Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 16:25

Pinot Noir Nad obdobnou veci premyslim u naseho syna, je teda jeste malicky, jsou mu 2 mesice, ale spocitala bych na prstech jedne ruky, kolik lidi videl bez rousky nebo respiratoru. I nasi rodice tu byli na navsteve v respiratorech, protoze se bali, aby nam sem neco neprinesli, bylo to jejich rozhodnuti. Ted zrovna hodne vnima obliceje, zacina reagovat, kdyz na nej delame opicky, ale zná vlastne jenom me a manzela. Docela se i bojim, aby ho to neochudilo o nejakou vyvojovou fazi, aby pak treba dovedl cist emoce ostatnich a tak. Fakt doufam, ze s ockovanim se ta silena covidova situace zmeni, protoze tohle mi prijde u tech deti fakt smutny. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 16:30

Myrtila Pinot Noir no, přesně kvůli těm dětem mi to fakt připadá jako dost šílený sociální experiment 

Online Malenge
4843 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 16:32

711990 ať žijí pomocníci na úklid

víš co, ale tak 70% věcí, co vaříš, nejí ani starší  a mladšímu budou v březnu 2, jí oproti bráchovi krásně, ale nemá vůbec zájem o dospělé věci, jede stále ty miminí blafy, už mě to moc neba...

Online Malenge
4843 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 16:37

Pinot Noir ja myslela, že tchány máte blízko a vidíte se často, ale i ta jediná další domácnost je dost málo, to uznávám. My se potkáváme s prarodiči z obou stran a jednou jsme byli i v rodině mého bratra, je to tedy žalostně málo. Ale myslela jsem spíš, že malému je jedno, že nezná tobogu a já nevím, jak se ty herny jmenují, to že není až tak důležité, aby mu to v něčem ublížilo. Já jsem ten, kdo je na nervy. Les je sice super, ale ne denně už rok

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 16:41

viktorka_od splavu No, a takovym praktickym cvicenim tohohle experimentu bylo minuly tyden "zabav si na cele dopoledne dite v cekarne u doktora a pak ho utis po zakroku, kdyz mas na sobe rousku", byl dost nervni uz z toho, ze mi nevidel oblicej, natoz ten zbytek k tomu

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:03

Malenge oni chodí k nám, případně jde k nim jen Ríša. Takže je mladší zná, ale jejich byt ne. Ríša měl v jeho věku zmáknuté kromě naší další čtyři domácnosti (a to tak, že si myslel, že mu to tam patří ), ale hlavně už chápal, že jsme dočasně i někde, kde to nezná, a že je to v pohodě. Viki byl poprvé na návštěvě a byl z toho úplně vyvalený.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:05

Já mám asi fakt kliku, nám ten "izolační" režim doma šlape. Velká od října nechodí do školky, kam stejně přestala chtít chodit díky vyměněné pančelce, ráno bez honičky, snídaně v klídku mezi 8-9hod, do oběda buď stihnem pochůzky typu pošta/malý nákup apod po městě, nebo se s malou zabaví spolu, pak je brzy oběd, malá po o buď spí, nebo mají pohádku, pak se jde ven, teď tady na sídlišti sáňkuje spousta dětí. 1x týdně jsme venku s jedinou kamarádkou a jejími dětmi, při opravdu špatném počasí jsme u nich nebo u nás doma. O víkendech občas bývají u mých rodičů- většinou jen 2-3 hoďky jedno odpoledne, teď tam 2x obě přespaly přes noc. S mužem se střídáme v práci, ze které oba chodíme fakt utahaní, já jsem kolikrát až rozbolavělá a vysátá i mentálně. Výčitky, že jim nechystám sofistikovaný a edukativní program mě dávno opustily. Velká byla jako mimino fixovaná na svůj režim a pravidelné spaní, jinak byla jak rozbitá, takže harcovníci a cestovatelé od doby narození dětí taky nejsme. Robotický vysavač by si u nás neporadil a zatím to dáváme i bez paní na úklid (byteček máme ale fakt jak klícku). Necháváme dny úplně volně plynout a furt se na něco těšíme- nejdřív to byly vánoce, teď budou v rodině troje narozeniny po měsíci, pak bude jaro a to bude prostě parádní, o létě už ani nemluvím... asi nějaký "mindfulness" před tím, než zabřednu zpět na celý úvazek, pak očekávám ten masakr...

49385 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:10

marieu já myslím že s malými dětmi máš nárok na snížený úvazek nevím teda jak je to ve zdravotnictví, je fakt že u vás ten zákoník práce moc nefrčí.. ale jinak tam myslím furt ten nárok je

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:11

Myrtila cely dopoledne v čekárně?

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:14

viktorka_od splavu na hodiny mám 0,5. Teď je to úolně ideální, docela se vracím do původní kondice, což mě hodně ba a přitom jsem ještě fůru času s dětma

49385 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:18

marieu no a proč to tak nenecháš?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:25

Tak nas Marcel uz je doma.Ja se z nej muzu zjevit.

Offline dorka
120 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:27

Zarinya ani se ti nedivím

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:29

Zarinya jééé :) Ten vypadá tak na půl roku! Je krásnej, už se nemůžeš určitě dočkat, až si ho pochováš a očucháš? Ta miminčí vůně je neopakovatelná.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:30

dorka on je Sipkova Ruzenka.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:31

Zarinya No a já se ti ani nedivím, celá babička!!!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:32

Kokoska kazdy rika ,ze vypada starsi.Ja jdu zitra na covid testy a smer Marcel.

Garfie

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:33

viktorka_od splavu peníze. Muž je zdravotní sestra. Oba jsme v nestátních špitálech, já mám určitě o 1/5 nižší mzdu než mají ve státním, možná o víc. Budeme muset řešit větší bydlení. A taky na sobě potřebuju ještě zamakat. Oba důvody stejně důležitý.

Zarinya tak to je to nejpěknější, co jsem dneska viděla

Offline Mha
příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:34
Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 17:38

Zarinya já tady pomalu získávám mindrák, moje děti i vnoučata byly sice nejkrásnější, ale takový aspoň týden - dva pomuchlaný, flekatý, olysalý, jak jim vypadávaly ty novorozenecký vlásky... tady je to samý reklamní dítě hned od narození