Anema pokud dvojka není vyloženě zplozenec pekel:), tak druhé dítě do rodiny zapadne snáze než první. Rozdíl mezi životem s dítětem a bez něj je obrovský, mezi životem s jedním a dvěma až takový není. Ten rozdíl okolo dvou tří let je pro mě ideální.
Vše o těhotenství a dětech
betsey tohle je přesně to, co bych fakt nechtěla:)
letfenixa ten je šikovný a trpělivý ![]()
A každá jsme někdy nejhorší matka roku a někdy zase ta nejlepší! Dokonalost je nudná.
Anema ja Nevychovu moc nemusim, protoze se tbari jako univerzalni navod pro vsechny deti, ale je to spis pro ty prirozene hodny:D ale souhlasim s tim, ze si vybiram bitvy. Netrvam zbytecne na necem, co je mi vlastne jedno, ale zakazuju ty zivot ohrozujici cinnosti nebo extremne nicitelsky s tim, ze se pak proste vzteka, tak cekam, az se dovzteka. Ale ja mam dite jeste maly, ktery momentalne vytoci jakejkoliv zakaz:) treba ze nesmi vylezt na topeni nebo ze nechci aby otevrel mrazak a lizal supliky
Anema Já nefandím úplně žádnému výchovnému směru, ale Nevýchova (a Montessori v některých aspektech) je mi asi nejbližší, ačkoli nastudováno to nemám. Z toho, cos popsala, mi přijde klíčové brát dítě jako partnera a nezlehčovat jeho důvody, což se přesně snažím dělat. (Když slyším, jak sambo křičí - "neřvi, nemáš důvod", tak se mi otvírá kudla v kapse
Je jinak skvělý otec, ale tohle mu v mých očích moc nejde
)
711990 Ta nevychova je vtipna
. Ja jsem vyrosla v cholericke dvougeneracni domacnosti. Tata je ztelesneny kodet z Pelisku a babicka byla taky prava drama gueen, klidne po nem hazela na schodisti cajovy servis a predvadela pak kolapsove stavy. Co si pamatuju, tak se tata vztekal (i sam na sebe), kazdou sobotu tridi veci v garazi a nadava sam sobe. I ty retrivry maji nasi hlucne
. Ja byla paradni choler jako dite taky, ale nakonec jsem z toho docela vyrostla. Tak si rikam, ze ty zachvaty vzteku budou A) tolik oblibene "obdobi" a proste to prejde nebo B) zdedi kluk nas povahovy rys a neudelam s tim taky nic
.
Makara To mi říkala jedna maminka sedmi dětí (tedy jen pět vlastních, dvě byly manželovy), že úplně nejhorší-a zároveň nejdůležitější-je udělat si čas na každého zvlášť. Oni jsou docela majetní, holky mají různé soukromé učitele, chodí do baletu, jezdí i na drahé dovolené, člověk by řekl, že se mají super, ale tenhle přístup se mi líbil. Paní je dost zaměstnaná, není třeba v domácnosti nebo tak, takže říkala, že do kina s nimi může jít chůva, že to není "společná aktivita", že ona si nechává čas na takové ty opravdové věci, jako společné vaření a procházky...
999
A to by si mi k tobě moc hodilo, ale asi to nemělo být...
711990 MP Meri mě přijde, že všechny výchovné knížky, co jsem četla (asi 4 teda:)) i ta nevýchova se točí kolem toho samého. Brát to dítě jako partnera, pochopit, že má vždycky důvod a jeho pocity jsou skutečné a pokud možno hledat řešení, které vyhovují oběma a nesnažit se o ten boj kdo z koho. Mě je tohle blízké, ale fakt mám problém s ním soucítit, když se stane něco, před čím byl varovaný nebo se mu zničí list:)
souhlasim s tim, ze si vybiram bitvy.
A to je asi základ, nevyčerpat svou trpělivost na podružnostech :o)
Ale nevýchova je mi taky v hodně věcech blízká, už proto, že jsem tak částečně byla vychovaná, protože rodiče se snažili, jak tomu říká moje maminka, nelámat nám osobnost.
711990 to by mě právě zajímalo, jestli ta "hodnost" (asi je tím myšlena ochota spolupracovat?) je příčina, díky které to funguje, nebo následek toho přístupu
. To z toho mojeho vzorku těžko posoudím... Každopádně, ke změně u nás došlo, minimálně jsem se uklidnila já ![]()
Jinak muž je taky ukázkovej cholerik, vytočí ho kde co (ale zas to velmi rychle přejde, což mi vyhovuje) a dcera umí řvát na plný pecky, až uši zaléhají, ale zatím neumím poznat, jestli to má po něm...
Anema toto, presne!! strasne dulezite..
Snažím se pamatovat si, že má vždycky důvod, proč se tak chová, nedělá mi naschvály a ta situace je evidentně hodna pláče, když už v ní někdo (ona) pláče, i když z mé perspektivy se ten důvod může zdát malicherný
Anema toto, presne!! strasne dulezite..
Jo, souhlasím, akorát pochopení pro řev z důvodu, že vadí, že pondělí se jmenuje pondělí a on nechce, aby se jmenovalo pondělí, ze sebe člověk teda vyškrabává fakt ze všech sil ![]()
Anema mám z nevýchovy trochu podobný pocit jako 711990 že v podstatě končí tam, kde já bych potřebovala aby začínala. Když je nějaký webinář, tak se na něj podívám, protože si s tím nevím rady, ale skoro vždy zjistím, že to co tam Katka vysvětluje dělám tak nějak přirozeně, ale i tak mi to nefunguje a já se tam už nedozvím co s tím dělat. Vycházím teda jen ze zkušenností s tím, co zdarma, kvůli výše uvedenému jsem zatím neměla motivaci si ten kurt zaplatit.
Jo, souhlasím, akorát pochopení pro řev z důvodu, že vadí, že pondělí se jmenuje pondělí a on nechce, aby se jmenovalo pondělí, ze sebe člověk teda vyškrabává fakt ze všech sil
pardon, ale Ríša je fakt sympaťák! Třeba jednou to pondělí přejmenuje, beztak ten den nikdo nemá rád.
Jo, souhlasím, akorát pochopení pro řev z důvodu, že vadí, že pondělí se jmenuje pondělí a on nechce, aby se jmenovalo pondělí, ze sebe člověk teda vyškrabává fakt ze všech sil
jako ma na to pravo:P spis ale myslim ze tomu diteti vetsinou vadi neco trochu jineho, jen to neumi rict
no toto :) ešte návod keď deti nezaujímajú vysvetlenia :) ja som videla par videí nevychovy, pripada mi ze to naťahuje ako sopeľ a jej prejav mi je neprijemny. A teoreticky sa mi to paci, ale mam pocit, ze my mame problémy s inými vecami. Ja ich neviem k ničomu donútiť , ale motivujem ich vitamínmi pre deti. Alebo proste rozhadzu celu izbu,vytopia kúpeľňu, pri čom jasne ze nie som, a potom už co? Vedia ze je to zle a aj tak to stale robia.
Sairon aha, takže tam ta rada není? Já vzdycky tak 20 minut před koncem vytuhnu, poustim to večer v posteli, takže už se to nedá dodivat
mne to prave smysl taky dava, ale tak teoreticky zatím, ze jo
INCOM1 on je teď už úplně miliónovej, jak dokáže svůj problém už jednoznačně pojmenovat, obvykle se dobereme řešení okamžitě. I když zrovna s pondělím jsem mu teda nedokázala pomoci
A taky už takhle ječí jen občas. Takže do diskuse nemám čím přispět, období těch šílených hysteráků jsem radši rychle vymazala z hlavy.
ted jsem si vzpomnela na Pinot Noir a mam pro tebe tip jak zuzitkovat sodu,aniz bys ji musela 150 let rozsypavat po zrnkach.![]()
Zmizeli na bilem triku fleky od cervene repy.(a jo odmocila jsem to v lavoru)![]()
Ja tedy i pridavam trochu k bilemu pradlu a dnes jsem to konecne presypala do sklenky s uzaverem,pac to usypavani pri otevirani mi jde taky na nervy.
viktorka_od splavu on má teď to prdící a zadkové období, takže většinou stačí říct něco jako "tak tomu neříkej pondělí, ale třeba prdělí", začne se chechtat, pak ho slyším, jak si někde šeptá "sobota, neděle, prdělí, úterý" a za dvě hodiny už pondělí vůbec nevadí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí