Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:16

Evaeva no mně někdo říct V předsíni leží koloběžka, tak odpovím, že asi spinká, nebo chcipla.

To že tam něco leží, mi přijde hloupejsi než říct, úměrně k věku, Pepíčku, dej, prosím tu koloběžka na stranu, nebo se o ní prerazim. Když pochopí prostou prosbu, uklidí. Když nechápe nebo nechce poslechnout udělám to tak, aby to Pepíček pochopil. Klidně i s tou mluvící kolobezkou. 

Dítě není ve stresu, nerveono ani já a fakt si to pamatuje. Ber to jako příběh na jehož základě to dítě pochopí. ???? A vše v klidu a pohodě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:17

letfenixa  souhlasím, taky zdůvodňuju

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:21
Reakce na continuity:

Evaeva a tobě by se líbilo, kdyby někdo chodil po bytě a ukazoval: aha tady je tady neuklizeny talíř a tady zas kelímek od jogurtu?

Protože to občas dělá muj muž, když je v ráži, a jediný pocit, který to ve mně vzbudí, je mrsknout po něm něčím těžkým. Rozhodně nevstanu a nejdu to uklízet. 

​Přesně to dělala moje máma a ve mně to vyvolávalo stejné pocity, akorát že jsem musela potlačit zuřivost, rejdit po pokoji a uklízet a uklízet. Ale doopravdy uklízet po sobě mně to teda fakt nenaučilo. Ani poučení se nekonalo. Doopravdy ukládat svoje věci na místo jsem asi začala, až když jsem se odstěhovala.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:34

DadooJá tyhle tanečky a divadýlka občas dělám a užíváme si to s dcerou obě, ale musím na to mít hravou náladu, když se do toho nutím, tak to nefunguje.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:58

Dadoo moje dieťa by ti na to odpovedalo: kolobežka nevie rozprávať/neplače atď.

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 00:12

Dadoo DruI Jo no vis co, to jsou spis takovy tanecky pro babicku. Protoze tech situaci je za den milion a nemuzou se vsechny resit takhle. 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 00:16

Mrakoplas Jezis dnes jsem neco po velkemale chtela...asi aby se sla obliknout? Nevim asi tohle. U toho jsem drzela v naruci maloumalou. A ona mi rika.,,mami, drz si Ňáňu a nemluv,,. Ona nas uz hodne utira. Ted opakuje mantru ,,na to ja nemam nervy,, to ma zrejme od babicky. Bohuzel prdel taky jeste porad jede...bohuzel.

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 00:37

Karja já když po synovi chci, aby něco uklidil nebo třeba vypnul televizi, občas se na mě oboří: běž vařit do kuchyně

Já teď občas v těch vypjatých chvílích používám takovou asi manipulativní taktiku, ale tak skvěle funguje, že nejsem ochotná se jí vzdát. Vždycky mu řeknu, že to nevadí, že se nechce oblíknout, vyzkouším si jeho trenýrky já. Nebo se nic neděje, když nechce ani ochutnat rybu, já ji mám ráda a klidně ji dojím. To je dobře, že ještě nejde do sprchy, aspoň můžu jít první dneska já... To jsou vždycky takový fofry

Online letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 06:22

žluťásek takéto manipulovanie robím bežne

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 07:19

Karja Tak ono to asi platí pro všechny ty "taktiky", že se nemůžou používat v kuse furt a je třeba je prostřídávat.

A teda, přímo to personifikování věcí má jednu nevýhodu, dítě to může převzít a obrátit proti rodiči (i když to asi všechno ;o) My třeba tuhle měly pěknou desetiminutovku, kdy mi dcera vysvětlovala, že je ten osamělej stromeček u popelnic smutnej a pláče, že by chtěl jít k nám domů a já ho musela přesvědčit, že pojede na výlet do kompostárny, kde najde spoustu kamarádů a stane se báječným humusem a že u nás doma by se mu vůbec ale vůbec nelíbilo :o)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 07:50

u nás sa dieťa bohvieprečo chytilo na moju vetu Idem trochu poupratovať. Je to také zlaté, keď napríklad chytím do ruky handru a ona sa ma pýta: Mami, ideš trochu poupratovať? A ja poviem áno, a ona ja ti pomôžem a začne upratovať tiež a ešte si mrmle trochu poupratujeme, trochu poupratujeme...

Ale inak teda ja ju normálne poprosím, že si má niečo upratať, alebo zatiaľ teda dám návrh že spoločne to poupratujeme, ešte mi príde malá na to aby som ju nútila čokoľvek upratovať samostatne

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 07:58

To není nic proti nikomu. spis přiznání. Ale mě jsou ty manipulace tak strašně proti srsti, že je vůbec nejsem schopna používat. Ale moje máma i ségra manipulují v jednom kuse i s dospělými. mě se normálně ježí chlupy, jenom si na to vzpomenu. Asi jsem vylila svanickou i dítě, ale já to děti vůbec nechci učit, ani náznakem. 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 07:58

betsey to je milé

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 08:02

continuity mne je to tiež strašne proti srsti, tú manipuláciu používa voči malej svokra a nepočúva sa mi to ľahko, myslím taký ten štýl, že vonku sú bubáci a musí ísť dovnútra alebo čapička bude plakať, keď ju hodí na zem a tak. 

Ja mám tiež priznanie, a nechcem tu rozvíriť žiadny flejm, ale normálne tým, že vždy s malou jednám na rovinu a vždy jej hovorím pravdu, nejde mi cez pusu, že darčeky nosí ježiško. Tento rok som to ešte nemusela riešiť, veľmi tomu nevenovala pozornosť, ale neviem ako sa s tým popasujem budúci rok

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 08:11

betsey jeziska jsem zrovna hodně resila. Nakonec to dopadlo tak, že jsem jim to já sama vůbec nerekla. Ale jak jim to povykladalo okolí, tak se toho chytly a já se na tom už jenom svezla. Ty deti jsou z toho tak him, že jsem neměla to srdce jim vysvětlovat, ale žádný Jezisko není. Říkala jsem jim, že dospělí si dávají dárky sami, ale to úplně odignorovaly. Úplně stejně jako jsem jim nevymluvila strasidla pod postelí. Prostě tomu chteli věřit, tak si věřily. 

Offline Potrefenáhusa
38929 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 08:16

betsey ten flejm už tu byl, tak v poho

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 08:18

continuity ja som jej tieto vianoce nič nevysvetľovala ani nehovorila, proste som len mlčala, keď sa jej babky a muž pýtali, čo by chcela od ježiška a či už písala ježiškovi atď. Muž jej aj hovoril, že ježiško jej donesie darčeky. Vyzerala, že vôbec netuší o čom hovoria, a vlastne vôbec nechápe princípu, ani sa na darčeky netešila vopred, podľa mňa vôbec nerozumela, prečo by pod stromčekom mali byť nejaké darčeky. 

To je len môj problém, že mi to proste nejde cez pusu, nejako to poriešim do ďalších vianoc

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 08:18

Potrefenáhusa aha vidíš, ten som nejako prespala, ani neviem ako dopadol :-)

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 08:20

betsey continuity Ježíška, co nosí dárky na vánoce, jsme doma neměli. Měla jsem pěkně dětství a nechybí mi to. To samé u svých dětí, občas se přišli zeptat, proč se o tom mluví a kdo nosí dárky, ale taky nebyl problém. Jestli teda měli pěkně dětství nevím, to musí říct oni, protože co jsem si přečetla tady o výchově, vím, že je všechno spatne

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 08:22

betsey nech to na ostatní, nemusíš říkat nic. Uvidíš,co dítě a podle toho se pak zařídíš. 

U nás teda jeden rok dítě vůbec neuneslo tu tihu těšení se na Vánoce a od začátku večeře prakticky jenom brečela. Ten rok byla u nás tchýně naposled.