Potrefenáhusa Taky ty fusekle prihazuju ke kazde objednavce, ale bud je vyradim rovnou, nebo po prvnim vyprani, je to dost zoufaly.
Zuzuli My jsme nastesti opravdu hodne obleceni zdedili, ale treba jako kalhoty tam jsou jenom polodupacky, ktery nepouziju, pac maji malinky slapky, nebo body jsou spis po baculatejsich miminech, takze se synovi rozeviraji u krku a lezou mu dolu pres rameno, coz mu vadi. Takze porad ciham nekde na netu na vyprodany velikosti a neco shanim. Do obchodu jsem vubec nesla, nechtela jsem tam tahat dite a s nasim rytmem kojeni bylo nemozny stihnout to, kdyz bych ho nechala doma s manzelem.
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila věci s tapkama jsem nemohla používat vůbec, všechno bylo malý
a takový ty obalkovy vystrihy u body jsou úplně naprd, vůbec to už nekupuju. Leda s patentem vedle krku, nebo ty první mesice zavinovaci, jinak je to vzdycky vytlemeny až kdovikam
viktorka_od splavu Presne, navic az do vecera! Neexistuje!:)
Fusekle jsou problém i u větších dětí, teda aspoň pro mně. Kupuju 16-17 cm, ale každý výrobce má zjevně jinak natažený centimetr ![]()
Přidávám se k těm, co nezastýlají. Dvojdeka napůl v nohou postele, polštáře vyvětrat v okně a večer nejlíp rozpařená z vany do čerstvě povlečenýho, voňavýho, studenýho pelechu, něco jak viktorka_od splavu .
A koupání...
. Velká malá se koupala ve vaně a malá malá v ikea vaničce, ta se dala nasadit napříč velké vany, seděla tam naprosto přesně a nehybně, takže se koupaly ve 2 patrech. Od doby, co se pak koupaly ve velký vaně to bylo nějakou dobu vysloveně dramatický.
A tip na ponožky jsem potřebovala taky. A srážení už ani nemluvím, ale preferujete nějakou značku, která dělá pěkně hustý úplet a nezežmolkovatí po prvním vyprání???
Potrefenáhusa Jj, nejlepsi jsou ty s patentem. Ted jsme jich nastesti par dostali k Vanocum, instruovala jsem babicky. Ty zavinovaci jsem si taky myslela, ze nam budou vyhovovat, ale nase dite je strasna chobotnice, ze vseho se vyvlika, takze nakonec je jednodussi a rychlejsi mu to body pretahnout pres hlavu, nez ho tim obalovat.
Premýšľam, že ponožky som dávala asi len tie 2 horúce mesiace po narodení ku krátkemu body, a potom bol v dupackach/polodupackach, prip. v babkou ustrikovanych ponožkách. Keď bol väčší, tak som asi kúpila každé bavlnené ponožky, okolo ktorých som prešla a skúšala a skúšala. Teraz nosí buď bambusové z Deichmannu alebo merino.
Myrtila já ty zavinovací zapínala dopředu natahovala přes hlavu, přišlo mi to lepší než zapínat těch pět patentků na dítěti. Ty zapínací body kupuju hodně v pepcu, poučena z předchozích nezdarů jsem tam ještě těsně před zavřením poslala mamku:) Po starším mám v těhlech velikostech hlavně ty překládací, jenže on už chodil, takže se to tolik nevytahovalo.
Evaeva no body z pepca mám jedno starší a i po rozepnuti patentu ji ho nepretahnu přes hlavu. S tou plandavou hlavou to bylo hrozny, má ji velkou, všechno se natahuje blbě. Si musí holt kazdej najít to svoje
ja mám krásný dite, ale je asi docela velký ![]()
Potrefenáhusa jo, moji kluci mají hlavy spíš menší, s tím jsem neměla problém, vůbec mě to nenapadlo, až švagrová si stěžovala. A teď už natáhnu všechno, když to nejde, je to pro něj hrozná sranda:)
marieu já kupuju tenký c&a a zimní surtex. Úplně nejlepší ponožky, které jsou stále jako nové, jsem ale koupila v Carrefouru ve Francii, kus asi za 50 centů ![]()
Tak mi dnes paní doktorka na 4 měsíční prohlídce potvrdila moje temné tušení. Juniorovi rostou zuby, ještě nejsou venku z dásně, ale už jsou vidět pod povrchem. To jsem zvědavá, jak bude vypadat kojení.
Potrefenáhusa Nase dite ma asi jenom malicko nadprumernou hlavu, ale kdyz jsem pak po narozeni vyrazovala ty hromady nejmensich cepicek, ktere nosily netere a jemu byly rovnou male, byla jsem zpetne docela rada, ze ten normalni porod nevysel a narodil se cisarem ![]()
A ke koupací diskuzi, máme totálního hydrofoba, co všechen čas ve vodě prořve, je napnutý jak struna a potom ještě dlouhou trvá ho utišit. Víc než 3x za týden to nedáme. Takže při čtení o veselých a uspání navozujících rituálech v jiných domácnostech bych i slzu uronila.
Jimik zkusila bych trochu teplejší vodu. No a já o zklidnění nic nerikala, jen, ze po tom lip spej :-)
Jimik Potrefenáhusa Mne se i uklidni, ale klasicka vanicka ho tolik nebavi. V kbeliku sedi i dvacet minut, smeje se na cele kolo a caka
. Rve az po vyndani, to zase jo.
Jinak ponozky jsou hrozna vec! Kdyz uz sedi, tak otlacuji lytko. Mela jsem vlnene sedici, ty netlacily ale zase nosenim povolily a vytahly se. Body spis zavinovaci a ted asi mesic mu padnou zdedene lidl overaly, ale budou brzo kratke
. Cepice nevysly vubec, to je snad horsi nez ponozly. Bud mu pada nebo ji ma pres oci, sedi jen zavazovaci a z te uz vyrusta. Asi zkusim kuklu, ale desim se vyberu velikosti
Jimik nám pomohlo koupat driv, spis odpoledne nez vecer. Jak uz je trochu unaveny, tak place, jinak usmevy a zabava. Jinak nas ty zuby ma videt snad od konce sestinedeli a furt nic ![]()
Potrefenáhusa jak ktery
obe kdyz byly mimina, tak ve vode to bylo super, byly nadseny, vyskaly a tak. Nicmene po vytazeni z vody uspavani trvalo tak 3x dyl, jak byly rozjuchane a vetsinou se jeste pokadily. Takze do tech 5 mesicu to na kazdodenni koupel fakt nebylo:)
Jos já už teď dost dlouho koupu ve velký vane a čím víc vody, tím lepší. Asi ji baví ten volnej prostor a ze muže kopat a plavat
do vanicky ji zkusím vrátit, až se posadi
Jos kuklu mám doma podedenou manymonths, má byt do 12 měsíců a tu fakt nenatahnu, ale koupila jsem vlnenou johu, a ta je super, máme i cepicku se zapinanim pod bradou, tu občas nad celem ohrnuju, kolem hlavy má 45 Cm a u ty johy to sedi
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí