Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 09:42

Potrefenáhusamyslím, že tie videá zadara majú nalákať na to, aby si si ten kurz kúpila, takže vlastne tam radu naschvál nedajú, proste keď chceš vedieť ako to máš robiť, kúp si celý kurz. Ja som si kurz kúpila, keď mala Alica dva mesiace a od začiatku fungujem na tých princípoch a ako som písala, mám pocit, že to prináša svoje ovocie, fakt to dieťa dobre spolupracuje a nechá si takmer všetko vysvetliť.

A čo si nedá vysvetliť, na to kašlem, ale ja som od prírody flegmatik a ešte aj taký ten zenový jogín, proste keď nejde o život, nejde o nič. Fakt som na ňu ešte nikdy ani nekričala, a ani to v sebe nepotláčam, proste nemám tú potrebu kričať

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 09:44
Reakce na Pinot Noir:

viktorka_od splavu on má teď to prdící a zadkové období, takže většinou stačí říct něco jako "tak tomu neříkej pondělí, ale třeba prdělí", začne se chechtat, pak ho slyším, jak si někde šeptá "sobota, neděle, prdělí, úterý" a za dvě hodiny už pondělí vůbec nevadí. 

je skvelej.

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 09:46

Pinot Noir  genialni maminka!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 09:59

Sairon kurz jsem neviděla, ale obávám se, že to je jako s těmi vzorovými rozhovory z výchovných knih. Moje dítě taky nikdy nereaguje tak, jak je tam napsáno:)

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:01

Sairon jo, webináře mi taky nestačily, taky jsem si říkala, jo, to je hezký, tohle dělat nechci, ale jak na to? Ale zas je chápu, živí se tím několik lidí, ty webináře beru jako reklamu na kurz... Nechci to nikomu vnucovat, jen píšu, že já to zatím považuju za snad nejlíp investované peníze, i když ta částka nebyla malá, to je fakt. Je mi to trochu hloupý, že tu dělám takovou reklamu něčemu, co stojí tolik, ale nic z toho nemám, opravdu! Moje zkušenost s tím je, že kurz prostě ty odpovědi a návody dá, není to jak ty webináře.

Pinot Noir jo, no, to chápu, to je těžký. Já si vždycky představím, jak bych se cítila já, kdyby mi v práci zrušili dovolenou a mám pochopení pro každou flustraci

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:02
Reakce na betsey:

Potrefenáhusamyslím, že tie videá zadara majú nalákať na to, aby si si ten kurz kúpila, takže vlastne tam radu naschvál nedajú, proste keď chceš vedieť ako to máš robiť, kúp si celý kurz. Ja som si kurz kúpila, keď mala Alica dva mesiace a od začiatku fungujem na tých princípoch a ako som písala, mám pocit, že to prináša svoje ovocie, fakt to dieťa dobre spolupracuje a nechá si takmer všetko vysvetliť.

A čo si nedá vysvetliť, na to kašlem, ale ja som od prírody flegmatik a ešte aj taký ten zenový jogín, proste keď nejde o život, nejde o nič. Fakt som na ňu ešte nikdy ani nekričala, a ani to v sebe nepotláčam, proste nemám tú potrebu kričať

​v živote som nikomu nič nezávidela, prisaham, ale toto tak závidím! U nás doma bol krik na dennom poriadku, proste stále, a nemala som to rada. Ale zas musím dodať,ze nemám pocit, ze by som sa zato bála rodičov, naopak, mam pocit ze sme si dovolovali viac ako iné deti, mohli sme mame hocičo povedať, bez odsúdenia, bez strachu, alebo ze by som ich nemala rada, to nie. Len ten spôsob komunikácie sa asi zazere príliš hlboko do kosti :( taka talianska domacnost asi.

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:10

Anema betsey mne přijdou dobrý i te webinare, ze se člověk nad leccims zamysli, ale možná to člověku musí nějakým způsobem konvenovat, aby mu to něco dalo a byl schopnej a ochotnej se tím řídit? 
ja to pak vzdycky převypravuju muži v autě (kde nemá kam utéct) a vzdycky prave nevim tu pointu, myslela jsem, ze je to tím, ze to neslysim do konce 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:11

olivieraa no ale u nás doma to bolo dosť zlé, nemala som zrovna najšťastnejšie detstvo. Asi po nás rodičia veľmi nekričali, alebo aspoň si to nepamätám, ale bolo tam kopec iných problémov. Povedať mame hocičo som napríklad vôbec nemohla, takže si váž čo si mala, aj s tým krikom. Proste každý rodič sa snaží najlepšie ako vie, nikto sa nezobudí s tým, že začne vymýšľať spôsoby ako zničiť svoje dieťa. Ten koncept dosť dobrý rodič je super

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:12

Doufam, ze to tu neni nakazlive, ale ja se shodou okolnosti prave 3 kusu momentalne obavam. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:12

Tak dcera včera po večeři přišla, sedla si mi na klín, píchla mě prstem do břicha a povídá: Máš v břiše mimino?

A to prosím v mém životně nejhubenějším období!! Manžel z toho měl třetí vánoce

Já s druhým tak trochu váhám, zatím tomu nechávám volný průběh, ale brzy se budu muset rozhodnout, kdy ten volný průběh utnout.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:14

Candance  Raději to tu nečti! 

Můj kolega má taky tři dcery, když se narodila nejmladší, těm starším bylo 25 a 15 let!! Tak tomu říkám tři jedináčci...vtipné bylo, jak říkal, že je to super, že má teď hodně jeho kámošů malé děti (bylo mu tak cca 48), ale že on je teda jediný, který ho má s původní ženou! :-)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:14

Mohučanka cha cha a nemáš? čítala som viacero príbehov o tom, ako deti vedeli skôr, že ich mamy čakajú súrodenca, ako tie mamy :-)

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:15

Mohučanka teď jsem si všimla ve školce v šatně snad čtyř maminek, že mají břicha. Tak mě to pobavilo, že čekaly, až to první udají ve školce

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:16

betsey Nestraš, historky mých dětí,  jak spolu seděly na špičce kostela a vybírali, komu se narodí tím dostávají úplně jiný rozměr!!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:17

Mohučanka aby nevěděla něco, co ty ne!;) 

Online dzizisketa
8999 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:19

Mně teda přijde, že stačí ty webináře, že tam nakonec ten návod je. Ale já si přečetla i Aha! Rodičovství, Respektovat a být respektován a hlavně nedám dopustit na Teorii typů. Ta je teda ještě nezáživnější než Nevýchova a dost složitá (ta kniha), ale myslím, že může hodně pomoci, třeba by pomohla lépe rozumět těm "ne přirozeně hodným" dětem, dětem, co mají tu kukaččí naturu a tak. Já si to tak nějak skládám dohromady, jak bych chtěla, aby naši kdysi jednali se mnou, a aby mě to nestalo moc námahy, ve smyslu zbytečného vytváření a pak řešení dusne atmosféry a tak. Ale mám obrovské štěstí, že malý je hodně po mě a je odmalička takové to hodné dítě, tak nevím, jak moc je ten můj přístup přenositelny, takže já těžko poradím.

Ale jinak se mi probíhající debata moc líbí. Člověk si tady může postěžovat, aniž by se musel cítit už předem odsuzovaný, jako je na typických rodičovských webech. A taky se tady toho víc dozví 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:20

Garfie ako že si vybrali, že sa narodia tebe? Dobre to chápem? 

Online dzizisketa
8999 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:22

Anema

TTy s malou hrozně pěkně jednáš, jsem si toho všimla. A pořád máme vaše autíčko! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:27

dzizisketa a ta teorie typů stojí teda za to? K tomu tvému výčtu bych ještě doplnila Výchovu bez poražených, z toho jsem si také lecos odnesla. Já mám výhodu, že spíš na svoje rodiče navazuju, než že bych se snažila dělat všechno jinak. I když některým věcem z jejich výchovy bych se ráda vyvarovala.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 10:29

Pinot Noir alebo naše už tak dobre známe termixove hysteraky, že

Ale už máme vyšší level, jeden deň termix, druhý deň guličky s mliekom