Pinot Noir no to buseni pestickou na dvere zazivam ja
a vzdycky si na tebe vzpomenu
Vše o těhotenství a dětech
barbucha já řev chvíli vydržím, i na ten záchod si v klidu dojdu, přestože řve za dveřmi a bouchá do nich:) Ohrádku nemáme, holt to musíme mít doma přizpůsobené. Aktuálně například synova rostoucí židle musí být položená na boku na zemi, protože mladší je hrozný horolezec a tohle jsou super schody.
Přicházím se zdánlivě divným problémem. Malý má zřejmě psychogenní zácpu. Tento týden. Nedošlo k žádné změně ve stravě. Jen jsem využila muže doma, abych neuspávala pořád sama kojením, taky v noci kojím méně. Mléčné kysané výrobky jí, má je rád. Je fakt, že to uspávání mužem třeba dneska bylo s řevem, stejně jako pláče v noci, když mu nechci dát prso, někdy víc, někdy si jen pobrekne a spí dál. Jak to vypadalo nadějně, asi se zase budu muset vrátit k předchozímu režimu. Já se z toho normálně poseru.
dzizisketa lituji, dcera na ty zácpy taky trpěla. ještě bych ale vydržela, kdyz jste tak daleko. Ono to může být změnou stravy, pokud méně kojis, je to docela změna. Zácpu spojenou se psychikou bych čekala třeba při nástupu do kolektivu nebo cestování.
Pokud nás doma sušené švestky nebo i kompot, začla bych tím.
Bezpečně mu můžeš dát lactulosu.
A hlavně mu dávej hodně pít, on mohl klidně nakojit třeba o 1/2 litru víc a teď to prostě už nevypije ve vodě nebo čaji.
dzizisketa ještě můžeš přidat i heřmánkový čaj, pomáhat by měli i vývary. Hlavně hodně pít a případně se vyhnout rýži, mrkvi a bananům případně jiným věcem, které staví.
dzizisketa tu měla velká poté, co jsme přinesli malou z porodnice. Byly to jen necelé dva týdny, zato pekelný. V té době chodila už delší dobu na malou na nočník nebo wc, ale vytrvale odmítala stejným způsobem vykonávat velkou potřebu. Bylo jí 2,5 let. Kdykoliv jsem jí odmítla dát vyžádanou plenku, tak zadržovala 3 dny. Zkoušeli jsme to a zkoušeli a týdny nic. Pak najednou přišlo to mimino a bylo vymalováno. Po 4 nebo 5 dnech, co poskakovala doma po špičkách a pořvávala jsem jí PROSILA, aby si tu plenku vzala! Celé ty dny trávila s dudlíkem v puse schoulená v textilní houpačce, byla jsem úplně vyřízená a bylo mi jí hrozně líto. Pak se to jeden den zlomilo, mám dojem, že úplně samo a začla chodit na wc. Od té doby, myslím, neměla problém. K praktickým radám- Lactulosa je určitě bezpečná, nenávyková, efekt se dostaví za 2-3 dny, musí se k ní hodně pít. My jsme po tom 2. roce i přidávali špetku vlákniny od Nestlé (ofiko snad až od 3. roku) výborně se rozpouští v tekutině bez změny chuti, ale zase- musí se k ní hodně pít. Pokud pije čistou vodu, zkusila bych nabídnout vlažnou až teplou vodu cca 30min před snídaní. A držím všechny palce, protože tohle je pekelný. Kamarádčin syn měl psychogenní zácpu s učením na nočník měsíce. Byla doopravdy vyřízená...
Evaeva z rostoucích židlí asi vyrostou brzo já! Mladší je taky horolezec, tu Ríšovu chápe přesně jak píšeš, jako schody. Mockrát jsem ho nachytala, jak stojí bez držení tam, co se má sedět, tj. téměř ve výšce, jako kdyby stál na stole ![]()
A Ríša se naopak pořád cpe do té s miminovskou úpravou s pultíkem, dovnitř se nasouká, diriguje odtud jako z kazatelny, co mu mám podat a pak ječí, že nemůže ven, protože sám se z toho vysoukat nedokáže.
barbucha jako ja jsem otrla, ale s tim revem za dverma se mi blbe chodi na zachod
To chápu, ale od toho právě pomohla ta ohrádka - přímo za wc dveře jsem si ji nebrala, to bych nedala
a těch pár metrů vzdálenosti a dvě tři zdi mezi námi případnej řev utlumily na snesitelnou míru ![]()
A jak začal mladej pán chodit na normální záchod, tak ve dvou letech, vyžadoval tam sám naprosté soukromí, takže chápal že i ostatní to mají podobně. On byl od malička dost divnej, co se těchto záležitostí týče... ani v těch dvou letech by byl nevyužil venku křoví nebo kanál, radši by puknul. Strašný bylo, když jsme s ním - i později - byli někde v zahraničí... než jsme našli hospodu... a pak ty útraty, páč mi bylo blbý vletět tam a zas vypadnout
ale prostě přes to nejel vlak.
Částečně je to asi rodinná kletba (já "to" nedávám ani v lese)... a nakonec jsem celkem ráda, že se nezařadil mezi ty dobytky, co občas vídám v okolí.
Konec záchodového okénka, děkuji za pozornost!
Ale tak vlastně žádnej konec, tohle všechno mi připomnělo čerstvej včerejší zážitek a já vám ho teda řeknu!
Přišli jsme z odpolední vycházky s Poppy, já že hned mažu na wc. Beru za kliku - tvl dveře zamčený zevnitř!
Ihned jsem skočila po mobilu kvůli 158 a po válečku na nudle (z nože by bylo moc krve), anžto jsem si byla jistá že se tam zamknul zloděj kterýho jsme předčasně vyrušili.
Milostpán se válel smíchy protože tušil, že jenom někdo těma dveřma prásknul, přičemž západka samovolně zapadla... no ale dobejvali jsme se tam snad půl hodiny, já úplně na mrtvici už.
Ale všechno dobře dopadlo, a tak teda teď šlus!
dzizisketa ja kdyz odmitam v noci kojit(uz 14 dni!!! a dvakrat jsem spala 3 hodiny v kuse, hura!), tak nabizim vodu, on toho fakt vypil hodne. A pokud se ti neprici davat ovocny kapsicky, Tondovi funguje svestkovo-hruskova od Nestle, on miva cestovaci zacpu.
Pinot Noir jo, já našla mladšího jak tam klečí, v ruce lžičku a vyjídá z prostírání jogurt, který tam vylil, když tu misku hodil na zem. Byl dost nadšený. Taky pochopil, že si ji může někam přisunout. Je pravda, že z ní ještě nespadl. Ono se to brzy zlepší, jak začne pořádně chodit, získá větší jistotu a už se nebudu tolik bát.
dynda no právě, člověk se dostane pod úroveň absolventa (ti aspoň umí toho hodně teoreticky). Mně stačilo být 2 roky doma a najednou ve spoustě věcí, které jsem dřív dávala z hlavy, jsem si nebyla vůbec jistá a musela se na ně podívat... Neodvedu si představit být mimo třeba 5 a víc let.
Teda nečekala jsem, že mi začne být blbě tak brzy, bude to asi zábava ![]()
Rhaenys moje máma pokaždé přisla na to, že je těhotná, podle toho, že jí bylo spatne.
Rhaenys Jak mi říkal můj gynekolog: "Je vám špatně? Tak to je dobře." ;)
continuity ja som na prvé tehotenstvo prišla tak, že sme boli v jednej rybárskej dedine na Lofotach, všade tie sušené ryby, smrdeli nám aj nevybalene veci v bagloch, som myslela, že zomriem.
Rhaenys já si taky šla koupit těhotenskej test cestou z práce, odkud jsem se uvonila, že mi bylo pěkně blbě. Byla jsem skoro celej první trimestr na neschopence, ranní nevolnosti končily tak kolem čtvrtý odpoledne. Ježiš to bylo strašný období, úplně jsem to vytěsnila. Tak to vypadá, že to je u tebe na dobrý cestě ![]()
(A jediný, co trochu pomáhalo, bylo furt jíst, nikdy nedopustit, aby na mě šel hlad. U postele jsem měla bebe sušenky a hned ráno ještě vleže do sebe pár natlačila. Pak to bylo trochu snesitelnější.)
Pinot Noir
opet musim rict, ty bydlis u nas doma?
Rhaenysv prvním těhotenství jsem po pozitivním testu prohlásila, že to není pravda, já přeci nemůžu být těhotná, když mi není zle... No, za 2 dny jsem si na to rouhání se vzpomněla ![]()
Držím palce, je to nepříjemné, ale víš, že to má krásný důvod a za pár týdnů to přejde
Šetři se, odpočívej a pořád měj u sebe nějaké drobné svačinky, to obvykle pomáhá
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí