Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2674 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 17:48

Potrefenáhusa Díky! Já jsem právě zaregistrovala, že už nebudou, tak jsem honem objednala ještě 3 přes nějaký e-shop, kde ještě byly. Nakupovat hadry mě nebaví, knížky nemám kam dávat (a ani kdy je číst) a potřebuju občas nějakou materiální radost. Tu podložku objednám. Aha, už chápu, proč jsem ji nemohla najít, vždycky mě odradila ta opačná strana už v náhledu.

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 17:49
Reakce na Pinot Noir:

Moje kluky ty černobílé knížky zaujaly úplně stejně jako barevné, tj. nijak.

​hi hi. My meli nadejny start, ale  ve dvou letech se uz nedotkl knihy ani klacikem. Dost me to mrzi, protoze ja ctu rada, sice blbosti, ale rada. A mam tu bednu knizek sveho detstvi - bullerbyn, muminky, spravnou petku...a ctu si to ted znovu sama;)  Jeste chovam nadeji, ze by ten mladsi mohl byt vic na knizky.

No a nejake ty sesity a casopisy, to vubec. Ted akorat vzal na milost cosi vyskrabavaciho, to se mu libilo, ze nehrozi prace s pastelkou, ale jenom se to stira jako v Tutovce. Byly to nejake logicke ukoly pro male deti a mel to cele hned spravne, ani jsem mu nemusela nic vysvetlovat. Tak se mi trochu ulevilo, protoze se mi po tom roce v me domaci peci jevil uz trochu zanedbany:))

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 17:51

Potrefenáhusa i podložku máme stejnou, jen my ji máme otočenou na tu barevnou stranu 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 18:01

Len mnum mne se líbí z obou stran, nějak to stridam, teď je teda delší dobu z te sede strany, ale zrovna tuhle jsem si rikala, ze ji zas musím otočit 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 18:16

Gatita ale naši mají knížky i čtení rádi, ale až tak od věku, kdy seděli, a to jsme rovnou najeli na Jaro, Léto,... Leporela a ty jednoduché obrázky, to je nějak nezaujalo. To už spíš ty gumové knížky, co se daly žužlat.

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 18:33

Pinot Noir tak to je fajn, ja myslela, ze je to neba. Syn mel prave rad ty ukazovaci knizky a leporela, to porad chtel prohlizet, vypravet a ukazovat, ale cteni pribehu ho vubec nezajima. Vubec to nevnima a nekdy me to ani nenecha docist. Ani komiksy ho nebavi. Obcas se mi zda, ze se ztrati hned u druhe vety, asi ctu nejak nudne nebo co

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2021 18:44

Pinot Noir u nás zase moc neletí ty knížky typu jaro, léto. Kolem dvou let bylo období básniček a pořád jsou oblíbenější knížky s textem, i k těm básničkám se hodně vracíme.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 18:52

Potrefenáhusa My máme doma strašnej vizuální bordel (malý prostory v podnájmu), tak potřebuju vybavení spíš hodně decentní. Ale našla jsem teď ještě další dva vzory a nemůžu si vybrat.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 19:01

Len ja mam doma tu silnice/sedy trojuhelnik, a u rodicu je takova puntiky/mracky a rozhodne vic neutralni do prostoru je ta seda. Ale zas na ty bily plose je videt vsechen bordel...pokud bych nechtela pouzivat tu stranu se silnicema, brala bych ty mraky asi

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 19:02

Evaeva Gatita u nás právě Jaro, Léto... frčely, pak ty pohyblivé minipedie, a pak s obrázky vozidel a všelijaké techniky. Zvířata vůbec, to ho začalo zajímat až teď. Básničky nemá rád, ale písničky miluje. Veršované pohádky taky vůbec, jenom Cvrčka a mravence vzal jednu dobu na milost, ale teď zase ne. Je to s ním jak na houpačce . Ale pohádka před spaním být musí, ta dokonce funguje i jako motivace "pohni s tím pyžamem, nebo nebude pohádka"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2021 20:18

Pinot Noir pohádka před spaním u nás taky být musí. Akorát čteme pořád dokola Alenčinu a Martínkovu čítanku. Občas to proložíme něčím jiným, ale tyhle jsou top. Jsem zvědavá, jak to bude, až budou spát spolu, mladšího to zatím asi moc zajímat nebude.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 20:57

My si teď taky začali číst před spaním, začal s tím sám Rosťa, že si jeden večer přinesl do postele dvě knížky. Popravdě jsou to čtyři hmatové knížky, dvě o kočkách a dvě o psech, tento týden k tomu přibyla knížka o tvarech a dnes jsem zkusila zvuky v lese. To naše "čtení" je stejně pořád povídání si o tom, co malý ukazuje, předčítat si taky nenechá. Navíc jeho slovní zásoba je stále malá, ale je zajímavé, že s tím svým "co toto, ó toto, no toto, totototo" si bohatě vystačí a dokáže se domluvit i s jinými lidmi. Doprovází to totiž výmluvnou intonací, mimikou a gesty. 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:03

dzizisketa porad se chci zeptat, používáte ty gesta? 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:04

Ty podložky jsou asi nejlepší. Mrzi mě, že jsem to neznala. Kobereček se blbě čistí a puzzle se zas při čištěni celé rozloží. Plus ta podložka se složí a hle obývák je znovu obyvakem ne hernou.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:04

Ty podložky jsou asi nejlepší. Mrzi mě, že jsem to neznala. Kobereček se blbě čistí a puzzle se zas při čištěni celé rozloží. Plus ta podložka se složí a hle obývák je znovu obyvakem ne hernou.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:10

Potrefenáhusa

ZZnaky? Já už moc ne, ale Rosťa ještě některé pojmy znakuje. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:20

Karja ja tak dlouho nad tou podlozkou spekulovala az mala zacala lozit a tim padem se stala nepotrebnou:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:21

dzizisketa to je hezký, syn v tomhle věku před spaním o knížky zájem nejevil. Rosťovi je zhruba rok a půl, že? To syn uměl opravdu pár slov, pamatuju si, jak se mě na to ptali na 18m prohlídce. Ale do dvou let se neuvěřitelně rozmluvil. A teď pusu nezavře;) dokonce začal vyprávět "pohádky", akorát nemají ani hlavu ani patu, v podstatě opakuje různé fráze:)

Nevím, kdo sem dával tip na ty zvukové knížky od Axiomy, to opravdu nemuselo být;) Už máme dvě a minimálně jednu (spíš víc) chci ještě koupit. Syn si to pouští před spaním, takže se z pokojíčku ozývá realistická kukačka nebo holub. 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:24

dzizisketa Jj, zajímalo mě prave, jak to dopadlo. Tak on už teď určitě dost slovům rozumí, ne? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:29

rasaNori ja som ľutovala, že som ju kúpila až pri druhom. Ale za nepotrebnú ju nepovažujem ani keď chodí, hrajú sa na nej, nesedia na tvrdej zemi, nezničia svojim trieskanim podlahu a najväčšia výhoda, tlmí to zvuk, takže nás susedia ešte nepodpalili . A kúpila som takú, kde je z jednej strany dráha a celkom dosť sa na nej s autíčkami vyjazdia.