsme měla přijít na čas, čekala jsem přes 2 hodiny v plné čekárně. I přes upozornění, že se má vstupovat bez doporovodu jsme tam z 18 žen byly bez doprovodu 3. Takže je dost možné, že jsem se nakazila zrovna u nich

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:30

Mrakoplas rodí, prý kdybych teda přestala pohyby cítit úplně, nebo měla pocit, že se děje něco akutního, mám volat na porodní sál. Ale čekat, až bude něco špatně mi prostě nepřijde jako ideální postup...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:30

MPLee asi bych zkusila zavolat do jine porodnice, minimalne v tech velkych (Motol, VFN) urcite maji hospitalizovane i covid + pacientky. Urcite maji nejaky system jak vysetrit i ty, treba ze bys prisla na konci ordinacnich hodin anebo pred poledni pauzou jako posledni, pote by tam uz mohli vyvetrat. Nechapu jak si mohou dovolit odmitnout pacientku, vzdyt kdybys byla pozitivni a bezpriznakova, tak Te normalne osetri mezi ostatnima pacientkama a jsou v klidu (nepsalas ze tak si pravdepodobne i Ty prisla k nakaze?). Edit: nez jsem se vymackla, uz to pises v prispevku nade mnou

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:34

Mě trochu až děsí, že na sobě skoro nic nepozoruju. Jím všecko, žádné chutě ani pachy mi nevadí, jen jsem sama od sebe přestala mít chuť na kávu (ale sem tam si dám jedno flat white). 8. a 9. týden jsem měla žaludek na vodě, prsa mě trochu bolely, ale jinak kromě nafouklého břicha a únavy nic. Zvracení ani jednou, nepřibrala jsem ani deko. Dokonce jsem si asi dvakrát (už s těhotenskou průkazkou :D) dělala znovu test, jestli to jako nebyl omyl :D

Akorát v tom 8. nebo 9. týdnu jsem sebou málem švihla v baletu, máme ho teď v online formě - každý cvičí u sebe doma, ale bohužel hned ráno. Měla jsem po ruce piškoty, ale už po třetím cvičení mžitky před očima...

Teď mám dokončený 12. týden, zítra jdu na ten screening, ale vzhledem k tomu, že mám za sebou NIPT s příznivým výsledkem, tak se snad nemusím bát, i když už mám blíž ke 40 než ke 30... nebo? Snad... :) Držte palce.

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 13:36

MPLee Proboha, kde jsi to chtela rodit? (Recnicka, neni nutno odpovidat). I v tom Liberci to bylo kapku nedorozumeni, ambulanci pro covid + meli normalne uvnitr nemocnice, ale Vitkova se s doktorem nejak dohodla sama ad hoc a pak z toho vznikla uplne zbytecna afera. Mne treba doktorka natocila ozvy v 36.t a pustila rovnou do pece porodnice, kam jsem chodila po tydnu (vstupne mi delali i vetsi UZ)...

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:06

MPLee přijde mi nereálný, aby v této době porodnice odmítala péči pro covid+ těhotný. Obávám se, že soukromá gyn ambulance tě nejspíš odmítne, ale trvala bych na té kontrole v porodnici. Dotazovala bych vedoucího lékaře porodnické části pracoviště- vůbec bych se nebavila se sestrami někde v ambulanci. Podle doporučeného postupu máš mít kontrolu v prenatální poradně 1x týdně po 36. týdnu těhotenství, covid je tu intermitentně od jara, péči o pozitivní rodičky prostě musí být schopní zajistit...

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:11

JanieB to je urcite v pohode, mne poprve taky vadilo akorat kafe a podruhe nic. bylo mi skvele jen unava a nizky tlak, to jsem ale mela vzdy, jen v mensi mire:P