Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Sweet Potato
40514 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:39

Já si sice nemyslím, že se malé děti musí sprchovat/koupat denně, občas jsme to taky vynechali. Jen nevím, když bych je na to nenavykla jako malé, jak bych je donutila ve věku, kdy už to dost nutné je a zároveň už mají vlastní hlavu?

Utěrky mám zaprané a flekaté, leč vyžehlené.

Lavór čili vajlink používáme převážně na pouštění ořechových lodiček o Vánocích.

Co tam bylo ještě?

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:41

Sweet Potato No, protoze Karja predchozim prispevkem probudila Krakena, plynule prechazime na "kolikrat za sebou nosite puncochace a vetrani kasmirovych svetru je nechutny"

Online Sweet Potato
40514 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:43

711990 Jupííí

Takže nevětrat je v pořádku?

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:44

Sweet Potato jedine vymachat po kazdym noseni v lavoru se savem!

Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:44

Sweet Potato ovšem vajling, narozdíl od lavóru, má ucha!!!

no to si taky rikam, ze ten návyk je dobrej od mimina, kdy se ještě nebrání. 
Já jako malá jsem se musela mejt denně, nemusela jsem, jen když jsme byli plavat v bazénu 

Online Sweet Potato
40514 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:46

Potrefenáhusa Dobrá dobrá. Opravuju čili na či

Online Pinot Noir
29951 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:53

Sweet Potato my jsme koupali denně, ale teď to prostě nezvládáme. Rychlá sprcha není momentálně realizovatelná, nebo teda je, ale s velkým řevem, protože mladší chce ve vaně sedět půl hodiny a pár minut sprchy by následovalo desetkrát tolik dlouhý hysterák. Jako samozřejmě bych se mohla překonat a řev vydržet kvůli vytvoření návyku, ale já už ho musím vytrpět u každého přebalování, u každého čištění zubů, u každého návratu z venku a u každé zakázané činnosti a večer jsem z toho už úplně vyšťavená. Současně nelze osprchovat jen staršího, protože malej mu to prostě strašně závidí. Nahrazuje si asi tu dobu, kdy se vody bál :) Takže se koupe tehdy, když je potřeba vykoupat staršího, ale to pak trvá hodinu, současně ve vaně být nemůžou, oba je potřeba v té vaně hlídat... Věřím, že až mladšímu pomine tahle nejbrutálnější snaha o sebeprosazení tak ještě nebude pozdě na vypěstování každodenního návyku ani u toho staršího. 

Doufám, že si nikdo nemyslí, že děcka nevykoupu, když spadnou do hovna, nebo si dají guláš do vlasů, protože není koupací den ;)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:55

Pinot Noir doufam, ze vsichni chapou nadsazku :)

Online Sweet Potato
40514 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:56

Pinot Noir Jasně, na tvoření návyku času dost, do školky podle mého odhadu. Mně teda tenkrát dlouhé koupačky nevadily, protože to byl celkem idylicky trávený čas. Nejhezčí část dne.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:03

Sweet Potato Jo a to je proste to motto moji tchyne ,,vy je nemate naucene, vy je k tomu nevedete,,!:-D 

Jez, jsem se bala, ze prechazime plynule k vetrani mistnosti!:-D. 

Online Pinot Noir
29951 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:03

Změním téma:

Kde mají na čtyřleté kluky hezké a příjemné košile? A ne extra drahé ;) 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:03

Pinot Noir Sweet Potato 

Já to teď taky nějaký čas nezvládám denně. Ale beru to spíš, že někdy vynecháme, než že by to bylo cíleně. Dokud byla dcera menší, koupali se denně, byl to ten předspánkový rituál, ale nějak mi jinak spolupracovali, teď je mít oba v koupelně je o život.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:04

Sweet Potato Jo a navic ted, v tomhle covidu, v tomhle pocasi, kdy se den vlece, neni nad to necim zaplacnout dvacet minut!:-D

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:05

U nás teda jedině a pouze vajDlink. S ušima samozřejmě. Maminka v něm zadělává na knedlíky. Zato lavór je na přenášení prádla od pračky ke šňůře, v zimě k sušičce. A vůbec to u nás není kuchyňská potřeba. Když jsem byla malá, vlastnila jsem blinkací lavórek, jezdil se mnou v autě.

Online Pinot Noir
29951 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:07

dynda jo, o život. Navíc jsem vyhodila protiskluzové podložky a bez nich je to pro Viktora ve vaně fakt životu nebezpečné. Musím ho přidržovat, on mě odhání, do idylky to má teď daleko.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:10

Sweet Potato Ja ted poprve koupala oba kluky najednou, spolecne. Bylo to krasne, mit je tam takhle oba. Vubec jsem se nemohla odtrhnout, a to pro me tyhle vecerni ukony zrovna relax nejsou. 

Jinak do diskuze se radsi ani zapojovat nebudu - tabor "myjeme se furt, ale neni to poznat" tu asi neni

Offline viktorka_od splavu
49383 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:11
Reakce na Karja:

Jez, jsem se bala, ze prechazime plynule k vetrani mistnosti!:-D. 

​no pozor, to je taky dobrý téma! u nás se větralo vždycky ráno, přes víkend i peřiny na balkon/do okna a samozřejmě pořádně vyvětrat večer před spaním. tak to mě taky překvapilo, že lidi nedělají:P bych asi vůbec neusnula.. naopak teda, i když maminka trvala na každodenním zastýlání, tak nestelu vůbec nikdy, to se mi zdá zbytečný

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:12

Ty jo,zavidim vsem,kdo zvraci do lavoru. U nas se to nikdy nestiha...

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:14

Pinot Noir Košile míváme nejčastěji z HM. Ale klukům stačí vždycky jedna (každý ma svoji teda). Používáme jen na focení ve škole, rodinné oslavy a vánoce.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:16

viktorka_od splavu Ja mam ted v loznici spatne zaviratelny okno, chce to silu, ja to nezavru dobre,  a v zime je to znat. Takze tim se castost vetrani u me znacne vyresila. Kupudivu usnu hned, co si usmyslim, ze spat chci. Vzduch nevzduch;-)