Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 17:42

Ještě jsem přemýšlela nad Bulovkou a tím novým Centrem porodní asistence, ale netuším, jestli je reálné se tam dostat

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 18:02

Rodila jsem v Brne a taky jsem si vybrala porodnici hlavne podle moznosti pece o dite. Prave jsem se bala, ze kdyby cokoli, dite odvezou (a to bych jeste povazovala za stesti, kdyby se tim prevozem ty potize vyresily a dopadlo to dobre), a ja zustanu nekde jinde. Takze jsem sla do fakultni nemocnice na Obilni trh, kde bych teda nakonec stejne skoncila, protoze dite zustalo v poloze koncem panevnim, a tam se na tyto porody specializuji (hlavne teda na prirozene). No a i kdyz jsem rodila cisarem, nakonec jsme "vyuzili" i mistni novorozeneckou JIP, takze jsem rada, ze jsem se rozhodla zrovna takto. Pece o dite i o me tam byla vyborna. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2021 18:22

žluťásek jo, je určitě mínus. Přítomnost doprovodu v téhle fázi mi přijde mnohem důležitější než nakonci. Ale nevím, jestli to platí po té rekonstrukci.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 19:53

Jos Pinot Noir však to není žádný flejm proti Neratovicím ani jiné porodnici. Mně jen vážně překvapilo, kolik žen za porodem vyjíždí někam "ven", absolutně mi za celé těhotenství nic takového nepřišlo na mysl, byla jsem ráda, že jsem v Praze a všechny odborníky mám přímo u nosu, ta kolegyně a jejich příběh tomu taky moc nepřidal, a i když jsem si problémy nepřipouštěla a myslela pozitivně, bylo pro mě nejdůležitější to případné zázemí pro dítě. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 20:18

barbucha 

Já měla v Gennetu po otěhotnění jenom screeningy a genetiku. Běžnou těhotenskou gynekologii, nebo jak to říct, mi nikdy nedělali, to jsem chodila ke své doktorce. Několik let jsem v G. měla "svou" doktorku, ale paradoxně z těch zásadních úkonů většinu dělali různí kolegové, protože zrovna nebyla k dispozici. Jak se to všechno počítá přesně na den, tak bych řekla, že tam naopak přebíraj velmi často. Tahle moje doktorka mě vždy viděla naposled, když mi vyšel pozitivní test. Screeningy už dělají jiní. S akutním problémem v průběhu těhotenství se chodí tam, kde jsi zategistrovaná, pokud je to mimo ordinační hodiny, tak na pohotovost, u nás ji zajišťuje porodnice. Tam jsou 24 hodin denně... samozřejmě už jsem to musela otestovat

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 22:39

Já rodila v továrně v Podolí v roce 2017 a 2019 a kromě jidla nemuzu říct křivyho slova. Dokonce na mě poprve vyšel nadstandard, sice za 15K za 5 dni, ale pokoje pred rekonstrukcí byly fakt udesny, to bych snad nedala. Napodruhy uz jsem stihla novy pokoje, takže se to dalo. A personál byl fakt super v obou případech.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 23:18

tenzie Ja lezela na gynekologii v Podoli na nadstandardu a teda...no nevim, za co jsem tam platila, ja tedy za to, aby tam sambo a miminko mohli byt se mnou, ale bez toho doprovodu, je to drahy dost. Tenkrat to nejaka spolupacientka na chodbe, kdyz tam vecer kracel s miminem v pyzamu komentovala ,,je podivejte, tady je I miminko,, a druha ji ja to rikala ,,co miminko, ale I chlap,,. Ale v Podoli se mi moc libila ta kantyna, tam se dalo slusne pojist a neco nakoupit;-). 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 08:04

Musím sa posťažovať, pred Vianocami a vianočnými prázdninami chodil syn do jasličiek rád, tešil sa tam a ráno už neplakal. Potom mali prázdniny až do 06. 01. a teda odvtedy čo sa deje každé ráno je neskutočné. Dokonca začal búchať do zatvorených dverí na byte a kričať, že chce byť so mnou doma...Mne je z toho úplne úzko. A pritom mám od učiteliek v jasliach potvrdené, že sa do minúty až dvoch ukľudní a začne sa hrať a poobede keď po enho chodím je úplne spokojný, vysmiaty, neplače ani keď náhodou niekto príde po iné dieťa skôr (predtým plakal), naje sa tam, vyspí sa tam a keď prídem, vidím, že by tam ešte ostal a hral sa (ale teda už so mnou). 

