Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:09

MPLee vubec to nehrotis zbytecne! ctu tu anabazi a nemam slov, fakt. Nenechej se odbyt, preji, at to dobre dopadne. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:17

Potrefenáhusa Když aby to bylo ještě absurdnější, tak on byl ten, kdo od začátku stresoval, že co chudák mimino a jak se o nás hrozně bojí. Jenže jak je nám oboum líp, nechápe co se jako může miminu v břiše stát. Já to bohužel vím. 

A teda jak jsem fakt nikdy od zdravotnictví nic moc nepotřebovala, tak teď jsem dost v šoku. Kdybychom takhle fungovali na veterině, tak už lidi volají TV Nova  V jarní vlně jsme taky museli fungovat. Roušky jsme celé klinice šila mezi nočníma službama a lidi jak se nudili doma, chodili i s úplnýma blbostma. Majitel psa, co ukradl krabici jednorázových roušek a rukavic included  Ale nemohli jsme si dovolit je odmítnout s tím, že budeme doufat, že se nic nestane. Teď už navíc ty ochranné pomůcky prostě jsou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:28

MPLee ono pro ty muže je to celé dost neuvěřitelné nebo jak to říct. Těžko se jim do toho vciťuje, si myslím. Pro ně to opravdu začíná, až když ho poprvé uvidí.

Online Tabea
8152 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:34

MPLee třeba tě trochu uklidní, že v DE jsou prohlídky od 32. týdne po 14 dnech až do předpokládaného termínu porodu, pak každé 2 dny. Já v 2. těhotenství šla na střídačku jednou k Dr a jednou si nechala přijít domů porodní bábu. Ta poslouchala ozvy takovým udělátkem. 
Přeju ti, aby tě zítra neodbyli. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:37

JanieB ja som mala prvy trinester unavu, ktoru som pripisovala vypatiu v praci, potom prisli celodenne nevolbosti striedane so zachvatmi vlcieho hladu a palenim zahy. Zaciatkom 4. Mesiaca som sa raz rano zobudila s tym, ze mi nic nie je. Nebolo mi zle, nevadili mi pachy, nebola som hladna ani unavena. Fakt som mala pocit, ze som si cele tehotenstvo vymyslela. Dost sa mi potom ulavilo na kontrole, ked doktor potvrdil, ze je vsetko v poriadku.

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:41

MPLee držím palce, ať se tě někde ujmou. To je fakt situace na prd a teda úplně neuvěřitelný přístup

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:43

MPLee na Svk su myslim teraz uplne zrusene pasy a prehliadky, ktore sa robili v nemocnici od 36. Tyzdna tehotenstva. Ale rozumiem ako sa citis, ja som ku koncu tehotenstva nejak nedokazala vnimat a citit pohyby dietata, dva krat som bola v uplnej panike na pohotovosti, kde sa syn samozrejme zacal hybat ako besny. Doktorka mi vtedy vravela, ze sa nemam lakat, ze aj tie deti spia, no len co ked to moje spalo tak tvrdo, ze nereagovalo na sladke, trasenie brucha a drepy...

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:51

Dcera je na zacatku, ale na gynde ji rekli, ze asi ten posledni mesic nebude chodit na ty kontroly po tydnu do porodnice, ale porad na svoji gynekologii.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:10

Kokoska jo, já taky takhle chodila. Můžeš si vybrat, pokud tvoje gynda souhlasí (má monitor). V porodnici jsem byla akorát asi v 34.tt vyřídit papíry jako anamnéza,... a pak až někdy v 39. nebo 40.tt.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:12

Kokoska mam dojem, ze se to prave tak menilo k zacatku letosniho roku. Ze mi sestra na gynde rikala, ze se mam registrovat v porodnici, ale od ledna 2020 zustavam az do konce u nich, tam jdu jenom rodit. Ale jista si tim nejsem, jak to ve finale funguje, me do porodnice predali uz v 32.tt

Edit, ptala jsem se kamarádek a zustavaly u sveho gynekologa, kam chodily i na monitory. Pry driv nemel gynekolog peci o tehotnou po 36.tt hrazenou, tak je posilali do porodnic, od letoska si je nechavaj. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:13
Reakce na continuity:

Jos Jo škytavka je běžná. Moje to mělo v břichu a taky dost často i po narození. 

​Já měla obě děti uškytaný v břiše i jako miminka. Manžel prý taky hodně škytal, když byl malý, tak jsme to dokonce měli na koho svést.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:32

Kokoska Jo letos je v tom nejaka zmena. Ale u nas na Vysocine to bylo jakteziv, ze do porodnice jen rodit nebo s problemy. On mi to muj doktor vloni vysvetloval, prave nejakou anabazi s Prahou a pojistovnami, a ze se to prazske posilani do porodnic bude rusit a proc...ale ja nedavala pozor!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:06

Zuzuli tak já rodila v srpnu a u svého gynekologa jsem byla naposled ve 35. týdnu a pak od 37. jednou týdně v porodnici. Ale já byla za to ráda, protože gynekologa mám kousek za Prahou, porodnici do 10 minut autem. Plus u mne bylo dítko ještě ve 37. týdnu otočené KP, pak si to rozmyslelo takže jsme se připravovali na sekci

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:08

Zuzuli tyjo tak jeste ze uz jsem odrodila, protoze gynekologa mam v Pardubicich, to by mi jeblo, vlacet se tam pred porodem!

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:28

711990 No, ono by se to predpokladam dalo zaridit, ze bys sla do porodnice. Tady na venkove je to naopak velmi prakticke! Ono jako verejnou dopravou se fakt nikam nedostanes a ne kazdej je tak nejak schopen ridit takovou streku do nemocnice, plus I pomalu puldenni hlidani starsich deti.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:33

Karja no jasny, jako kdyz je to opacne tak jento stejnej vopruz:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:37

711990 já právě proto zůstala co nejdýl u gynekologa. Toho mám pár minut pěšky, porodnici 45 minut busem. Plán byl tam jít maximálně jednou, nepřenášet a hned potom porodit. Akorát že nakonec jsem přenášela víc než týden a ještě měla blbé monitory, takže jsem tam jezdila každé čtyři dny.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:43

Evaeva no jako ja mela porodnici dobre dostupnou, ale nejak mi nedoslo, ze je v kopci! Beztak sem porodila driv prave kvuli tomu horskymu vyslapu na metro

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 22:06

711990 haha. Já na menším kopci bydlím, ke konci byl každý návrat domů jako vysokohorský výstup.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 22:09

711990 Vinohrady? Pred tema x lety jsem kvuli tomu radsi chodila spodem a pesky na tramvaj, to bylo po rovine. Nebo busem na Strasnickou.