Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:18

JanieB měla jsem první těhotenství přesně takhle. Jednou na mě šly mdloby v autobusu, ale jinak mi nebylo ani jednou špatně, neměla jsem žádné zvláštní chutě, nic jsem nemusela přestat jíst, nic mi nesmrdělo, nic mě nebolelo. Ani tu únavu jsem nijak zvlášť nepociťovala. 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:24

MPLee no já mazala na začátku 40.tejdne z monitoru rovnou na sál, už jsem tu psala, ze jsem malem nestihla ani poslat smsku, ze na to kafe už nepřijdu, otce zpět k porodu volala už asistentka....dite mělo kolem krku zřejmě šňůru a bylo momentálně trochu v tísni, jako nic by se třeba stát nemuselo, ale taky...no radši nemyslet

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:46

Jos marieu mnum Díky, chtěla jsem asi jen ujištění, že se nehodlám domáhat něčeho, na co nemám nárok. Zítra si dám druhé kolo obvolávaní. Zkusím prvně znovu registrující porodnici a pak budu případně pokračovat voláním do dalších. V krajním případě už mě napadá jen lhát o tom, že necítím pohyby, ale to se mi nezdá fér, ovšem jejich přístup očividně taky neni správný

Potrefenáhusa Já si to pamatuju a mám kolem sebe takových příběhů víc. Tak se mi to podceňovat opravdu nechce. Monitory mi zatím nedělal nikdo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:50

MPLee uvidíš, co ti řeknou zítra. Klidně může ten telefon zvednout někdo jiný a řekne ti něco jiného.

Online Myrtila
5359 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:51

MPLee Neni v Praze treba vyhrazena nejaka porodnice pro c+ pacientky? Rodila jsem v Brne a tady by to mel byt Obilni trh. Osobne tu ale zadnou c+ matku neznam, tak vic nevim. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:52

Myrtila viděla jsem reportáž, že v Motole mají vyhrazený jeden porodní pokoj, že c+ rodí běžně, ale netvářili se, že jsou jediní/pro to určení v Praze.

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:54

JanieB Prosím tě klid!  Mně nebylo vůbec nic, poprvé jsem šla k doktorovi až ve 12. týdnu, otěhotněla jsem na druhé straně zeměkoule a nechtěla k nikomu místnímu, i ten těhotenskej test jsem proháněla překladačem. A bylo mi taky pár let přes 30. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 14:58

Myrtila na jaře to byl Motol, byla domluva že C+ pacientky se (pokud se to stihne) odešlou tam. Jak je to teď, nevím, ale předpokládám že už v každé musí s C+ pacientkama počítat

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 15:00

JanieB neboj, já to měla podobně, ono už se začne za měsíc zlehounka vrtet a to je takovej zlom v ty nejistotě, jestli tam fakt někdo je....no a pak je zas strasny, když člověku přijde, ze se nehýbe, já ji pak, chudinku, trapila pitím studeny vody, ale to až pozdejc 

Online Kokoska
35035 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 15:01

JanieB klid, mne pri prvnim tehotenstvi nebylo vubec nic, ani jsem dost dlouho nevedela, ze vubec jsem tehotna, protoze jsem jeste mela jakoby jednu slabsi menstruaci. Zadne priznaky, nic, zadne nevolnosti, az nekdy ve tretim mesici, kdyz jsem byla navstivit manzela v nemocnici se mi udelalo trochu nedobre z tepla a vydychaneho vzduchu. Pak asi ve ctvrtem jsem zakopla na schodech a dosedla dost tvrde na zadek , to jsem porad cekala, kdy zacnu potracet. Pri druhem diteti taky nic, jen vecer kolem sedme jsem si vzdycky musela na chvili lehnout, dat nohy nahoru.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 15:44

Díky všem ;) Já naštěstí jsem hodně klidná a nevyšiluju, myslím že to je nejlepší metoda, aby bylo vše OK. Jsem ráda, že slyším podobné historky od vás ;-)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 15:52

Potrefenáhusa já jsem do malé v posledních týdnech někdy natvrdo šťouchala. Vždy se vrtěla v noci a dopoledne pak dospávala, tak když mi přišlo, že už chrní dlouho s přišly obavy, zda je v pořádku, trochu jsem si do břicha dloubla  Vidět to bylo i na monitorech, pořád mi PA řekla, ať se zkusím napít nebo si sednout do jiné polohy, že mám líné mimino...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 15:54

JanieB to je správný přístup, nevyšiluj a užívej si, že je Ti dobře, není moc o co stát

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 16:02

mnum ja delala v noci drepy a stouchala do brichakazdopadne to bylo nic v porovnani s metodama porodni asistentky, ktera mi normalne trasla brichem ze sem se bala ze ho utrhne

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 16:23

Ja dite skoro necitila, akorat me obcas nakopavalo do jater nebo skytalo (jestli to je vubec mozne). Na monitoru mi asistentka rikala, ze dite je pekne divoke a hrozne kope a ja pritom skoro nic necitila .

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 16:36

Jos Jo škytavka je běžná. Moje to mělo v břichu a taky dost často i po narození. 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 16:40

Mě obě dcery kopaly do stejného místa. Pravého oblouku žeber. Dokonce jsem tam měla takovou skoro viditelnou vnitřní modřinu.

Asi po cca dvaceti letech mě to místo a okolí začalo strašně bolet, až pálit, každý dotek, takže jsem šla na neurologie a doktorka na první mrknutí pronesla, že jsem byla těhotná, já dvakrát a ona A obě děti... Mě kopaly právě sem.

Zánět mezizebernich nervů. Její diagnózu mám dodnes z oblasti scifi. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 16:48

Ja ve 27.tt mela pocit, ze dite uz dlouho necitim, asi od predchoziho dne, byla jsem zrovna po silene skoro mesicni nemoci, nepomahalo sladke, studena voda, horka vana... Dojeli jsme do Motola, ja tam vykladala lekari, jak dite asi 16 hodin necitim, tak ze mi natoci monitor, sestra, co mi ho davala, tam resila, ze nevi, jak na tak "male" tehotenstvi ten monitor dat, aby vubec to dite trefila, prece jen ten teprve 27.tt... A kdyz lezela jsem tam na zadech, tak mi ta sonda na brise poskakovala, jak se ditko probralo a asi si muselo vynahradit ten klid predtim no citila jsem se dost trapne, ze jim tam lezu. Ale teda tam poprve bylo vyrceno, ze je ditko male a musi se vic hlidat a ja pak po druhem screeningu presla rovnou na rizikovou poradnu do porodnice. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 16:51

mnum Potrefenáhusa 711990 Já taky natvrdo šťouchám, hlavně ráno, když se nezačne po probuzení hýbat samo a teď i přes den, když je v klidu delší dobu. Je mi ho chudáka občas líto, ale pro svůj klid se stejně nikdy neudržím a budím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 16:59

JanieB zůstaň v klidu. Divné by bylo, kdyby ti bylo špatně a najednou přestalo nebo kdyby ti bylo hodně špatně v ostatních těhotenstvích a v tomhle vůbec. Jinak to má každý fakt jinak.