Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 15:06

Rhaenys to je první trimestr, typicky. Nekonečná únava. Ačkoliv jsem nechtěla, nakonec jsem ráda zůstala doma z jiného důvodu. Po těch letech se službama bylo opravdu fajn se konečně vyspat...

Gatita velká malá měla taková ložiska vzhledu atopického ekzému ve 2,5 letech, bylo to takhle v zimě a podezření bylo na lososa z lidlu jako sádkovou rybu. To se nepotvrdilo, ale taky jsme nezjistili nic jiného, za doktorkou jsem nešla, o eliminační dietě jsem věděla a rozhodla jsem se to nepodstupovat... trvalo to sna ddo pozdního léta, bylo to svědivé, ale nakonec jsme to nějak umazali bez kortikoidů. Od té doby se to už neopakovalo. Tak držím palce, aby se vám to nejlíp taky "pořešilo" samo.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 15:54

Gatita hmm, dceři (1 a půl roku) se nedávno taková vyrážka pod oběma kolenama udělala taky. Docela jsem se lekla, když jsem si toho všimla. Jo, byla zlověstná, to je přesný (jestli se něco takovýho dá říct o kožním projevu). Ale souvislost s jídlem mě nenapadla, vypadalo to spíš opravdu jak zapařenina. Od té doby si fakt dávám pozor, abych jí to tam po koupání pořádně vysušila a pak to mažu klasickou modrou indulonou a mizí to, resp. zbylo už jen trochu na jedné noze.

Suché fleky na kůži se jí průběžně objevují taky, ta indulona na to pomáhá, tak doufám, že to taky od jídla není...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 16:19

Gatita ja jsem atopik a troufam si rict, ze to s jidlem nema spolecny ani ň. Ekzem jsem mela cely detstvi, pak v puberte klid a od ty doby pri nejakym stresu, ale vynechani lepku a ostatnich vliv nemelo(kdyz jsem zkousela Whole 30). Ale samozrejme muze mit jidelni alergie, to se bohuzel nevylucuje. A alergie se muze objevit kdykoliv...asi i proto bych se poradila s doktorkou, podle toho jak to vypada. Jinak prave pod koleny a v loketnich jamkach to je nejcastejsi. Ale ja treba jednu dobu mela lozisko na spicce nosu

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 16:21

Gatita v prvé řadě bych šla po oblečení, pracím prášku a zapocení/špatném vysušení po koupání. a ta modrá indulona je dobrej tip

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 16:27

711990 Já byla taky celý dětství a dospívání atopik a až v dospělosti jsem zjistila, že mi ekzém naskakuje z laktozy. Ono je fakt na prd, že u těch kožních věcí si to většinou člověk musí vypozorovat časem sám, co mu to vlastně způsobuje, protože je těch příčin tolik.

Gatita Ale teda, pokud ho to nesvědí, tak před eliminační dietou bych nejdřív zkusila promazávat a doufat, že to prostě byla jen zapařenina. Takhle v zimě je holt kůže všeobecně citlivější.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 16:28

711990 ty ekzémy jsou hrozně záludné, lituju tě. My jsme tím trpěly všechny tři sestry, ale ta nejmladší suverénně nejvíc. Taky jsme u ní nepřišli na nic jiného než stres a to zpocení, ostatní bylo spíš doplňkové, třeba jako ty citrusy, čokoláda nebo jahody. U kluků jsem se toho taky bála, ale naštěstí měli jen malé projevy.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 16:57

Karja me teda broucek taky docela namichnul, kdyz mi majznul do vybudovane kulickodrahy, az se to  cele rozletelo a jeste se nekam zakutalela zluta kulicka.

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 17:30

marieu DruI Anema viktorka_od splavu a ostatnim dekuji. Tu dietu si tedy asi necham jako nejzazsi reseni, taky se mi do toho moc nechce. Ale je to takove blbe, my s muzem na ruzne vyrazky trpime, ani uz si nepamatuju, jestli je to ekzem nebo neco jineho. Kdysi jsme to oba resili na koznim, ale vzdycky to na chvili zmizelo, pak zas v zime vylezlo, clovek se taky porad nechce mazat kortikoidama....tak to bude nejspis mit dite neco po nas.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 17:36

Gatita kortikoidy se dávají až jako poslední řešení. Je šance, že najdeš nějakou mastičku, která zabere a nebudou potřeba. Základem je promašťovat, klidně může stačit i to.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 18:10

Evaeva přesně tak! Těch produktů je obrovské množství, určitě narazíte na něco, co bude fungovat...

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 18:59

marieu tak hlavne clovek nesmi dorazit na kozni az v okamziku, kdy to vypada skoro na amputaci:) Pak asi nic jineho nezbyva. Ale ja to mela tenkrat jeste rizle nejakym zanetem, bylo to po prvnim porodu, clovek uplne rozhozeny a dlouho jsem si myslela, ze mam ty ruce rozezrane od vecneho myti. Byla to fakt sila, jako v te scene ze serialovehoFarga, jak ma tu hnisavou ranu na ruce. U syna to tak daleko samo zajit nenecham.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:12

Gatita jejda, tak to u nás proběhlo fakt jen tak kolem, jen párkrát bylo trošku víc rozškrábáno, ale nikdy neměla sekundární infekci.. naštěstí. Držím palce, ať se to podaří dostat pod kontrolu!

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:22

marieu ne ne, infikovane jsem to mela ja, dite ne. Asi to tu placam jedno pres druhe...Ale byla to tak neprijemna zkusenost, ze to ted hlidam nejen u sebe, ale i u ostatnich rodinnych prislusniku.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:28

Gatita myslela jsem jejda i na tebe!  Jsou to děsně votravný záležitosti. Zdravotně kolikrát o moc nejde, ale vleče se to, nejde to "umazat", otravuje to...

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:01

marieu ja si takhle loni na jare prinesla z bazenu plisen mezi prsty. Leto a mazani mastickama problem vyresilo, nicmene podzim a zavrene boty a bylo to najednou mnohem mnohem horsi. V prosinci jsem dostala antimykotika v kapslich, na jiny zensky problem, a najednou je svet zase krasny... Ale anabaze na 3/4 roku

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:06

Velkamala byla ctyri dny u babicky, z toho dva dny sama a zvladla to skvele, I se tam ma jako v raji, tak jsem uplne nadsena, kdyz vidim, jak se ji tam venuji. Jen me mrzi, ze fakt po prijezdu po dosednuti na gauc tchyne jmenuje ,,nechtela se koupat, nechtela si cistit zuby, prevlikat se do pyzama, nemate ji na to vubec naucenou, jak to po ni muzu chtit, kdyz vy ji k tomu nevedete,,. Ja nevim, ja to dite dneska vecer dala do vany, v klidu vykoupala, umyla I bez breku vlasky, vycistila sI zuby I s docistenim od nas, chvili chtela byt nahata, pak ji sambo normalne obliknul. Asi to tam na ne proste zkousela. Dalsi vec byla, ze ji pry poslouchame a nechame se ji ridit. Ja nevim, ale kdyz rekne, ze se ji nechce ven, tak kdyz se mi to hodi, tak reknu ,,fajn, tak nepujdeme,,.nebo naopak kdyz venku rekne, ze chce jit domu, tak jdeme domu, pokud mi to nedela problem. To je nekdy tak zbytecny takovy reci. Velkamala je sikovna holcicka a ja myslim, ze my taky nejsme uplne mimo rodice. Jako v jednom mela pravdu, ze nenI naucena usinat. To je pravda, uspava ji sambo a to tak, ze si udelaji pelisek z periny v obyvaku, ztlumi svetlo, sambo si udela caj a maji proste takovou pohodicku, prohlizi si knizky nebo mu neco vypravi a do ctvrthodinky usne, pak ji prenese. Ale tak ja ji neuspavam, tak mu do toho kecat nebudu a vlastne mi to taky neprijde nijak hrozny (a ehm, navic je to donuti uklidit obyvak predtim:-D). No proste mi to prislo takovy zbytecny vest takovyhle reci.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:12

Karja mně to přijde vyloženě hezký, že maj takovej večerní rituál pro sebe Nejsou to roboti, proc by mělo být vše pořád jak z manuálu. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:13

No a malamalou bych mela vic ucit na hlidani rodicu a odnaucit ji na me. Jinak se te fixace nezbavi. Tak ja nevim no, ja ji asi dam k rodicum, I kdyz ji nechtej:-D. necham ji tam rvat, mamu brecet zoufalstvim, sambovi ji taky budu davat, ten z toho bude zas uzivat trezalku vnitrne vnejsne, mozna ji zacne uz I pestovat. Nebo jak to mam delat?:-D No proste dve hodiny navstevy a takove mrzutosti zbytecne.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:14

Karja ech, povznes se nad to, ony to babicky uz zapomnely, jak to bylo s vlastnima detma. Z toho, co pises, ji mate zmaknutou dobre, to uspavani mi naopak prijde dobry (quality time s tatinkem), zkus to pustit druhym uchem ven...

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:15

Karja je to zbytecny. Vychovavat maji rodice, 4 dny bez cisteni zubu to dite nezabijou, rikam jako babicka Ja teda ty haranty vetsinou nejak ukecam, ale nehodlam se nervovat, kdyz dite chce k veceri suchej rohlik a nechce si hrat na pisku.