Evaeva no to som pár krát skúsila a nikdy viac. Než poobede starsi zaspal, bol už mladší pomaly hore a večer som mala padla až po desiatej, lebo starší bol vyspatý. Takže za deň nula voľna. Ja potrebujem chvíle kľudu, inak som naslapna mína ja ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas chvilka klidu je potřeba! Oni naštěstí usínají rychle, ale starší právě potřeboval nějaký čas "pro sebe". Oni teda nikdy nespali společně, akorát na dovolené, na chalupě,... a to byl vždycky větší boj.
slniecko A co ti na tim konkretne vadilo?
Konkrétne mi vadilo vymotávať to z jemných detských vláskov, vlnených svetríkov, kobercov, a keď som to tri dni vymotávala pomocou kondicionéru z hrivy obľúbeného my little pony, pričom som v konečnom dôsledku za patričného detského smoklenia musela kus hrivy aj tak odstrihnúť, tak som to už definitívne - s dovolením detí - vyrazila, alebo dala na povalu.
Mohučanka My doma používáme termín "položit granát" na ukládání spícího dítěte do postýlky.
Taky moc dobře nespí, že by parfu nákaza? Nemůžeme tu hergot začít třeba vyhrávat ve sportce? Dopoledne máme doma úplný sluníčko a odpoledne se mění v nespavou podrážděnou bestii, přechází z úplný bdělosti přímo do přetažení, je to dost ubíjející. O délce spánku už bylo řečeno všechno, kolikrát uspávám dýl, než spí.
Potrefenáhusa to brzo vyzkousim. Jen zatim ji je 5 mesicu, sotva se naucila pretacet na brisko, jeste v te poloze dlouho nevydrzi. Ale myslim ze budeme za chvilku jezdit taky s malou surikatou ![]()
Tak já hlásím, že malý první měsíce spával 3x denně 2 hodiny, pak 2x denně zhruba taky ty dvě a nějak před prvním rokem asi (už si nepamatuji) přešel na jeden, který ale zezačátku býval spíš dopolední, později polední a až teď, poslední měsíce, chodí spát až po obědě. Délka variuje, minimálně je to hodina, průměrně dvě, někdy i tři. A jakkoliv si na ten spánek stěžuji, je mi jasné, že tohle je i tak lepší varianta.
slniecko No tak ten little pony me dostal! To je argument, co musim jeste zvazit:-D
dzizisketa stezujes si, že hodně spí? ![]()
Já teda měla spavou tu menší, trochu ti rozumím, ale to spave dítě je vážně lepší. i když to vypadá, že bude spát ještě ve škole.
dzizisketa moji kluci spali/spí podobně. Starší měl že začátku dokonce čtyři denní spánky. Nejmíň mi vyhovovalo, než se jim změnily dva spánky na jeden, to spali třeba 1,5 + 0,75 h, než si člověk trochu odpočinul, tak už zase vstávali.
Děti mají na palande obří bunkr a to menší si udělalo ve skříni chatu. ![]()
mnum pokud ti jde zvednout ta matrace v hluboké korbě (nevím jestli je to u každého kočárku, ja to vyšroubuji že z toho mám šikmou plochu zvednutou pod hlavou) tak se tak dá to dítě vozit i pokud má zatím zvládnuté jen první vzpřímení, protože uvidí i když je na loktech. Přišlo mi to i lepší než tak vozit dítě co už klečí, protože jsem pak jednou rukou tlačila kočár a druhou držela dítě za nohu kdyby se rozhodlo vyskočit. Já teď krtečka takto vozila už ve 2 měsících.
Evaeva ty blaho! 1,5 hodiny a 3/4 to vůbec neznám. ![]()
continuity jo, když jsem si mezi matkami stěžovala, že jsme nemohli chodit cvičit dřív jak od pololetí, protože skoro celé dopoledne spal, viděla jsem ty pohledy![]()
continuity já tu radši nebudu zveřejňovat, kolik spali třeba v šesti měsících. Aby některé netrefil šlak
Díky tomu jsem první rok staršího mohla trochu pracovat jen tak mimochodem, obětovat jeden spánek ze dvou nebo tří, fakt nebyl problém.
Sairon Na děti s tendencemi vyskakovat za jízdy je dobré pořídit kšírky. Ale teda chce to dostatečně stabilní kočárek a chladnokrevnou matku, která zvládne pohled na dítě zpola visící ven a fascinovaně sledující, jak se kočárku točí kolečka :o)
Sairon Ona prave vcera zacala i podsouvat kolinka a zvedat zadek, je to srandovni, jak se uz na tom brise chce nekam posunout
jinak ale ruzne prepadava, dela letadlo, neni to jeste pevna pozice. Tak se podivam do kocarku zda to nejak vymyslim, dik za tip ![]()
DruI no já je chtěla příšerce pořídit, ale nenašla jsem tenkrát jak je na ten kočár umístit. Naštěstí už pak seděla, takže šupajdila do sporťáku. A pokud se nějak urychleně neoteplí, tak krteček půjde do sporťáku brzo, protože v zimním outfitu už je mu hluboká korba těsná a to mam myslím si kočár s poměrně velkou korbou.
Sairon já jsem kšíry u staršího poutala tam, kde je připojená bouda ke korbičce. U mladšího jsem to líp vychytala a připoutala jsem je pod matraci, mám tam takové kovové příčky.
Děti mají na palande obří bunkr a to menší si udělalo ve skříni chatu.
Tak bacha, aby tam byla jen se členy domácnosti ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí