Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:40

Zuzuli ty jsi tu doktorku a jeji rady uz zminovala nekolikrat. Kdyz si neodesla doted, tak uz asi zustan, tech preventivek uz bude min a kdyz jsi s jeji peci spokojena pri nemoci, tak asi ani nemas duvod menit. Ohledne prevence a stravy si dokazes nacist sama, pripadne se poradit jinde a jeji rady si dokazes prefiltrovat

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:43

Zuzuli to chápu, on se člověk musí asi nad něco povznést skoro všude. My teď máme též tabulkovou královnu. Mladší syn je ale téměř ukázkový 50 percentil, tak je její oblíbenec  kdybych tam chodila se starším v jeho nejvychrtlejším období, museli bychom nejspíš chodit jinam, to bych nedala. Občas má taky nějaký úlet, ale když bylo něco třeba, sedla na telefon a vyšetření a zákrok vytelefonavala u největšího odborníka, ač se jí tam snažili zbavit, co mohli a nabízeli termín skoro za 3 měsíce. Šli jsme asi za 10 dnů. No a taky jí některé věci neříkám nebo i lžu, třeba že syn mluví a tak... se nehodlám nechat honit bůhví kde a stresovat. Měnit ji nebudu, mám to tu 5 minut, jezdit do Prahy se mi fakt nechce.

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:46

mnum Tohle je hluboky hemangiom, ale v lokalite, ktera neni videt a je dobre chranena. Navic vypada jen jako lehce vystoupla modrina. Byli jsme v horovicich, ale je to jen ambulance lekaru z Motola (prvni navstevu pacienta maji v tech horovicich). Hrozi jizveni, ale je to kluk a i tak to podle me po BB nezmizi uplne. Uprimne se mi uplne nechce zrovna ted byt nekde hospitalizovana a davat diteti systemove BB. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:51

Jos jaj, tak ten hluboky je narocnejsi na lecbu. Myslela jsem, ze je to ten klasicky povrchovy. V tom pripade bych to nechala tak. A jo, Horovice jsou detasovane pracoviste Motola, spousta lekaru i z Motola odeslo tam, anebo aspon dojizdi jako konziliari. 

Offline Potrefenáhusa
38921 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:52

Jos mne se doktorka ptala na prikrmy až na pulrocni prohlidce, tak jsem rikala, ze se chystáme a ona jen, ať už ji něco dame, dite mělo přes 8 kilo, tak zatím nevypadá,  ze by stradalo.

ale jinak dite ty prikrmy vůbec nezajimaj, ani naše jídlo moc nesleduje, prevaluje to v puse ze strany na stranu a tlaci to pak všechno ven, pusu na lžičku otevře jen poprvy (je zvykla, dostává tak mliko s vit. D) ...absolutne si neumim představit to do ni šťouchat driv

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:54

Zuzuli tak to je ročník ako moja teta, učiteľka v MŠ, ktorá má tiež príšerné názory na výchovu

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:57

Zuzuli to je teda doktorka ale taky bych asi už neměnila, pokud je v ostatních věcech rozumná, zbývá kontrola v 10 a 12 měsících a pak už je snad až v 18? A pak až ve 3 letech. Ta "naše" akceptovala, že dcera není tabulková při roční prohlídce. Bála jsem se, že bude řešit, že nechodí, ale jen mávla rukou, že má dost času a že "tlusťoch z ní holt nebude". Ale stran stravy doporučovala rozumné věci - zeleninové příkrmy od půlroka, pak zavádění masa (chvíli si teda myslela, že jsme vegetariáni, podle toho, jak jsme hubení ), sladký (pribiňáky, lipánky, piškoty) nezmiňovala vůbec, spíš že můžu (už nevím kdy) dávat kousek rohlíku namazaný lučinou na žužlání, jogurty, a tak. Dcera jedla a jí maso a zeleninu ráda a chudák doktorka furt nemohla pochopit, proč jí pořád vypadává z toho grafu výška-váha...až v tom roce to přijala. Prohlídky v 18 měsících a ve 3 letech už byly s pochvalou za šikovnost a bez poznámek na postavu.

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 12:01

mnum presne k tomu zaveru jsem dosla taky. Ze za chvilku bude male rok, preventivky proridnou, ale ockovanim a detskyma nemocema tak budu klidne chodit dal, v tom problem nevidim, takze odchazet uz se nechystam. Kdyz ted mela mala sestou nemoc pred vanoci, stacilo zavolat, ze ma dite treti den horecky a za hodinu uz jsem byla v ordinaci. A ta peclivost taky znamena, ze nejspis nic nezanedba. Takze rady i to, co tam priznam, filtruju, ale odchazet se uz nechystam. A mame ji skoro za barakem Malenge 

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 12:08

Mohučanka ja mam to dite dost jedly, denne mi sni pul kila prikrmu a k tomu se porad koji, jen to proste vypousti do plen a moc netloustne. Krivku ma ale porad idealni, jen v jinem pasmu, nez by si doktorka predstavovala. Rano si dá kasi nebo jogurt s presnidavkou, tak tech 150g, v poledne maso ze zeleninou, cela tu 190g sklenicka v ni zmizi jedna dve a vecer pred spanim da jeste celou sklenicku 190g kase nebo zeleniny treba s kuskusem. A jako svacinky ma stale kojeni, banan nebo jine ovoce do rucky. A nekdy so k tomu da jeste ovocnou kapsicku. I tak je ale drobek, stejne jako jeji sestrenice, ta byla stejne drobna a vsichni se divili, kam to mnozstvi jidla dava. Jejich metabolismus bych ted taky chtela mit

