Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:32

tak dnes byla malá v noci tak 15x vzhůru, jak já přežiju dnešek s oběma cácorkama doma ale dáva to aspoň naději že přes den to bude potřebovat dospat... 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:35

mnum starsi byla vzhuru dobre 10x, uz mam prvni kafe. Nastesti ji do skolky vezl muz dneska. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:48

rasaNori nase starsi ma rymu, tak zustala cely tyden doma, myslela jsem ze aspon dnes uz oujde do skolky, ale porad neni uplne fit, tak smula pro mne

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:51

mnum vcera si tety ve skolce libovaly, jak je super ze deti nerajzujou po kamaradech, ze maji ve skolce uz 4 mesice plny stav kazdy den. Nikdo rymu ani teploty, zadne pokaslavani... To je taky docela mazec, tyhle souvislosti. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:57

rasaNori v nasi skolce to taky bylo doted tak, porad plno, ale jak jsem vcera odhlasovala, tak jsem videla ze maji 6 volnych mist, tak jim tam asi neco probehlo ( doufam ze nento ono, ale to bychom uz asi meli i my rodice nejake priznaky, kdyz je dcera nemocna od vikendu)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:00

rasaNori mně tuhle udělala radost naše školka. Dcera si jeden večer stěžovala, že jedna holčička má nudli, a druhý večer říkala, že pro holčičku si musela přijít maminka, že jí zavolali, že má rýmu a nemůže být ve školce. Jsem ráda, že nad tím nemávli rukou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:05

letfenixa no to je blbý, kluci v kočárku spali dobře tak do sedmého měsíce, pak byla mnohem lepší postel. Když spal tak, jak jsem psala, tak než jsem si odfrkla a třeba se najedla, tak už vstával. Nestihla jsem nic v domácnosti nebo něco do práce, s prací jsem pak sekla. Když pak začali spát jednou denně 2,5h, bylo to mnohem lepší, i ten den nám to tolik neblokovalo.

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:40

Já poslední dobou zas dost slyším o školkách, které museli zavřít.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:58
Reakce na letfenixa:

Potrefenáhusa syn v živote v kočíku takto nebol, neznášal polohu na brušku

​Presne, na brise to nesnasi od mimina, paseni koni byl vzdycky spis rev, byla ochotna na brise byt jen nezbytne nutnou dobu. I ted, v deviti mesicich, kdy sedi a je na kolenou, je na brise jen ve chvili, kdy se chce nekam premistit nebo na neco dosahnout, jak si vybere hracku, jde zpet na zada a hraje si s ni tak. Posledni dva dny si teda na chvilicku lehne na brisko pri hrani, aby si odpocinula, tak jsem zvedava, jak ji to vydrzi dlouho. Kdyz se nahodou v noci omylem pretoci na brisko, tak akorat zacne rvat a ceka, az ji prekulim zpatky na zada, aby mohla pokracovat ve spanku takze jezdeni v kocare na brise je uplna utopie. 

Ja tady obdivuju, jak vsem deti jezdi v korbe, i na tom brisku. U nas vubec. Mezi ctvrtym a sestym mesicem se mala jen nosila v satku, kdyz jsem totiz z kazde prochazky prisla s miminem v ruce/satku a prazdnym kocarem, protoze v kocaru sileny rev, nechavala jsem kocar doma a jednou za dva tydny zkusila, jestli se teda situace nezmenila. Nezmenila, tak v sesti mesicich sla do sportaku, nas jde uplne do lehu, v bdelosti byva zvednuta na prvni uroven, aby videla. Ale stejne kocar beru ven maximalne dvakrat do tydne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:47

Zuzuli to je fakt zajímavý a super, jak ty děti dovedou být úplně jiný. U nás polohu na bříšku miloval obzvlášť starší, jakmile zjistil, že tak může jezdit v kočáře, nechtěl jinak, vydržel tak klidně celodenní výlet, na zádech akorát spal a to ještě mnohem míň než v postýlce, aby mu něco neuteklo. Dodnes na břiše spí.

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:50

Zuzuli ani neviem odkedy syn spáva na bruchu, možno až od dvoch rokov

A ja to chápem, sama neznášam byť na bruchu, zvládam to jedine na masáži.

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:53

mnum uf

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:56

Sweet Potato Kamarádka má v příbuzenstvu ředitelku školky, líčila teď neuvěřitelnou historku, jak někdo z rodičů odhlásil dítě, protože mají v rodině covid a jak se o tom tak ve školce mluvilo, tak nějaká holčička prohlásila, že tatínek má taky covid  takže ředitelka zavolala na hygienu a domluvila se, že všechny děti z té třídy pošlou na testy. Poslali dopis se žádostí rodičům, načež jim zpátky zavolala rozlezená matka od jednoho chlapečka, že jak si to jako představujou, že s ním půjde na testy, když je v karanténě a nemůže opusit byt? Že syna vodí babička, ale na testy ji s ním nepožene, protože neřídí....no takže tak asi. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:58

Sweet Potato 

Ona ta pravděpodobnost, že se v celé školce vyskytne někdo nemocný, je asi hodně velká, bývá to celkem dost lidí. U nás byly postupně v karanténě všechny školky v okolí. Naštěstí, co vím, se jim tam covid nijak nešířil. Většinou to bylo jedno nemocné dítě, které nikoho nenakazilo a v jednom případě bylo několik nemocných z personálu, děti zdravé, tam bych i věřila, že si to ty ženský nějak předaly mezi sebou. 

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:59

Garfie Tywole. Ona ta matka byla možná v zákonné situaci "jsem v karanténě, (čekám na test...)ostatní ještě ne" ale zdravý rozum to ani tak nebere

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 11:00

Garfie 

To je ale hrozná chyba hygieny ne? Přece pokud je doma někdo pozitivní, měli by být všichni, včetně dětí, v karanténě a otestovaní. Zase se nestíhá?

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 11:01

Zuzuli naše to na brise taky dlouho nenáviděla, já ji otáčela na chvilicku kazdej den od narozeni a bylo to dlouho zoufalý. I jsem kvůli tomu zvažovala fyzio. Pak se ve 4.mesici zacala otáčet sama a strašně na tom brise řvala a během mesice to ale nějak naposilovala a teď je na brise porad-jak travej čas pulrocni děti, když ne na brise? Naši už to na zádech nebaví, teď pase furt a každou chvíli se začne plazit, i se už zvedla z loktů 

no a v kocare taky někdy řve, my to dost stridame

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 11:03

Garfie to je strasny 

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 11:04

dynda To hygiena vůbec nemusí vědět. On může být nemocný, vědět, že kolega je C+, ale držej spolu basu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 11:09

Sweet Potato 

Jestli tatínek o sobě prohlašuje, že má covid, i když to nemá nijak prokázené, tak to pak jo.