Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:35

Zuzuli souhlasim s tim tenhle typ zenskych ma asi nejakou nejistotu v sobe a tak shazuji druhe ktere to maji jinak, aby vypadaly lepsi. Podle mne normalne vyrovnany clovek nema potrebu nekoho kritizovat nebo negativne komentovat za neco takoveho. A ona mela stesti ze ji to proste vyslo podle jeji predstavy ( anebo taky ne zcela, ale prave proto o tom ma potrebu informovat a poucovat okoli). 
ale s traumou ze sekce se mi priznala jedna kolegyne ktera ma deti sekci, ze si to vycitala dost dlouho ze nedokazala porodit prirozene. Doktorka se 3 atestacemi pracujici dlouhodobe v porodnici, takze dobre racionalne vi proc ty sekce musely byt a i tak se tim trapila...

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:37
Reakce na letfenixa:

Mne to pomáha, keď to srm všetky píšeme, premýšľam a prehodnocujem.

​přesně, mám to stejně, myslím, že tu jsou samé fajn a chytré ženy, od kterých se člověk dozví spoustu zajímavého. Ráda to tu čtu, jen nemám úplně tolik času na reagování, jak bych někdy chtěla. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:38

Mrakoplas Tak to máme stejné kusy, náš taky nemá hluk (např. střelba z děla) rád, vyloženě mu dělá špatně. Taky je hrozně upovídaný, sobecký, velmi chytrý, dokáže se do věci totálně "zažrat", nemá smysl pro humor, neumí vyhrávat, je studnice nápadů, tahoun kolektivu.... a je celý úžasný.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:45

Zuzuli to musela být fakt blbka na entou  úplně z toho slyším tu nadřazenost a pocit vlastní výjimečnosti, přitom ale vnitřní nejistota a obavy. Kdyby mi někdo něco tak odborného řekl, v životě s ním už nepromluvím. Mám za sebou sekce dvě, nestydím se, nemám pocit selhání, jsem ráda, že jsem já i kluci v pořádku. Jen je mi trochu líto, že jsem si je nemohla poňuchňat hned po porodu, ale to skutečně není nejdůležitější věc na světě. Jinak jsem na tom asi jako ty, od primářky z rizikového z Motola jsem si přeložila, že jsem ta, co by před 100 lety tři dny rodila a pak by to pro nás nedopadlo, takže jsem to ani nechtěla pokoušet.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:48

Rhaenys to je moc dobře  

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:52
Reakce na continuity:

olivieraa já si zas myslím, že máš právo být naštvaná. Nevidím na tom nic zle, každý na právo na svoje pocity. Já si myslím, že tým, že si sa ovládla, si možno naučila deti viac ako hodinou vysvetľovania. 

(ja som ťa matka Herodeska, ja by som teda peřiny do kúpeľne nedovolila, maximálne deky, ale i tak). 

​no mne periny v kúpeľni tiež nepripadaju normálne, lenže oni robia stale len takéto somariny, takže by som ešte aj toto musela riešiť, ja som už rezignovala na toľko veci.. a ďakujem, niektoré deti proste dávajú viac dôvodov sa naštvať ako iné:) no ale jasne ze ma to neospravedlňuje 

Online Sweet Potato
40527 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:53

continuity Mně taky tyhle kuchyňské typologie a diagnózy podle přírůčky přijdou kapku nebezpečné.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:58
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:05

Rhaenys krásná zpráva, tak ať to jde dobře i nadále

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:12

Sweet Potato ja když to soudím podle sebe, tak spousta lidí u toho druhého nepozná ani introverzi/extraverzi. 

Zvláště, pokud ten introvert umí dobře komunikovat, je to celkem záludné. Teď jsem se smála, kdyz sem někdo dával toho Vojta z neurazitelnych - on o sobě říká, že je introvert a předpokládám, že to jako psycholog o sobě ví. A na první, ani druhý ani třetí pohled to na něm není vidět. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:13

Sweet Potato tak pricetny človek sa dúfam striktne neriadi ničím, ale ako barlička to môže byť fajn. 

Online Sweet Potato
40527 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:13

continuity Tak. A navíc to většinou není jen černá/bílá.

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:14

Sweet Potato já jsem tohle nečetla a nic o tom nevim, ale třeba těch provarenych 5 jazyku lásky mi doslova otevřelo oči - jako ze maj různý lidi různý věci jinak, to jsem věděla, ale u tyhle knihy proběhlo fakt pro mě revoluční zjištění, ze až tak moc 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:15

Malenge ja misto pocitu selhani jsem za sekci naopak vdecna, vdecna za tuhle moznost bezpecne privest na svet dite. Byt to pred sto lety, a nebo ted nekde v pousti v africe, tak tu ani jedna z nas neni. 

Ono to bylo takove vlastne usmevne, potkali jsme se pri vyslapu na Rip, my s malou v nositku, po dotazu, jak se mame, jsem rekla neco ve smyslu, ze skvele, od porodu jsem ale unavena, jak uz to byva... A dostala jsem prednasku, ze jsem neporodila, tak at tomu nerikam porod a tak dale... V aute jsme pak s muzem jen nevericne koukali, co to jako bylo

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:17

Zuzuli tvl a jak bys tomu jako měla říkat? strasny tohle 

Offline dzizisketa
8999 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:18
Reakce na Sweet Potato:

continuity Tak. A navíc to většinou není jen černá/bílá.

​No právě v pochopení tohoto ta teorie typů pomůže. Třeba proč dětem oliviery přijde jako super nápad dát si peřiny do koupelny, i když jí to přijde jako kravina. A určitě pomůže i předejít i mnoha konfliktům a frustracím, že nás ten druhý nechápe/my druhého nechápeme. 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:18

Potrefenáhusa ale to je v pořádku, vědomi toho, že jsme odlišní a každému vadí/ vyhovují jiné věci, je přínosné. Řeč je o tom, že na druhém ne vždy spolehlivě poznáš, jak to má on. Konkrétně těch 16 osobnosti je dost komplikovaná klasifikace. Bez testu to poradne nepozná ani psycholog, natož abys to rozklíčovala na malém dítěti, které ma ty projevy prece jenom odlišné. 

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:21

Jinak jak se tu řešily ty tragicky události v rodině, zemřelí sourozenci, nenarozené děti, potraty, traumaticke porody,...nemate někdo zkušenosti s rodinnými konstelacemi? Já o tom před par lety slyšela zajímavý věci, o tom, jak spousta věci při konstelacich začne dávat smysl po dodání tadytech informaci...na mě je to už teda dost ezoteriku a moje kamaradka psychoterapeutka tyhle pobyty dost kritizovala, ze to většinou lidi úplně rozebere bez poskytnutí psychologické podpory a ona je pak v terapii dava dohromady, nicméně mi to přišlo hodně zajímavý 

Online Sweet Potato
40527 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:24

Potrefenáhusa Já taky neříkám, že je to všechno brak, ale že často tyhle knížky svádějí laiky k zjednodušení. Něco si přečtu, je mi to srozumitelné, tak mám tendenci to univerzálně uplatňovat a nic dalšího nepotřebuji. 

Online Sweet Potato
40527 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:26

Potrefenáhusa Něco podobného mi taky říkala kamarádka psycholožka. Ta myšlenka konstelací sama o sobě není špatná, ale děsí mne, že to může provozovat kdekdo.