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 12:08
Reakce na Torrah:

Zajímalo by mě, co na tohle řeknete  Děti a jejich emoce

​V tom videu se mluví o dvouletém dítěti, to zkušenost nemám. Dcera začala být vzteklá kolem 4.-5. roku. Neházela sebou o zem apod, ale dokázala se vytočit do parádní zuřivosti a křičela na nás. To ten popisovaný přístup fungoval. Byla odeslána, aby si v klidu rozmyslela, jakým způsobem s námi mluví, jestli by se jí líbilo, kdybychom tak mluvili s ní, a až se nad tím zamyslí, ať přijde. V klidu a slušně může říct cokoliv. Vždycky se uklidnila, přišla a snažila se svoje říct slušně. Občas se teda postup musel opakovat, protože se dokázala při debatě vytočit znovu. Ještě jsme vyžadovali, aby se omluvila za svoje chování. 

Teď to máme občas znovu. Asi přichází puberta. Ona je extrovert, hodně impulsivní a ty emoce jsou občas ode zdi ke zdi. Přesně to popisované dítě, které dokáže mít obrovskou radost. No, tak to má i s opačnými pocity. Třeba její bratranec, velký introvert, by se po odeslání jít si popřemýšlet do jiné místnosti už nevrátil a seděl by tam sám hodiny. To jsem si naprosto jistá.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 12:11

Torrah Petersona si zadej do googlu, hned se dočteč, proč je kontroverzní. Taky jsem to musela udělat, neznala jsem ho.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 12:32

Zabte mne, právě jsem zjistila, že naše (nákladní) auto MÁ isofix

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:08

Jos Tonda ma hemangiom na bicepsu, doktorka rika, at to necham bejt, stahne se to samo. Odstranovala by to pry jen, pokud by bylo riziko ze se to porani -asi v tom podpazi to je horsi? 

Sairon je to jak psala Malenge , v nejakych testech vysly pultikove spatne, ale detaily nevim. Ja na to teda koukam jeste tim pohledem, ze dokud diteti neni vic nez tech 13kg/16m, nemelo by vubec jezdit popredu a v sede, ma jeste moc velkou hlavu. A tak se snazim udrzet ho co nejdele ve vajicku do tech 13kg a potom pokracuje do protismerne do 18kg minimalne. A doufam, ze to bude brzo uzakoneno jako povinne(jako ve Svedsku). Jinak pokud se ti dite vyvlika z pasu, neni mozne ze malo utahujes? Vidim to hrozne casto, pasy maj byt tak pevne, ze pod ne strcis spicky prstu na rameni. Muj bratr treba vozi dite s uplne povolenyma pasama, protoze ho prece nebude skrtit...Jo a casto jsou lidi presvedceny, ze se dite nevejde do vajicka, ackoliv ma fakt hodne mista. Melo by byt hodne podsazene a nahore mu nesmi koukat hlava, nohy ale samozrejme precuhovat budou 

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:10

711990 no jo, jenomže 13 kilo někteří ještě nemají ani ve třech letech.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:15

Pinot Noir jezis no to je jasne, ja jen nenapsala 86cm nebo 13kg. Proste mym cilem je udrzet dite nedyl ve vajicku co to jde, protoze je to nejbezpecnejsi sedacka. 

edit: ja jsem vajicko a pokracovaci sedacku vybirala predem, bylo to pro me dost dulezity. Takze jsem zvolila system zakladna+vajicko do 13kg+pokracovaci sedacka na zakladnu. 

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:16

Pinot Noir přemýšlím, jestli měly moje děti 18 kilo pri nastupu do školy

Mně teda dává větší smysl to vázat na ty pohybove kompetence, než váhu. 

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:18

711990 no to je sice nejbezpečnější, ale hrozně záleží, jak se to dítě chová. Protože urputný řev nebo zvracení v tom pololeze bezpečnost jízdy významné snižuje zas jinak

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:18

continuity ono se to nevaze na vahu, ale nove na vysku kombinivane s vahou, to jsou ty i-size sedacky v tech nizsich kategoriich. Ale treba ja mam plan vozit v protismeru jeste dal, i za tech 105cm/18kg.

Jinak urputny rev se nam nastesti vyhnul, ale proste od zacatku jezdim jen na spanek ditete a nemusime jezdit dlouhy trasy, max 150km. Urcite bych se musela zaridit jinak, pokud bych jezdila delsi nez vydrzi spat nebo kdyby zvracel.

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:20

711990 tak to teda přeju hodně štěstí.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:21

Pinot Noir diky, verim, ze to pujde, s ohledem na ty trasy co jezdime. Kdyz to jde ve Svedsku a spousta lidi tak jezdi i tady, tak by to nemusel byt problem ani u nas. Ale ciste protismernou sedacku jsem nekupovala, prave proto ze to nejde odhadnout. Jeste dalsi duvod pro me je, ze jak jsem mala, nevidim dobre dozadu na sedadla v aute, ale diky tomu protismeru a pridavnymu zrcatku vidim dite idealne.