Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 23:24

Pinot Noir taky ten váš kluk denně vymyslí několik slov? Já už to ani nezvládám všechno zapisovat. Kdykoliv si hraje a potřebuje slovo, které nezná nebo si na něj nemůže vzpomenout, utvoří si nějaké sám. Ségřiny děti to prý vůbec nedělají.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 23:29

žluťásek pořád, denně hromady nových slov, některé jsou ale strašně trefné! Plus ty zkomoleniny jako zde zmíněná babočka adminerál . Je to strašně vtipné. Děti kamarádek to taky nedělají. Ale on toho taky namluví tak desetkrát víc, takže prostě potřebuje tolik slov.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 23:33

Pinot Noir náš taky nezavře pusu, pořád žvaní. Někdy mi z toho jde už hlava kolem, typicky venku při chůzi nebo v autobusu, hrozně bych potřebovala chvíli vypnout a jen koukat. A nejde to, protože všude musí sledovat nápisy, dopravní značky, názvy ulic, každou blbou ceduli a vývěsní štít, značky aut. Někdy mi přijde, že se ptá na úplný blbosti, jen aby řeč nestála. Minulý týden třeba venku: maminko, kočičky žijou jenom v létě?

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 23:34

Karja Já si taky myslím, že jsou ty děti přidělovaný podle nějakýho klíče. Moje malá, jak jsem tu psala, byla fakt echt dáreček, možná ne úplně v kojeneckém věku, ale jak se postavila a rozběhla, už se nezastavila, dělala samý kraviny, vztekala stokrát za den, bylo to to dítě, co se válí v louži a jde jí vzteky pěna od pusy za znechuceného přihlížení kolemjdoucích. Jen tak mimochodem demolovala všechno, čeho se dotkla, těch úrazů, otravy, opaření, žádný pud sebezáchovy, k tomu děsně chytrá, ale vyčůraná, problémy pokračovaly ve školce a i celou základku. Každé dva roky měnila základní školu, nikde jí nechtěli. V pedagogicko-psychologické poradně jsme byli pečení vaření. Téměř každý večer jsem byla naprosto zoufalá. Mít takový dvě, tak už tu asi nejsem.

A když už jsem kývla na druhé dítě, tak jsem doufala, že snad horší už to nemůže být. Protože to už bych podruhý nedala. A byl mi přidělen chlapeček, co si v koutku překládal dvě polínka za spokojeného broukání a z každé třídní schůzky jsem odcházela tanečním krokem.

No a ta moje dcera je teď ta nejpečlivější matka na světě a má úplně zlatý miminko.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 23:54

Přidávám se do klubu matek náročných dětí. Jako novorozeně byl z těch, co se jen kojí a spí. Teď mám doma satáně, který hystericky řve každej večer. Jak se blíží osmá, už mám z toho staženej žaludek. Přitom přes den je úplný sluníčko, ale večer prostě jenom řve, typicky až do půlnoci, kdy se po několika hodinách prostě uřve. Přitom vidím, jak moc je unavenej, ale nedá se nijak uspat a bohužel ani uklidnit, brečím často, no.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 23:55

Jo a mám tu tip na vtipnou rychlou Lego hru Kokoriko, kterou si při troše dobré vůle můžete postavit z Lega i bez té krabice. Pravidla jsou snadno ke stažení.

Trpím vůči hrám tohoto typu předsudky, ale je to fakt sranda, svižné, zábavné, dítě se učí i trochu taktizovat. Cvičí postřeh, počítání a v neposlední řadě i zručnost, když bude ty slepice stavět samo :)

Na krabici píší 6+, ale naprosto s přehledem ji zvládá můj ještě ani ne čtyřletý.

https://www.deskovehry.com/recenze-kokoriko-na-slepici-farme-z-lega/

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 00:08

Len tlapkam moc!!!

nevim přesně, kolik mu je, u nás byl obrovskej zlom kolem 3 měsíců, kdy ji jednak přestalo trápit břicho (taky jsem kolikrat brecela s ni) a hlavně ale se najednou byla schopna zabavit sama pozorováním věcí kolem sebe

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 00:10

letfenixa ja si myslím, že si na seba zbytočne prísna. Máš toho strašne veľa (muž preč, starostlivosť o rodičov, vyučovanie) a zvládaš to oveľa lepšie ako ja, čo mám všetkých po ruke. Drž sa :)

