To zní skvěle. Když koupu v dětské vaničce, musím po jednomoba se nevejdou. Když jdeme do velké vany (máme opravdu hodně velkou), musíme tam s nimi být oba a každý jistit jednoho. Dcera by se tam sama vůbec neudržela, tak ji musí jeden držet a syn, kdyby zajel pod vodu, musí ho někdo vytáhnout, to bych sama nedala, ani si to neužila. Na to musíme ještě počkat. Těším se, že tam jednou budou ještě s dětmi z rodiny nebo s kamarády a bude jich plná vana, 6 dětí se tam vejde určitě.
Vše o těhotenství a dětech
Karja no my máme v ložnici okno v noci pootevřený schválně, ale to až od doby co máme kočky a nechci je v posteli, jinak jsem měla otevřeno do chodby a stačilo to.. ale v utěsněné místnosti neusnu a když, tak se v noci vzbudím a jdu tu ventilačku stejně otevřít. zas teda mám péřovou duchnu a když spím sama tak i nějakou deku nebo župan, páč sama si to nezadýchám:P
Gatita Jo, ja taky holky prvni spolecne koupani fotila. A uprimne, nenapadlo me, ze to bude az v roce! Myslela jsem, ze to zvladnu treba od 4.mesice. ale kupodivu se mi vsechny tyhle planovane akce nejak tak o rok posouvaji. Spolecne uspavani s knihou taky bylo planovano v roce male:-D Tak mozna za rok no!
dynda My kdyz jsme hlidali segry deti, tak koupaly moje deti, to byla hrozna sranda. Normalne je mydlily, pak polivaly, malem jsem je nedostala z koupelny! Je jim 6 a 4:-D.
Pinot Noir my ich kúpeme naraz (protišmykova podložka teda nutná). Majú to ako super zábavu a ako písala tuším Karja, zabijeme tým zas nejaký čas. Jako je to fuška, aby sme nevytopili susedov ![]()
Karja kluci se občas koupou spolu, ale ten mladší má z toho takovou radost, že strašně stříká a starší to nemá rád. Ale zase staršího ve vaně hlídat moc nemusíme, je na doslech, ale to stačí.
A taky máme kapelu, starší taky dostal nástroje. Občas nám je rozdá a máme něco hrát, což je v naší rodině dost komické, po nás talent pro hudbu fakt nemá. Je to jako v Bingovi, po chvilce si je musíme vyměnit:)
Mrakoplas naši se rvou o věci, oba potřebují téhož kapra a stejnou houbu s mimoněm, to se nedá v kluzké vaně ukočírovat. ![]()
Pinot Noir já teď koupila nové hračky do vody a je tam každá dvakrát! Přesně jsem si říkala, že za pár měsíců jako když najdu.
viktorka_od splavu ježiš!!!! :-) nesnáším lehat si to neustlané postele... když to někdy výjimečně ráno nestihnu, mám z toho večer dost ujímání....
nolita presne.![]()
nolita :-) no ale do ustlané se moc lehat nedá, ne? maminka to zastýlala buď do peřináče (to už dnes kolikrát ani asi mládež nebude znát;–) nebo do šuflíků pod postel, případně hezky urovnat pod přehoz. peřináč nevedem, šuflíky taky ne a "hezky urovnat" to já neumím, takže natřepu, rozhodím a nechám větrat.. samozřejmě úplně úplně nejlepší je lehat si do čerstvě nově povlečenýho, tuhýho hladkýho a ledovýho po tom vyvětrání.. aaach
viktorka_od splavu no tak do čerstvě rozestlané, těsně po té, co byla hezky urovnaná, prostě ne do nečeho jen tak pohozeného, byť třeba za účelem větrání ...
viktorka_od splavu musím se tě zastat, taky nestelu:) Přijde mi to zbytečný. Mamka stele pod přehoz, mají postel v rohu, dost mě frustrovalo, že se mi tam ten přehoz nikdy nepodařilo pěkně urovnat. Máma zamává přehozem, hodí na postel a má krásně ustláno.
nolita jo, už chápu, no asi by to bylo příjemný, ale pro mě ten benefit neodpovídá vynaložené námaze
kdyby ta postel byla někde v obytném prostoru že bych se na to přes den musela koukat tak asi jo, ale to není, takže mi to za to nestojí. navíc v běžných všedních dnech bych zastýlala až k večeru a to by byla fakt pitomost:-)
Evaeva
maminka má úžasnej systém, za ty roky dokonale vychytanej, peřiny vyvětraný, schovaný, přehoz, ozdobné polštářky v přesně vyvážené kombinaci.. 5 minut a odchází z domu. já toho nedocílím ani kdybych se pokrájela a měla na to hodinu:D
viktorka_od splavu Aha, ja myslela, ze zastylat je nejaka specialni cinnost neco nekam zastrkovat. Ne obycejne stlani. Ja stelu, to bych nemohla nechat lezet, ale nemam to hezky...
viktorka_od splavu já každý den ustelu, teda nic náročného, jen urovnat polštáře a přehnout přikrývky napůl, a stejně lezu do rozbombardovaného pelechu, pro některou součást si kolikrát musím dojít do jiné místnosti a celou noc vyhazuju z postele tlačící předměty, převážně součásti sbírky Ferrari z Shellky ![]()
viktorka_od splavu polštářky už jsou moc, ty nevede ani mamka:)
Karja já to asi jen tak "pro sebe" odlišuju, že ustlat/stlaní je jakože na posteli hezky poskládám ty peřiny.. a "zastlat" to znamená že je fakt někam schovám, třeba do toho peřináče. já teda neschovávám ani nemám kam a ani hezky neposkládávám;-) jen kdo vstává pozděj natřepe polštáře a duchny buď zůstanou rozhozený jak byly nebo je ještě trochu natřepu/rozhodím aby postel ještě víc větrala. o víkendu dávám i do toho okna, na sluníčko a tak (i když vím že prý to se s peřím nemá). ale já normálně vstávám první, a pak do ložnice přijdu kolikrát až večer zas spát
nolita já občas stelu třeba v půl sedmý večer. Abych v osm mohla vlézt do ustlané. Taky to nemám ráda. Ráno nechám větrat, ale pak ustelu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí