Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 13:49
Reakce na Jimik:

Myrtila Já zase na druhý screening vyfasovala bandu mediků, takže jsem tam ležela jako živý exponát a poslechla si přednášku o nejčastěji nacházených i přehlížených vadách srdce, zajímavé to bylo. Akorát jsem se musela nakonec zeptat, jestli je to moje dítě v pořádku, protože na mě nějak pozapomněli

​Taky jsem mela u ultrazvuku medika, jednoho zahraničního studenta, akorat az v porodnici. A taky jsem se toho spoustu dozvedela, hlavne o poloze koncem panevnim, doktorku asi nenapadlo, ze jim i v tomhle tematu budu v anglictine rozumet, a dost ho drela, moc toho nevedel, tak se nakonec chudak dozvedel, ze je asi dobre, ze chce byt kardiolog, ze tohle mu teda moc nejde  Na me teda byla mila

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 13:53

711990 Jako kdyz to srovnam, jak citlive zachazeli se mnou v podobny situaci, a to jsem byla v 5. tydnu, takze to jeste bylo uplne nic... Ale teda nebyla jsem s tema potizema v nemocnici, ale na klinice asistovane reprodukce, kde jsem se lecila. Tak hlavne, ze to pak dopadlo dobre, chce se mi skoro napsat doktorum navzdory. 
edit: Mozna se tu k tomu vyjadri nekdo povolanejsi, ale ze se s tim neda nic delat... mne dali hormony, co maji pomoct to tehotenstvi udrzet. Nevim, jak moc velky vliv to melo, kazdopadne taky z toho mame syna. 

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 13:53

Zarinya Jo, Fr jako Franfurt, jsem byla líná to napsat celé

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 14:01

711990 tohle je děs! Já tam byla, že trošku krvácím po vyšetření, ale jako fakt trošku. Byla jsem asi ve 3.tt, otěhotněla jsem mimo cyklus. A že to je možná mimoděložní. Poprvé to embryo ani pořádně nenašli, ale za dva dny už tam bylo. Dokonce prý ta doktorka na mě čekala, až přijdu na tu kontrolu. Přitom mě o té půlnoci mohli klidně vykopnout, že je brzo, bolesti nemám, navíc pátek, tak ať jdu v pondělí ke svému doktorovi.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 14:01
Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 14:08

Myrtila tak vono se s tím imho fakt nic dělat nedá, ale tak můžou bejt aspoň milí (na mě na Bulovce byli a prý je tam teď to porodní hodně dobrý a pokrokový, ale já tu nemocnici nesnasim a dobrovolně bych tam taky rodit nesla)

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 14:28

Potrefenáhusa Prave, kdyz uz ma clovek nervy z toho, co se mu asi deje, tak proc mu jeste nakladat blbym chovanim doktora. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 14:37

Potrefenáhusa Jo porodnice se tam pry hodne zlepsila. Jako jsou tam horsi a lepsi oddeleni (asi jako vsude). Ja tam puvodne chtela, ale nestihla jsem registraci. Ve vysledku to bylo asi jedno a o nic jsem neprisla. Pri rizikovem tehotenstvi bych v te sve male nemocnici nerodila a uz vubec ne treba ve zde zminovanych Neratovicich. Ale to je dano jen dvema negativnimi osobnimi zkusenostmi z meho okoli, kde doslo k zavaznym komplikacim. Neni to zadna velka statistika. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:07

Jos mám od kolegyně podobnou zkušenost, tam dokonce dítě převáželi v rámci Prahy kvůli odbornosti novorozenecké JiP těsně po porodu a být to někde dál, radši ani nemyslet. Takže já taky vybírala podle péče o dítě, nějaký můj komfort a respekt k porodním plánům mi byl dost fuk. Jet do nějaké miniporodnice mě vůbec nenapadlo. Až později jsem zjistila, že to má spousta žen jinak a dost mě to překvapilo.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:18

Jos Malenge presne takovou zkusenost mam ja, znama tam rodila a dite s infekci prevezli pryc a ona bud mohla zustat brz ditete nebo na reverz domu:( 

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:19

Malenge tak někdo je takový optimista, že věří, že bude všechno v pořádku. Mně byly porodní plány a barevnost sálů taky ukradená, ale zase rodit za plentou a ještě se k tomu muset přihlašovat dřív, než jsem řekla o těhotenství své mámě, se mi nechtělo. Něco jiného je rizikové těhotenství, nemocná matka... My jsme byli oba zdraví a já věděla, že to bude OK ;)

Edit: navíc to mám do Neratovic nejblíž, blíž je asi jen ta Bulovka.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:22

Malenge Ja asi nejsem tak striktni, pokud v tehotenstvi nic extra nenaznacuje komplikace, tak at si matka volne vybere. Psychika dela dost. Pro me osobne hralo roli, aby tam byl neonatolog, funkcni JIP a dostatek fibrinogenu . Flame proti N. jsem tu ani rozjet teda nechtela. Jen si kazda zena musi srovnat v hlave, ze urcita rizika tam proste jsou. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:22

Pinot Noir tak tys mela ve vysledku planovanyho cisare, to je podle me uplnej ideal pro tenhle typ porodnice. A kdybys zacla rodit predcasne, stejne bys musela na Bulovku(ja taky, FNKV bere snad az od toho 35.tt, takze sem to stihla tak akorat ve 36+1)

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:23

Jo a plenta mi nevadila, plenta naopak byla velka zabava pro celou rodinu:D 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:27

Myrtila delat se s tim obecne fakt nic neda. Rikam to jako nekdo po jednom spontannim potratu, jednom zamlklem tehotenstvi a jednom rizikovem tehotenstvi, kdy jsem krvacela cely prvni trimestr a to teda vyslo. Ono hodne tech tehotenstvi konci kvuli spatnemi embryu, to se neudrzi ani vsemi leky na svete. Driv by se reklo opozdena menstruace. Ja se potreti lecila kortikoidy, aby moje telo nevytvarelo protilatky proti embryu, a na pohotovosti, kam jsem jela jeste pred prvni navstevou u sveho gynekologa, ze krvacim, jsem si rekla o recept na utrogestan a brala ho cely prvni trimestr (tak ale znel pokyn z caru, kde jsem se lecila na imunologii, pokud budu mit problemy, jet na pohotovost a vyzadat si ten recept, proto jsem jela jeste pred potvrzenim tehotenstvi mym gynekologem). Jestli tohle pomohlo a nebo byla jen dcerka odolna a vyslo to, nikdo rict nedokaze. Vetsinou se ale rika, ze utrogestan je spis placebo, pomuze jen, pokud je malo hormonu zluteho teliska, ktere tak nahradi, nepomuze na uz rozjety potrat z jineho duvodu. 

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:29

711990 jo, já na to i spoléhala, že pokud se něco po..., tak se mě nějaká ta vybavenější porodnice stejně bude muset ujmout i bez registrace. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:32

Jos ja taky vybirala podle novorozenecke jip, odbornosti a tak... A jak se to hodilo, stejne bych v Motole skoncila, takhle jsem aspon nebyla zklamana, ze muj prirodni porod v male porodnici nevysel. Ale klidne bych sla do Motola i podruhe. Jako druhorodicka bych uz asi v pohode zvladla i tamni sestinedeli. Historku o tom, jak prednosta sestinedeli stoji nad inkubatorem me dcerky a dohaduje se s jipovou sestrou a pediatrickou, ktere ji chteli uz propustit z jip, ze je naprosto zdrava, dycha sama, ji, teplotu drzi, uz by ji bylo ten treti den lepe s mamou na pokoji, zatimco on tam trval na tom, ze dvoukilove dite oni nechteji, na sestinedeli je dite zdravym doprovodem matky a nikdo se tam se mnou, nebude zdrzovat, aby me treba ucil kojit? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:37

Jos já právě o malé porodnici nejdřív uvažovala, ale pak mi došlo to, co píšeš. vybrala jsem takovou, kde jsem se citila dobře, ale kromě veškerého komfortu nabízela i dobré vybavení (Krč). a dobře jsem udělala, druhé dítě po porodu skončilo na jipu, aniž by tomu cokoli extra nasvědčovalo. Jako měla jsem trochu divné monitory, ale všichni se tvářili, že je to jeho velikostí. I kdyby mě na základě těch monitorů malá porodnice odmítla, už bych neměla na výběr a prostě by mě někam strčili. kdybych v té malé porodnici nakonec porodila, dítě bych viděla nejdřív za dva dny, co by propustili mě. Takhle jsem k nemu chodila co tři hodiny na kojení, zůstat jsem mohla, jak dlouho jsem chtěla a za tři dny jsme dostali společný pokoj.

Za plentou jsem nerodila, akorát ten porodní pokoj nemá vlastní sprchu (ale třeba v motole to mají), standartní pokoje jsou po dvou s vlastní sociálkou.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:41

Jo a porodni boxy v Motole mi prisly super. Pohodlne a se soukromim. Do jednoho nas s muzem strcili cekat, kdyz me na sale predbehl akutni cisar a ja sla na radu az po nem. Behem tech dvou hodin jsem si ho poradne prohlidla a jako jo, klidne bych tam rodila. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:43

Evaeva Ja rodila v Nymburce, kde je porodnice spis mensi, ale mam tam rodinne vazby, tak jsem se citila v bezpeci. Ale docela jsem teda vahala, ne ze ne. Nakonec rozhodla zmena primare, pricemz ten novy je sice duchodovy, ale pres 30let pracoval v Nemecku a pak v Kanade a sekci mel fakt za 20 minut a byl to neuveritelny gentleman.