Ako bonus sa chúďa cez pracovný týždeň vždy v deň kedy bol v jasliach večer budí so strašným plačom a hneď pri raňajkách mi vykladá, že do jaslí nechce ísť a chce byť doma (dnes som sa tvárila, že nepočujem ako hovorí jasličky ee, doma a povedala som mu, že sa môže hrať s vláčikmi ).

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 09:35

tie deti sú fakt čarovné. Malá sa ma včera spýtala, či nie je snehovým vločkám zima :-)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 09:51
Reakce na tenzie:

Dokonce na mě poprve vyšel nadstandard, sice za 15K za 5 dni ...

​Neskutečný

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 09:53

Sweet Potato Dočítám se zpožděním, ale držím dceři i tobě pěsti! Bude to super, trochu jí závidím!! A rozesmála mě poznámka o přestupu, ale jestli zvládla přestup ve Francii (CDG?), tak už zvládne všechno!!! 

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 09:57

Garfie To bychom jí neudělali, ve Frankfurtu. Let přes CDG jsme rovnou vyloučili.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 09:58

DrowRanger Asi si drobek uvědomil, že už je to povinnost a teď zkouší, jestli by se z toho přeci jen nedalo vyvléknout. Ale jestli je v pohodě při vyzvedávání a vypadá to, že je ve školce spokojenej, tak bych vytrvala, on se s tím smíří. Nakonec, ony ty děti společnost vrstevníků potřebují.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2021 10:11

DrowRanger holt si přes prázdniny odvykl, to bude brzy dobré, si myslím.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 10:37

Sweet Potato Uff, matoucí zkratka!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 10:47

DruI Evaeva ja viem, že len vymýšľa a skúša, ale teda je to pre mňa vrcholne nepríjemné, vždy si tak vravím, že veď dáko by sme to zvládli aj s ním doma na HO...a potom si predstavím ten návrat do jaslí po 3-4 mesiacoch alebo rovno na nástup do novej škôlky a prejde ma to. Skôr skúšam sa tu pos´tažovať, či to nezaberie čarovne :D 

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 10:48

Haha, jak jsem řešila ty originální české dárky do Kanady...oni už ta Krycí jména mají!!!

Já sice věděla, že je ta hra megaúspěch, ale že až tak?! Já to snad Chvátilovi napíšu.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 10:54

DrowRangerTak dcera takhle trochu vymrčovala před Vánocema, že do školky už chodit nebude. Pak se jí to během volna nějak rozleželo, ještě před Silvestrem se začala ptát jestli už konečně půjdeme do školky a ještě si vyloženě vymínila, že ji musím vyzvedávat až po spaní. Tak a teď ať se tvůj chlapeček nakazí a taky míří do jeslí s úsměvem ;o)

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 11:06

betsey To je roztomilé!!

Sweet Potato To je dobrý!!!  Hele, ale tak to dá třeba nějaké kamarádce, až si tam najde, to se ještě bude hodit! Já si tahle vzala do foroty klasické české pohádky v japonštině, vyšlo to jako komiks a několikrát jsem s tím slavila obrovský úspěch!! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 12:10

DrowRanger a máte jasle otvorené? U nás sú škôlky a asi aj jasle len pre kritickú infraštruktúru (aj keď nikto nevie kto tam patrí ) a pre rodičov, čo musia fyzicky do práce a musia mať na to obidvaja potvrdenie od zamestnávateľa. No som zvedavá ako syn zvládne zas nástup do škôlky vo februári (snáď!)  po dvoch mesiacoch.