Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:38

Malenge A co nějaký azylový dům nebo podobná instituce? Známá nedávno jednomu předávala věci po svých 3 dětech a byli prý moc rádi. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:41

Malenge ked uz to v tvojom okoli nikto nevyuzije tak to strc do inzeratu napriklad na bazos. podla miery opotrebovanosti cely balik alebo po velkostiach rozdelene za symbolicku cenu alebo zdarma alebo za domaci chlieb... proste co ti zrovna vyhovuje

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:43

Malenge na prodávání čehokoliv nemám nervy, už půl roku se přemlouvám k prodeji ohrádky a teď i postýlky, ale oblečení a hračky, na to kašlu. Něco jsem schovala pro synovce, který se teď měl ženit, myslím, že miminko bude mít brzo. Ale jinak to dávám do charitního kontejneru, můžou se tam dávat i hračky.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:46

Lumi vážně? To by bylo super, zrovna včera jsem našla jeden v Hlubočepech, ale ještě jsem tam nevolala, v nějaké diskuzi na mě vyskočilo, že moc zájem údajně není, tak jsem lehce znejistěla. Jsem asi trapně sentimentální, ale při třídění jsem zjistila, že k těm věcem mám vztah , tak bych byla ráda, kdyby je někdo chtěl.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:49

Malenge já vezla do azylového domu (teď je teda problém že některé z nich kvůli covidu nesmí nic brát) a nebo jsem to dávala na facebooku do skupiny matek samozivitelek.  Sice nemáš sociální sítě, ale mají i web a ta paní je asi dost akční, tak by tě třeba dokázala propojit s nějakou potřebnou maminkou, co si to ráda vezme.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:49

MPLee dneska rano jsem si na tebe vzpomnela a fakt myslela,ze uz.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:50

eless jestli nebude ten azylák, tak to hodím někam typu zdarma za odvoz, prodávat nechci (možná tak kombinézu reima apod. se donutím), v životě jsem prodávala jedinou věc, nějak na to nejsem, ač sama naopak velmi často takhle nakupuji. Každopádně díky.

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:56

Malenge Neukvapuj se. Jako když to najdeš. Neumím si představit, že bych dávala pryč dětské věci, když už jsem čekala/měla druhé. (Nakupování nových, hezčích, nezbytných to samozřejmě nikterak nebránilo:-)) Miminku jsou obrázky ukradené. A až poporoste, možná bude zrovna chtít dinosaura jako má brácha.

A obecně co s tím? Měla jsem naštěstí dlouho komu dávat, teď vozím do kontejnerů, nejsympatičtější je mi ten červený Klokánku.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:56

Sairon díky za tip na web, kouknu.

Pinot Noir to jsme na tom podobně, ale osobně když vidím ten bordel okolo kontejnerů a jak tam mají někteří připravené různé háky, kterými to zevnitř dolují a pak se to válí v prachu/bahně, tak z toho nejsem ani trochu nadšená. Asi to není všude, ale tady v okolí dost

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2021 10:57

Malenge taky je možnost odnést ty věci do farní charity. Nevím teda, jak přijímají věci teď.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 11:03

Sweet Potato promiň, úplně nechápu, jak to myslíš s tím neukvapuj se. Vyřazuju věci po synech, všechno mám klučičí, bratranec má teď holčičku a o ty větší věci už nemá zájem, vzal si vše do cca 3/4 roka. Schovávat to tu určitě nebudu. Byla bych ráda, kdyby se věci ještě využily, už kvůli planetě.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 11:05

Evaeva vidíš, to mě nenapadlo, díky! Já na to zase nějak moc nespěchám, nemusí to zmizet z domu hned teď.

ale začínám přemýšlet, zda se nepřemoct a některé z dražších nedat na ten bazoš. Kovidová zábava

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 11:16

Malenge Promiň, já to četla blbě, myslela jsem, že holčičku čekáš ty.

Pokud to bratranec (ani jeho žena) nechce, co se dá dělat.

Ty kontejnery jsou rychlé řešení, i když jsem radši, když věci dávám někomu, o kom vím, že je fakt chce. Nebo hledat a čekat, až bude třeba u vás v kostele nějaká sbírka.

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 11:31

KarjaA nevyrobil by vám tu židli děda? My jsme takhle měly dvě židle "Stokke", když jsme ještě ani nevěděly, co to je IKEA

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 11:46

Sweet Potato to je fajn, že občas dáš něco do toho klokánkovského. Já taky preferuju jejich, ale miminka tam mají výjimečně. Opravdu potřeba jsou právě ty věci pro starší děti a těch už tam lidi tolik nedávají.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 12:54

Malenge nemeli by o to zajem ve skladu pro pestouny?  

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 12:56

Aranel Ne, ten se drevem neumi;-). My uz jednu mame, tak bych chtela stejnou. Ale mozna se na to vykaslu, velkamala ji stejne nema rada;-)

Pinot Noir A pro jak stare deti by se to v tom klokanku hodilo?

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 13:03

Malenge ja vzdy vsechno udala na Vsezaodvoz, nyni mam taky nejake veci po male ktere nehodlam skladovat, tak to tam jdu vyfotit a nahodit inzerat. Myslim ze i ty azylak nebo fb skupiny pro pomoc matkam samozivitelkam lze skusit. Anebo ten charitni kontejner

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 13:34

Malenge ja bych byla taky rada, kdyby ty nase veci nekdo vyuzil, proto se mi to uplne nechce hazet do kontejneru na textil, protoze nevim, jestli to nakonec nekde nezapadne. Mam na to ted system, ze do kontejneru sypu takove ty levne veci z lidlu, pripadne veci obnosene, co maji jeste nejakou uzitnou hodnotu. Ty lepsi davam kamaradkam. No a ty uplne nejlepsi, jako treba ty reimy,  se teda budu snazit trapne prodat, to mi prijde lito, hodit do kontejneru neco tak nekrestansky drahyho, to se nemusis stydet:)  

A kdyz dam inzerat "za odvoz", vetsinou to do par dnu zmizi. Akorat je opruz se s tim fotit.

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 13:57

Karja tak samozřejmě využijí oblečení pro všechny věkové kategorie, ale po těch miminech jsou toho hromady, přiznejme si, že i většina tady toho měla pro mimino zbytečně moc, současně je to většinou levné, tak to není nikomu líto tam hodit celé balíky oblečení. Ale do Klokánků se dostávají spíš starší děti, většinou spíš školního věku. A tohle oblečení lidi zas tolik nevyhazují, buď je hodně nošené, takže ho vyhodí úplně, nebo je drahé, tak se toho radši zbaví jinak. No a nebo tam lidi dají fakt už strašně opotřebované věci, jakože "mají být rádi, že dostanou aspoň něco". Ale třináctiletá holka je pořád puberťačka, která nechce jít do školy jak hastroš, i když jí zemřela babička, která se o ni starala, nebo jí zabásli oba rodiče. Takže je fajn, když se takhle někdo zbavuje i obstojných věcí pro starší než batolecí věk.