Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:45

Zuzuli já to hodně zvažovala, mám Motol nejblíž, i jak mi pomohli na té pohotovosti. Ale to šestinedělí ve mě úplně nadšení nevyvolalo, chodila jsme tam za švagrovou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:46

Jos Výhoda Prahy je, že můžeš vybírat z několika porodnic s obdobným vybavením, pak už fakt můžou rozhodovat detaily.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:51

Evaeva no ja jsem nakonec rada, ze jsem se mu vyhla. Nevzali nas tam, tak nam doktorka sehnala pokoj na intermedialu, ktery byl uplne bozi. Takovou porodnici bych si predstavovala vsude. Strasne hodne a ochotne sestry, pediatr chodil na zavolani, kdyz bylo dite vzhuru, ne vizita v urceny cas, u kazde postele odsavacka a teple mleko pro dite na pozadani. Na jidlo jsem musela teda do zamestnanecke jidelny, ale nebyl problem dat dite na sesternu a jit. A jeste ani nemusim spechat, mam se vyvetrat a treba si jeste koupit neco na zub. Ale taky to byly jen tri dvouluzkove pokoje.

S druhym ditetem bych uz asi sestinedeli dala, uz snad nebude treba tolik pomoc a budu vedet, jak na to. I kdyz historky kamaradky, co tam byla ve stejnou dobu jako ja, byly desne. Sileny rozdil v pristupu a to jsme od sebe byli tak tricet metru, jen na jinych oddelenich. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:52

Evaeva Akorat ta silena registrace! Ja to tu uz asi psala, v zaloze jsem mela Apolinare, ale to konkretne pres Parizka, protoze bych to nikdy vcas nenaklikala a nebylo mi to vubec prijemny. Nevim, jak to je jinde, ale je to fakt minimalne zvlastni tenhle zpusob registrace. Mozne twn Motol to tak nema?

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:54

Evaeva to je druha vec, my si v Praze stezujeme na registraci brzo, ale zase mame na vyber z nekolika spickovych porodnic a dalsich mensich za Prahou v dojezdove vzdalenosti. Pak se da vybirat i podle vymalby na sale

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:57

Jos ja byla registrovana u apolinare i v motole. Rano v osm se spoustela registrace u apolinare, v osm nula dva jsem vypinala pocitac registrovana, vyplnila jsem totiz osobni udaje uz den predem a rano jen rezervovala termin, odpoledne jsem sla do fronty v motole, kde si jmeno zapsala sestra do sesitu a dala mi razitko do prukazky. Prisla jsem tam pul hodiny pred zacatkem registraci a byla jsem pata v rade. Kdyz jsem pak apolinare za par dni rusila, byly tam ten den jeste ctyri volna mista a ty dny okolo taky nebyly naplnene. Neprijde mi to jako nemozne se tam registrovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 15:57

Jos registruje se všude, jak je to přesně v motole nevím. V Krči to žádné šílentví nebylo, online jsem se registrovala v tom daném týdnu, myslím 14+1, a pak jsem si dojela osobně pro razítko. Ale rozhodně to nebylo, že bych potřebovala ajťáka a vstávat v šest ráno. Podle mě ty historky okolo registrace jsou trochu UL, to platilo okolo těch let 2005, to byl babyboom. Možná že v Podolí to bude hodně plné. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:19

Tak ona se ta registrace dá, když se termínem netrefíte do malování porodních sálů, což se stalo mně. Jsem si říkala, tři porodnice téměř v docházkové vzdálenosti, to nebude problém. Ale měla jsem termín v půlce měsíce, první půlku měsíce malovali v jedné, druhou půlku měsíce v druhé, tak se mi ten výběr dost zúžil :o)

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:31

Pokud by cokoliv napovídalo tomu, že budou hrozit komplikace, Neratovice přehodnotím, jinak jsem ochotná to "riziko" podstoupit. Jsem introvert, mám ráda svůj klid, vím, co je pro mě zásadní, abych vůbec dokázala v klidu porodit. Sestra teď rodila synovce v Podolí, byli na ni hrozný, porod nepostupoval, tlačili na ni a celý to dopadlo hrozně, naštěstí jsou oba teda v pořádku, protože tam mají to "JIP", až na to, že to, že dítě pak to JIP potřebovalo, bylo způsobeno právě tím místem, kde rodila, alespoň ona to tak teda cítí. Chápu, že na to má každý svůj názor, což je v pořádku, je fajn, že si můžeme vybrat z tolika variant

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:31

711990docitavam, tak nevim zda to uz zde neni, jen doplnuji ze na Vinohradech nyni take otevirali novorozeneckou JIP, ono tam pred casem presel nov. primar z Motola a s nim nejake sestry, tak si tam vybudovali intermediar. Takze v Praze je uz v kazde porodnici neonatologicka JIP, Vinohrady byly posledni kde to nemeli. Tak predpokladam ze budou uz brat deti od 32. tydne jako v jinych intermediarnich centrech... 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:40

