žluťásek Karja ja rodila úplně bez problémů obě děti a jedno se narodilo jako nervacek a druhé totální pohodar. Tak kolem 1,5 roku si to pak vyměnily.
Vše o těhotenství a dětech
Karja Na tom něco je. Já jsem si zrovna před pár dny uvědomila, že chlapečkovy problémy nápadně připomínají kiss syndrom, kdy je příčina v krční páteři a často je způsobena při porodu. A má to vliv i na psychickou pohodu. Takže i tímhle to může dítě ovlivnit, ale věřím, že je i spousta věcí, o kterých nevíme a některý děti jsou na to citlivější.
notna To dcery vypraveni je fakt silne a verim tomu, ze vi proc to rikala;-). Muselo to byt pro vas hrozne.
Byl to hodně zlé. Ale zvládli jsme to. Asi hlavně díky manželově optimismu. On mě hodně podržel, ač sám měl taky dost.
notna mrazivé a při tom krásné ![]()
notna pro vás to muselo být opravdu hrozné
ale ta historka s dcerou je krásná, já na tyhle věci věřím.
brrr ja si myslím, že Ender i Duna by cist šly. Ten Ender je takové dobrodružství o malém chlapci v kosmickém internátu, to ho bude bavit urcite. A Duna je pohádka: je tam všez těch archetypu: dospívající šlechtický hrdina, proroctví, princezny, zlý kral drak ( teda pouštní červ), takže to funguje. Ty další díly už nejsou tak dobre, ve smyslu uceleneho příběhu a jak to celé funguje, ale jako čtivo pro děti by to asi šlo i dál.
Určitě můžete už zkusit Hobita. Ta audiokniha je hodně dobrá.
Mohučanka s tím porodem teda nevím. Staršího jsem rodila asi 14 hodin, ke konci to už vypadalo na císaře, zato mladší byl venku asi za hodinu a půl od první kontrakce. Jako miminka byli oba moc hodní a spaví.
Na druhou stranu po porodu nejmladší ségry na tom byla mamka špatně a poprvé ji viděla asi až po deseti dnech. Dodnes je ségra na mamku hodně fixovaná.
brrr mam teda o neco mladsi dite, ale letos poprve videl celovecerni filmy a libily se:
Sam doma
S tebou me bavi svet.
A z meho detstvi - osmdesatkovi Rostaci. To je takovy dobrodruzny detsky film.
brrr V hlavě, Úžasňákovi, Shrek, Madagaskar
brrr U nas se libili Bazanti jdou do boje,Cetnik a mimozemstane.
Evaeva já si nemyslím že by nutně muselo platit že komplikovaný porod = nespokojené dítě. Ale věřím tomu, že u plačtivých mimin může být důvod spočívající ve špatné vzpomínce na porod. A myslím že to měla i příšerka, porod byl hrozný a ona se narodila jako neustále brečící, nespící dítě, které jsem měla celý svůj bdělý čas a dost často i ve spánku neustále v náruči, jinak brečela. Po pár měsících to ale přešlo a je z ní pohodové, samostatné a věčně vysmáté dítě ( ano dost často je na zabití, ale myslím si že velká část těch scén je vynucovaní si pozornosti od té doby co máme krtečka). Já sama jsem kvuli porodu probrečela dost času, tak proč ne to miminko.
žluťásek já jsem četla, že průběh porodu může dítě ovlivnit v tom, jestli je pak spokojené miminko, co dobře spí nebo stresované nespící plačíčí nešťastné stvoření. U mně by to platilo, ale netuším, co je na tom pravdy obecně.
Tak zrovna s timhle rozhodne nesouhlasim, to bych musela mit doma urvaneho nervaka. Tehotenstvi komplikovane a rizikove, skoro do pateho mesice jsme s muzem ten stav ignorovali a nijak neresili, predchozi dve nedopadly dobre, tak to ted nebudem nijak prozivat. Nakonec malou vytahli cisarem o mesic driv, ze salu jela rovnou v inkubatoru na jipku, ja ji ani nezahlidla, poprve jsem ji videla az druhy den odpoledne asi tak na dvacet minut. A dite to je uplne za odmenu. Spi, ji, neplace, je vetsinou dobre naladena, stale se bez problemu koji. Jen si delame legraci, ze se nekdo spletl a mela se narodit jako mala opicka, cely den byt u mamy, drzet se srsti a pozorovat svet od ni, takze maximalne si timhle kompenzuje ten inkubator misto naruce po narozeni, bez satku bych asi uz byla vyrizena. Az si rikam, ze nevim, jestli riskovat druhe, protoze vedle male je kazde dite narocne.
notna je to, jak rikaji prede mnou, smutnokrasne. Az o bratrovi dceri jednou povis, mozna Ti rekne ze to prece uz davno vi ![]()
Evaeva Tak ono zalezi,pro koho byl komplikovanej. Pro me pohoda, pro ni asi ne;-)
Mrakoplas no takýto je aj môj syn..strasne robi "zle", úplne lieta po byte, my našťastie nemáme pod sebou susedov co by sa sťažovali. Ale niekedy (casto) naberie taky deštruktívne smer ze všetko rozsahu je, hádže veci okolo.. (nie nejak sialene ale akože zabava)..mne to príde ze je to tým nadbytkoqm energie.
Karja jo, takhle by to být mohlo. Syn je dost pohodář, asi neměl dostatečnou motivaci se dostat ven:)
notna je to smutnokrasne ![]()
Evaeva já si u první dcery taky myslím, že tím, že je na mne tak fixovaná, může být porodem, resp. poporodním obdobím- porod byl dlouhý , na konci známky nedostatku kyslíku. Poté sice byla první 2 hodiny se mnou, ale pak jsem pořád hodně krvácela, tak jsem zůstala na observaci na sálu až do dalšího dne, dcerku mezitím odvezli na novorozence. Já jsem byla trochu mimo a zesláblá, tak ani jsem nežádala aby mi ji přivezli a aktivně mi to nikdo nenabídl... Takže jsme se sestěhovaly až 15 hodin po porodu, a od té doby je na mně furt ![]()
S mladší porod i poporodní průběh super, takový jaký by měl být a od začátku vidím rozdíl, že je mnohem víc pohodová a nepotřebuje moji fyzickou přítomnost až tolik...
Ale možná je to jen náhoda a vrozená povaha
Zuzuli já myslím, ze se to týká spis těch přirozených ruzne zkomplikovanych porodu, kdy to dite muže bejt trochu poraseny, priduseny, polamany nebo zhmozdeny, ze to muže bejt asi docela traumaticky. Ale já to úplně nemám rada, protože spousta matek si to pak hrozne vycita, jakoby za to mohly. Třeba se prý spousta žen po císaři není schopna dotýkat jizvy a tak.
moje dite řvalo taky, ale zároveň spalo dobře a u mne v náruči bylo vicemene spokojeny. Ten kiss jsem trochu nacitala taky, jednak řev a jednak nesnesla polohu na brise a ty různý klubíčka , dlouho
jinak mi přijde pohodova, i když občas řve, spis na tom začátku si myslím, ze byla proste nezralá a potřebovala fakt ten 4.trimestr, aby se trochu rozkoukala
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí