notna ja v tom vidim spis vlastni nejistotu a snahu se dokazat, ze jsem lepsi, protoze ja jsem ten porod zvladla.
Jos manzelova byvala kolegyne. Takze nikdo blizky a ani nikdo, s kym bych se vidala nejak casto. Ja z cisare trauma nemam, jsem za nej rada, mam diky nemu skvele, zdrave dite. Ja bych s nejvetsi pravdepodobnosti prirozene neporodila a dalsi dite bude opet sekci. Ale kamaradka, porodni asistenka, mi rikala, ze se hodne mnozi trauma zen z porodu, jako takoveho, protoze mivaji svuj vysneny porod, zrozeni zeny, dokonale splynuti s prirodou, do detailu vse naplanovano podle diskuzi a denicku na netu... A realita pak byva uplne jina a dlouho ses tim smiruji. Jinak moje zkusenost je, ze jsem na rizikove poradne resila s lekarem zpusob porodu, konec panevni byl je jeden z duvodu pro cisar, tak on tak opatrne zacal, ze teda by ten prirozeny porod asi sel, ja mu na to prekvapene odpovidam, ze jsem myslela, ze cisar je jasny, ze s nim pocitam, na coz se on usmal, ze je super, ze s tim pocitam, rozhodne mi ho doporucuje, kdyz ne ja tak skoro nikdo, a hned me pise na pripravu.
dzizisketa ja lezela po sekci na jipce, dite jsem jeste ani nevidela, vsude kolem me ty hadicky, pipajici pristroje, vedle dalsi pacientky, a doktorka z neonatologie mi prisla rict, at si masiruju bradavky, ze mam stimulovat laktaci. Mala se narodila v pondeli a ja jeste ve stredu dopoledne byla presvedcena o tom, ze kojit teda nebudu, nic ze sebe nevymacknu, sedet sama na pokoji na pooperacnim a masirovat bradavky nejak nedavam... Kdyz se vymenila smena na novorozencke jip a ta sestra se me tam ujala, vsechno vysvetlila, ukazala, kde maji mistnost s odsavackama, pujcila odsavaci set, nechala me tam mazlit s malou... A v patek uz dite bylo pouze na materskem mlece a kojim uz osm mesicu. Nevim, jak by to bylo, kdyby tam ta sestra nebyla