KarjaJá se většinou (když je čas a prostor) snažím zjistit, proč vlastně řve. Řvát na kohokoli ať neřve je dost kontraproduktivní :o) A hele čím je dcera starší, tím jsme spíš schopní se dobrat důvodu proč řve a najít nějaké oboustranně vyhovující řešení. A doufám, že časem prostě dospěje k tomu, že fázi řvaní přeskočí a přejdem rovnou k řešení problému ;o)
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir to ti u tvého muže teda závidím. Na tom mém je úplně vidět, jak ho to vnitřně svírá a hrozně stresuje, zvlášť teď, když je pořád domácí. (Snad už jen do února
)Ke křičení neřvi teda dochází výjimečně,ale úplně vidím, žeby rád zařval.
Karja to je klasický trik naší mámy, lze použít na cokoliv od proč nejsi tatínek po jak se rodí děti:)
DruI tohle je úplně nejhorší! Když začne řvát, já ani vlastně nevím proč a ještě mám pocit, že by nebyl problém mu to poskytnout.
DruI Jo, ja vetsinou chapu, proc rve. Ale sambovi (me samozrejme taky, ale nijak fatalne) vadi, ze si zvolila za prostredek k vyjadreni to rvani. Ale ja mu to rikam, ze kdyz rve, tak ji uci, kdo rve nejvic vyhraje. No a on tvrdi, ze nerve, ale to on rika furt, ze ma normalni hlas...no jasne, kousek od nas je takovej kulturni dum, kdyz je tam oslava, slysim hlahol, ale samba, tak jemu rozumim snad slovo od slova co tam rika.
EvaevaMy už se tak ve třech čtvrtinách případů k tomu řvacímu důvodu opravdu dostaneme (a někdy se přiznávám, že jí důvod implantuju. On když je to případ, kdy už neví, proč vlastně začala řvát, tak se jí i uleví, když jí nějaký důvod pomůžu najít ;o)
Evaeva no já jsem za to hrozně ráda, protože jsme tím pádem na ty jeho rodiče dva ;) A některé věci, nebo s dostatečným důrazem, bych jim nechtěla říkat, ale tím, že to vidíme stejně, často zasáhne dřív on, což je samozřejmě snesitelnější pro všechny.
Karja Jaj, tak to u nás jsem ten hlasitější já. Já když začnu komukoli něco vysvětlovat, tak prostě podvědomě zařadím vyšší hlasitost a strašně blbě se to vědomě vypíná.
Hele třeba z malé bude operní pěvkyně, to se jí bude znělý hlas hodit ;o)
Pinot Noir muž doma funguje skvěle, akorát ten řev nedává. Je teda vidět, že už by potřeboval do práce, ale koho tahle doba nějak nevysává, že jo.
Řešit něco s rodiči druhého je blbý, to je jasné. Je super, že se tě muž zastane nebo spíš, že i jemu vadí to co tobě. U nás naštěstí žádné potíže nemáme, akorát mužovi rodiče rádi "bájí". Takové to, půjdeme se podívat do lesa na ježibabu. Někdy se i pokouší jo tím strašit, ale on vůbec nechápe, že by se měl bát:) Buď je v tom nechám vykoupat nebo mu prostě řeknu, že je to jen jako.
ja som strašná matka, ja tiež řvu nerev :( u nás s dcerou boli tieto revy strašne časté a nedokázala som často inak... už proste "nervy nadranc". Ked sme jej to začali vysvetlovat, že musí najprv povedat, čo chce, tak sa to pomaly zlepšovalo. Teraz ma 4 a už to nie je vobec také zlé, no stáva sa, a mne sa najviac osvedčilo zostat proste ticho a aktívne sa snažit to neriešit, lebo akékolvek riešenie potencuje další rev.
DruI No nemysli si, ja jsem taky hodne hlasita. Kdyz jsem rikala kolegynim v praci, ze velkamala hrozne rve, tak mi jedna rekla ,,no tomu bych I tak verila,,. Takze jo, u nas skutecne maji byt holky co se tyce volume a znelosti hlasu po kom;-)
Evaeva Jo u nas je to to stejne, temi HO se nejak snizila sambova snasenlivost vuci vlastnim detem no! Jak to slysi celej bozi den.
A chcem sa spýtat blbu otázku.. je normálne že 2,5 ročné a 4 ročné deti sú hore 14 hodín? Vstávajú pred 9 a ja ich neviem do 11 dostat do postele, bláznia sa, skáču po posteli, ked ležíme tak po mne... cez den samozrejme nespia. Strašne tažko sa mi ich zvláda, úplne cítim, že nemám tolko energie, a ked som unavená, tak som na nich aj zlá, mrzí ma to, no ked sa nevyspím tak neviem dobre reagovat na tých 10 000 požiadaviek za den.. ako sa to dá zlepšit :(?
olivieraa náš čtyřletý spí devět hodin denně, takže tam je to asi OK. Ale pro toho mladšího se mi to zdá docela málo, v tom věku si ještě aspoň tu hodinku navíc přes den dával.
Karja já si taky neumím představit v tomhle pracovat. Neodpočine si ani u oběda, musí se soustředit, občas mu tam lezou třeba i během důležitého jednání, několikrát jednal i s miminem na ruce, pokaždé, když vyjde, starší se na něj pověsí a chce si s ním hrát... Je hnusně a všechno zavřené, tak ani ven utéct nemůžeme. No musíme vydržet. Oni by se v únoru měli stěhovat do dalších kanceláří, kde by jich mělo být málo na velkém prostoru, tak už by snad mohli chodit do práce.
Pinot Noir fuha, ešte menej? Bože, ako to zvládaš? Ja som z nich tak strašne ohučaná za celý den.. ja by som spala viac ako oni, keby som mohla :D kamoška má stejne staré deti, čo spia od 20 .do 8, asi ju neznášam :D
Syn teď před 4. narozeninami už někdy pochopí. Tuhle nechtěl ven, vztek, pláč. řekla jsem mu, že teď je venku sníh, může dělat sněhuláka a bobovat. A je možné, že zítra a pak možná celý rok sníh nebude, nebude sněhulák ani bobování. Přesvědčilo ho to a šel a samozřejmě si to pak hrozně užíval. Nakonec máme sníh už asi týden, ale kdo to mohl vědět, minulý rok nebylo nic.
olivieraa ale aspoň večer mám volný, budí se kolem šesté, ale v devět už většinou spí. Mít je do jedenácti, to je teda masakr ![]()
olivieraa jo a všechny moje kámošky mají děti, které spí nejmíň 12 hodin, a ještě si mi stěžují. Někdy mám chuť vraždit!
Rosťa se teď dostává do té fáze různých řevů, zatím se mi daří většinou rozeznat příčinu, tak mu buď dám najíst, napít, dám ho spát, polituju nebo nechám válet po zemi, to když si ten vztek potřebuje prostě vybít. Někdy si pak o tom promluvíme, ale to si nemyslím, že by tomu teď rozuměl spíš abych vytvořila jakýsi návyk do budoucna. A když jsme u těch návyků, po dvou a půl hodině snahy uspat to dítě jinak než kojením to vzdávám. Řev byl, když už začal tak jako hystericky vzlykat s náběhem na hyperventilaci, uznala jsem, že to nemá nikdo zapotřebí. Já ho snad budu kojit až do puberty.
Karja Řvát na řvoucí dítě je fakt mimo :-) ale chápu ho! Já to většinou ignorovala (myslím takový ten typický vzteklý řev), ale chce to pevné nervy a mít vyzkoušeno, že to dítě nedostane do ještě větší vrtule. U nás taky bylo zavedeno, že se brečí v pokojíčku a překvapivě to dost fungovalo, ale hodně lidí z toho bylo v šoku, takže nevím, jestli je to univerzální rada. Ale vtipné bylo, jak si to pak začaly radit děti vzájemně. A pokud je to takové to typu "nesvítí mi baterka", tak jsem většinou řekla, že to nějak vyřešíme, ale musíš přestat plakat a zapojila ji do toho...a i když se to nevyřešilo, dítě přestalo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí