Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:44

Potrefenáhusa

OOn už rozumí (Bohudík? Bohužel?) úplně všemu. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:49

Máme zas nový hry a knihy, chcete to postupně fotit, nebo po vánocích šetříte?

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:53

žluťásek sem s tím!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 22:26

Pinot Noir tak v dalších dnech, máme na fotky strašný světlo

Edit: upoutávka 

Jsou to karetky Djeco Piratatak, Batameuh a další smart games od Mindoku

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 22:44

Potrefenáhusa nebyla jsem tazána ale taky jsem trochu znakovala, tak přidám svou zkušenost.  Začala jsem kolem 8-9m a přišlo mi že neúspěšně, nepoužívala vůbec to, co jsem ji znakovala ja, takže jsem to vzdala. Pak ale cca v necelým roce,  zhruba v době kdy začala používat nějaký slova tak doplnila slovni zásobu o 3 znaky co jsem ji předtím ukazovala a začala si vytvářet vlastní znaky.  Nebylo toho moc, ale několik měsíců pak používala pár slov,pár vlastních znaků a jejich kombinaci. 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 22:59

Sairon Dekuju! Budeš pokračovat u krtecka?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2021 23:05

Potrefenáhusa já jsem taky u druhého zkoušela znakovat, ale zjistila jsem, že nejsem schopná znakovat v běžném provozu, třeba když mu řeknu Jdeme tě přebalit. Znakovala jsem spíš třeba u čtení knížek a pod. Pár znaků se naučil, přidal pár svých, ale nakonec to vyšumělo. Myslím si, že když je člověk důslednější, tak to bude pro komunikaci přínosné. Starší syn i malá ségra (asi stejně jako většina dětí) zařadili některé znaky sami od sebe, pamatuju si, že ségra měla třeba znak pro já a starší syn pro koupání.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 23:08

Potrefenáhusa Jj budu,  nestojí to moc úsilí a přišlo mi fajn,  že má možnost se mnou víc komunikovat

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 00:31

Nám se teď znakování osvědčilo i u psa. Normálně na něho funguje znak pro "hotovo/konec" Na slovni povel poslechl, jak se mu kdy chtělo. Mě napadlo dělat znak a začalo to fungovat rychle :-D 

A jeden znak nám zůstal a používáme jej pořád. Je to "mám tě rád" Když dcera odjíždí někam, tak nám ho ukáže při mávání přes okno autobusu, vlaku

... a my jí taky. Samo.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 08:14

Evaeva Sairon notna díky za zkušenosti. Já to se psem znam a používala jsem. 
ted jsem ve fazi studia příručky rychlosti dvě stránky za tejden, tak abych to stihla přečíst, než půjde do školy 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:12

žluťásek na smart games jsem zvědavá! Jinak jsme se teprve minulý týden dostali ke Králíkovi Kukovi, pod stromečkem na to jen zběžně kouknul a zaujaly ho jiné věci, a minulý týden ho vytáhl a projeli jsme to od první skoro do poslední kartičky (asi osm obrázků ještě zbývá) na posezení a snad s jediným jeho zaváháním . Přitom kdybych mu to dala o pár měsíců dřív, vůbec by nechápal, co po něm chci a proč má něco dělat a ani by na to nesáhl. Ještě na podzim by z toho postavil maximálně garáž

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:24

Pinot Noir přesně takový pocit mám u syna, teprve teď začal skládat puzzle. Že by dělal něco podle předlohy mi přijde jako utopie:) Po ségře máme, myslím, Zámecké schody, ale ty jsou až od čtyř. Ten králík se mi líbil, ale zatím by to byla hračka tak akorát pro mě.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:30

Nevím zda to hodit sem, nebo do blbých dotazů- máte prosím tip na značky dětského oblečení, kde by se větší velikosti daly sehnat s "menšími" dětskými motivy?? Velkávelká má 5,5 let a budu jí muset v další sezóně nakupovat už velikost 134, zřejmě. Zdá se mi, že valná část značek v téhle velikosti naprosto nepočítá s malými dětmi a já nechci předškolačce kupovat černý trika s nápisy "F.R.I.E.N.D.S" nebo "Paris", nebo letní šaty, u kterých bych váhala i pro náctiletou. Houby by z toho měla a ani jedné z nás by se to nelíbilo. Jo, příčetná cena je taky hledisko, prosím. 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:33

Zeptala jsem se, kdo půjde po obědě spinkat 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:34

Evaeva jo, Ríša začal puzzle nedávno a rovnou 40 - 60 dílků. Dosud ho to vůbec nezajímalo a ještě před 4. narozeninami neuměl k sobě přiložit 4 dřevěné čtverečky s krtkem. Nebo vlastně nevím, jestli neuměl, prostě to nedělal. Je dost těžké u něj odhadnout správný čas pro různé aktivity. Protože v době, kdy by ho to mělo nějaký čas zabavit (přemýšlení nad Kukem, zkoušet skládat jednoduché puzzle), není v lidských silách ho k tomu přitáhnout, a když to konečně začne dělat, tak to má hned zmáknuté (takže Kuka za šest stovek "spotřebuje" za půl hodiny a 60 dílků puzzle poskládá, že si asi kafe nestihnu uvařit). 

Ale už se trochu objevuje ochota dělat něco podle pravidel či předlohy, takže nepropadej chmurám . Ono na ty hry a zábavy nakonec přece jen dojde!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:41

Pinot Noir tohle mají společné. Jednoduché hry zvládá, třeba ten Malý zápas, ale zase mi přijde, že nemá radost z výhry (ale ani vztek z prohry, což je asi výhoda). Ty puzzle ho teď hodně baví. Taky začal dělat úkoly s tužkou v puntíku, ale je hrozný perfekcionista, takže to většinou skončí pláčem a Udělej to ty, mami!:)

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:42

marieu Zkus HM, cvičně jsem se tam podivala na holčičí 134 a mají plno poníků, Mickey Mouse i zvířátek. Šaty se srdíčky, motýlky, kočičkama, ....

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:55

brrr ano, HM si nechávám v záloze . Ráda nakupuju v Lindexu (pro mě lepší kvalita než např HM) ale tam začíná být problém s těmi vzory u větších velikostí.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:02

marieu  HMko jak píše brrr vybrat se tam celkem dá, akorát já mám trochu problém s kvalitou. 

Pokud to neklapne,tak já takové typické holčičí šaty s nabranou sukni kupovala na Zalandu. Má to tam víc značek, vybrat se tam celkem dá a kdyz člověk vychyta slevy, stojí pár stovek. 

Jinak trochu závidím a trochu soucítím. Mladší nemá 134 ještě v téměř 10 letech a to bude v dospelosti ta vyšší. Starší dnes ráno pokořila 140 cm, máme z toho všichni velkou radost a jí bude na jaře 12.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:04

marieu Lindex je super na ty menší velikosti, na ty větší děti je to přesně jak píšeš. Teď jsme tam ještě kupovali nějaké tepláky, ale už tam moc nechodím,mně mně to nepřijde vhodné ani v těch dvanácti.