Evaeva 

V Krči jsou i jednolůžáky - ten jsem měla já, asi kvůli tomu, že jsem měla porod vyvolávaný. Byla jsem tam moc spokojená, příště jdu zase tam, mufloni pod balkonem nikde jinde nejsou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:41

Rhaenys no zrovna Podolí je opravdu trochu továrna. U mě taky hrálo roli, abych se tam v pohodě dostala veřejnou dopravou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:44

dzizisketa jo, já vím. Mě ten dvoulůžák nevadil. Jednolůžkové mají na tom jipu, akorát bez sociálek. Za mě super porodnice.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:51

mnum no tak to je super! taky tam snad pry probehla nejaka rekonstrukce salu(nebo probehne) a uz nebudou plenty

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:58

mne na porodu v malych porodnicich odrazuje to ze kdyz je problem s ditetem a musi byt prevezeno do vetsi nemocnice, matka az na male vyjimky zustava v puvodni porodnici a za ditetem muze jen dojizdet jako navsteva. Malokdy maji gynekologove volne luzko nebo i ochotu prevzit si cizi pacientku po porodu. Co v pripade sekce je az za cca 4 dny. Jak jsem pracovala prave v takove prijimajici nemocnici, x- krat jsem mluvila po telefonu s takovymi maminkami ktere svoje dite vlastne ani nevidely a bylo mi jich hrozne lito... Jako ja vim ze to ze se neco stane, je malo pravdepodobne, ale i tak jsem to nechtela riskovat. 

Obe deti jsem rodila v tovarne na deti u Apolinare a nemam jedinou vycitku. Snad jen kdyz srovnam peci na novorozeneckem odd., konkretne pediatricke vizity, tak bych rekla ze u nas mnohem vic mluvime s matkami a vic vsechno vysvetlujeme /aspon ja tedy/ i se vic venujeme kojeni, tam bylo vsechno tak nejak na vyzadani. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 16:59

Sweet Potato ooo, tak tfuj tfuj

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 17:04

Sweet Potato tak at se ji tam libi! 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 17:09

Mě teda nakonec asi ta indukce čeká taky. Doufat, že se prcek rozhodne sám, už jsem přestala. Teď doufám ve volný nadstandart a že to nakonec dopadne dobře a dočkám se zdravého miminka... 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 17:22

Já byla celý těhotenství ve stresu, aby bylo miminko v pořádku, tak jsem vybírala hlavně dobře vybavenou porodnici. Co se týče zdravotní péče v Motole, nemůžu říct půl křivého slova. Snad jen že ten přístup je tam trochu takový méně lidský. Je to pochopitelné, když je tam takový frmol. Mně tedy ale nesmírně vadilo, že do čekatelského pokoje nesmí doprovod, může až na sál. Přitom v té první fázi bych oporu potřebovala asi ještě mnohem víc než na sále, byla jsem tam celý den a noc a bylo to fakt dlouhé a bolestné. Věřím, že s partnerem nebo nějakou porodní asistentkou by ten čas šel prožít snesitelněji.

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 17:27

Já mám obě děti plánovanou sekcí, kritéria pro mě byly dobrá neonatologie, kdyby bylo potřeba.. Motol je na druhém břehu, tak vyhrálo Podolí .. Na sálech byli všichni milí, hned jsem byla na pooperačním standartu, žádná Jipka, takže mimino hned u sebe, se sestrami na šestinedělí už to taková sláva nebyla - poprvé jedna směna úžasná, druhá hrozná. Vedla jí "stará Homolková" - jak vizuelně, tak hlasem i chováním a to takovým stylem, že i moje jamka se jenom klepe při vzpomínce na ní - hned první návštěvu dostala vynadáno za to, že si přesunula židli k mé posteli a ta se dotýkala mé peřinou, takže ty bakterie z venku, můžou přelézt na tu peřinu, pak na mě jako na rodičku a pak i to nebožátko novorozence..

Tím, že obě sekce byly plánované, tak žádost o nadstandart byla daná v co nejkratším možném termínu (u druhého už prakticky v 9.týdnu) a .. ani jednou nevyšel :-) Už s úsměvem dávám k dobru historku, že v roce 2019 jsem byla v tolik vyhlášeném Podolí na šestilůžáku s jednou společnou sprchou a pro rekonstrukci i v sobotu v 7:15 nás nad hlavou budily vrtačky, které  končily v 15h . A není nic lepšího na noc než šest novošků na jednom pokoji a každý se svým spánkový rytmem :-)  Domů nás pouštěli po 70hodinách ani nelituji toho, že jsme tam nebyli déle :-)