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 00:17

Děkuju. Ty tři měsíce mu budou brzo. Břicho bylo moc špatný, ale koliky už myslím skoro odezněly. Já prostě většinou vůbec netuším, co mu je a je mi ho líto, že tak trpí. Já zvládnu leccos, i ten příšernej řev, ale je mi ho hrozně líto. A absence volnýho času a spánku taky není úplně to, o čem bych snila. Akorát jsem netušila, že jsem až tak silná, podle zdejší teorie, že si miminka vybírají rodiče podle toho, kdo je zvládne.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 00:17

žluťásek aj ten náš stále žvatla, nemôžem s mamou jednu vetu prehodiť, stále do toho vstupuje. Slová si tiež vymýšľa a je mi ľúto, že ich nestíham zapisovať, už za 5 minut si ich nepamätám. Ale najsrandovnejsi je ako si vymýšľa pesničky, niekedy sú tie slová úplne brutálne. Ale ten spev má bohužiaľ dosť zlý po mne

Najhoršie je, že ja už ten príval otázok nezvládam s graciou. Maminka a čo je včera? Ja: Ježiš ja už neviem

Alebo: Maminka a čo? Ja:Čo čo? No to čo? Uaaaa. A to ešte nedošlo na prečo!

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 00:22

Len u nás se okolo toho ukoncenyho třetího měsíce to mimino najednou úplně vylouplo, začalo se na nás chechtat, komunikovat, úplně až skoro skokově novej člověk

Já fakt verim na ten ctvrtej trimestr, potrebujou dozrat, jen to vydržet (a hodně chovat, nosit, mazlit, kojit, i když člověk padá na hubu)

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 00:53

Mrakoplas si milá

U nás teraz najčastejšie otázka je'a prečo sa tuleň (dosad hocičo) volá tuleň?' moja zbabela odpoveď je, že má také meno/sa tak narodil

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 00:59

Pinot Noir žluťásek 

Syn je taky hrozně ukecanej a taky vymýšlí takový různý kompozitní výrazy jako kůňodům. Horší je, že už chytá slinu i ta malá. Pojala přístup k řeči úplně jinak, říká celkem pěkně celá slova a když neví, vypustí totální kravinu typu ňuňáňa. Někdy se snaží podobnými výrazy simulovat plynulou řeč, třeba u toho chodí a různě kroutí hlavou. Jsme z ní dost hotoví. Akorát asi pořídíme špunty do uší...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 01:07

Potrefenáhusa Len 

Tři měsíce byly u syna taky zlomový, on moc přes den nespal a dost plakal, nedalo se nic doma udělat... Když měl ty tři, řešila jsem, jak ho zabavit celý den, a než jsem to nějak kloudně zjistila, najednou jsem to ani moc nepotřebovala. Ustálily se nám dvě procházky denně s kočárem, někdy jsme jeli nakoupit, jó to byly časy.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 07:16

Já jsem si říkala, kde jsme my dva s manželem jakožto málomluvní introverti přišli k tak ukecanému dítěti a jak to tak čtu, tak se asi malá tou ukecaností nakazila tady! Moje maminka jí říká Vysílačka, protože pořád vysílá a nezmlkne a nezmlkne ;o)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 07:21

Protože jsou zavřená knihkupectví, tak bych poprosila o typ. Dcera pořád chce ukazovat obrázky jak to vypadá uvnitř lidského těla (hlavně vnitřní orgány ji zajímají) a já jsem jí slíbila, že jí k tomu koupím nějakou knížku, kde to bude hezky nakreslené. Jenomže jak jsou knihkupectví zavřená, tak bez prohlédnutí nějak nejsem schopná nic vybrat.

Jaké hezké knížky o lidském těle máte doma vy? (Dceři budou v červnu čtyři, ale knížka může být klidně pro větší.)

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 07:42

DruI máme atlas ľudského tela, je to tam tak normálne, vyhovuje nám to

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 08:06

Mrakoplas uá, písničky! Náš zpívá pořád, zpívat teda umí a zná jich tolik! Ovšem původní texty jsou nuda, takže je do všeho potřeba namontovat prdy, takže Holka prdlooká, neprdávej u prdoka, v prdoce se voda se prdí, podeprdá tvoje prdy... Už to trvá dlouho, tak jsem okorala, ale vždycky, když jede po ulici na kole a tahle díla vykřikuje z plných plic jak strýc Pepin, tak se trochu stydím

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 08:14

Pinot Noir nestyď se, kolemjdoucim to určitě zvedne náladu. A to se počítá!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 08:19

Pinot Noir náhodou, stretnúť takéhoto chlapca, mám z toho dobrú náladu minimálne dva dni :-)