INCOM1 keď vydržali dlhšie hore a prešli na dva, najlepšie na jeden spánok (cca v roku). Starší potom spával poobede aj tri! hodiny plus v noci bez prestávky 11, mladší je v tomto trochu horší ale dá cez deň v kuse cca 1,5 hodiny.
Vše o těhotenství a dětech
INCOM1 presne ako u Mrakoplasovcov, kým mal syn 2 spánky, tak dal max 45 minút, a uspavanie bolo často dlhšie ako spánok. Potom bolo také príšerné obdobie, že doobedny spánok už nemal a poobedny tých 45 minút. To už mal po roku. Postupne sa mu spánok posunul na obed a predĺžil. Včera spal 2,5 hodiny a to má 4,5 roka.
Lamicka obavam se, ze styl psani zprav je jasny indikator veku.. Ja nikomu nerikam, ze pamatuju dobu o 160 znacich..!! ![]()
RRosťa v tom věku miminka taky spal dobře na mě, už jsem to pak měla natrénované, jak se blížil čas spánku, snesla jsem si na gauč jídlo a pití, knížku, ovladač a mobil a nakonec to miminko. Akorát po těch dvou hodinách už mě bolivala prdel.
dzizisketa Potrefenáhusa nj, to je vysada prvorozenych ![]()
tak ja už mám i první dítě nespavé, tak to pro mne teď není takový šok. Vlastně si ani neumím představit jaké to je mít dítě medvěda (ne, že bych nechtěla, aspoň jendou týdně bych to rozhodně uvítala). A když malá dá jednou za 3-4 dny jeden delší spánek, tak je to pro mne svátek ![]()
Kokoska Ja ji lituju. Presne dite nespi, z nevyspani je v mezicasech je narvane a clovek nestiha nic, nic. Mne teda spi dobre venku v kocarku. Jakmile spala doma byla z toho pulhodina. Ale ne kazdy ma tu moznost davat spat dite ven. My mame I takovy pristresek, tak tam spi I v desti. Az zacne byt teplo a budou mi tam kafrat po obede sousedi, tak nevim, asi jim tam hodim dymovnici, proste to rozezenu:-D. Jako ja jsem nekdy uplne psychicky na dne, jak mi neda oddechu a proste mi stoji doma prace, velkemale se nevenuji. A presne jeste je roztomila, proste aby prezila....Ale ja uz to dam:-D. Tak ji pozdravuj!
slniecko A co ti na tim konkretne vadilo?
Ja bych hrozne chtela aby velka mala po obede spala, ale bojkotuje to. Pritom je cele odpoledne unavena a od pul 6 s ni musime zachazet jak s naslapnou minou. Ale usne jen v aute. Kdyz ji cteme v posteli knizku, tak se vypari po pulhodine, pripadne ona uspi tatinka. Ted mozna zkusim ty audioknihy, ale uz to vidim, jak to posloucha....
Karja jj, to mame doma, nestiham, prace stoji, obed varim na trikrat protoze mezitim mam treba nejake neuspesne pokusy o uspani, neustale opoustim starsi...A nase mala ani v tom kocarku obvykle dele nez pulhodku neda. Kdyz se tam vzbudi, vydrzi chvilku koukat na stromy a domy a pak uz chce ven. Takze vetsinou aspon cast prochazky nesu na jedne ruce mimino, druhou tlacim kocarek a jeste bych potrebovala treti, protoze starsi se mne zrovna tehdy potrebuje drzet. Tesim se na prechod na sportovni kocarek, v tom snad uz bude spokojenejsi i ve chvilich bdeni ![]()
Karja dik :) Mrňavka spavala na balkone v kocarku, ale ted uz se ji tam nejak nelibi. A maji tam vedle nich stavet dalsi dum, tak bude rachot a prach, to uz nepujde vubec. No snazili se o to druhy dite hodne dlouho, tak maji co chteli.
Karja ani nás by pri knihe nezaspal, podľa mňa to každý nedokáže. Synovec ani pri audioknihach, proste ho to rozptyľuje.
Starší zaspí jedine s prikazom: nemrv sa a lež! On inak nedokáže nevypravat, nehybat sa. Teraz ho dávam späť cez obed tak cca 3x do týždňa a najviac sa mi osvedčilo dať oboch naraz, ja medzi nimi, mladší zaspí za chvíľu a starší vie, že musí byť ticho aby mladšieho nezobudil inak bude maminka zlá
. Tak ticho leží a za chvíľu zaspí. Keby ho uspavam unho v izbe, je to aj na hodinu.
mnum u toho mensiho kluka se to sportakem hodne zlepsilo. Kdyz se s nim slo ven, koukal po okoli a vetsinou i usnul. Jen nesmely kolem moc rvat deti a stekat psi.
Karja Hahaha, nášlapná mina, to je hodně přesný. Dneska mi při vyzvedavani ze školky říkala učitelka "Bohužel nespinkala". Takže mina v metru, mina u řezníka, naštěstí vybuchla až doma. Jako mně je jí líto, jak je vidět, že je unavená a proto je úplně nesnesitelná, ale to si doprčic nemůže po tom obědě zdřímnout? To sice usíná kolem desáté večer, ale lze s ní trávit večer nějak kvalitně.
Mrakoplas než starší vypustil denní spánek, taky nebyl schopný usnout sám, přestože třeba půl roku před tím sám usínal. Ale s uspáváním jsem nemohla začít hned po odeslání do postele, pak to bylo nekonečné. Obvykle jsem ho poslala spát, pak dala spát mladšího, dala si oběd a potom se vrátila ke staršímu, deset minut mu zpívala a byl tuhý:)
mnum my teď jezdíme takhle, zatazena bouda na kočárku je sprostý slovo pomalu od narozeni, ať na ni klidne prší, ale musí vidět ven
akorat ji je ta hluboká korba už fest malá, ale ještě nesedi, snad v tom ještě chvíli vydrzi
Potrefenáhusa ona je tak roztomilá
. Má krutopřísnej výraz, to bude šéfka, to je jasný ![]()
Potrefenáhusa ty jo, ty máš fakt ten kočár, co máme u tchýně, už z fotky teda v mnohem lepším stavu. Ten je fakt malý, mě se tam pořádně nevešel s fusakem už v pěti měsících, ten můj fusak je obdélníkový.
Ale jinak jsem přesně takhle na bříšku oba kluky vozila pokaždé půl roku, byli moc roztomilý, stejně jako tvoje princezna![]()
Potrefenáhusa ta jej boží! ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí