Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:15

marieu Kupuju v HM klukům hlavně trika, mikiny a kalhoty. Když se jim to nepodaří zlikvidovat prostřihlou dírou, nevypratelnými fleky, ztrátou nebo roztržením, tak to docela vydrží.

Není ta vaše holčička nějak velká? 134 čísel v 6 letech je docela výkon.

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:48

continuity no, syn je ve veku dcery marieu a ma 104, takze taky tak trochu zavidim (i kdyz zavist je takove blbe slovo). Nejhorsi je, ze si to trochu uz uvedomuje, ze ho prerustaji holcicky z nizsich trid ve skolce. Ale roste, pomalu, ale roste, tak snad dobry. A obleceni se vetsinou jeho klukovskym uzivanim rozpadne driv, nez z nej staci vyrust:)

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:50

brrr tak já mám dceru, v sedmi letech 135cm a noha 35jsem zoufalec. Dětské boty s motivy už ani náhodou, oblečení to same. Ani v tom HM to není žádná sláva, mám právě pocit že 134 je to poslední trochu dětská

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:52

Gatita to že se oblečení dřív rozpadne zase závidim já. Někdy v sezoně kupujeme i troje boty, protože z nich vyroste

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:56

rysamona jo tak noha je to jedine, co roste, takze na botach neusetrim. Ale teplaky a mikiny nosi roky, vyhazuju kvuli diram na kolenou, ne kvuli velikosti. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 15:03

brrr HM není principiálně špatný, jen třeba u toho Lindexu jsem byla zvyklá, že drtivou většinu oblečení podědila malá ve výborném stavu, což se u HM věcí daří (aspoň u nás) minimálně. Krom klasických nešvarů jako přetáčecí švy a nižší gramáž materiálů... ale holt prostě nebude ma výběr.

continuity já nevím, jestli je co závidět s tím růstem.  Obě teda vrchovatě naplňujou svůj růstový potenciál (mám 175cm, muž 194cm). Velkávelká je drahého odlitek od povahy po nehtová lůžka, má opravdu dlouhé štíhlé končetiny. Mapm dojem, že v létě 2019 vyskočila s percentilového grafu a zatím se do něj nevrátila. Na výšku doufám nemá víc než 125cm aktuálně, ale trika, která jsem kupovala na zimu jako velikost 128 má teď délkou rukávů úplně přesně akorát a legíny dtto s nohavicemi. Celá je jak nudle, takže s vhodnou délkou nohavic jí pochopitelně odstává pas. Malá je taky vysoká, na podzim měla 100cm, za měsíc bude mít 3 roky a 104 velikost už jí taky nestačí. Není ale tak hubená, takže to tolik nevynikne, pro ni je ten výběr pořád ještě jednodušší. 
Gatita A ještě jednu poznámku k té závisti- naše děti od malička působí jako ty "velký a blbý". Všichni očekávají, že toho umí a ví mnohem víc, než patří k jejich reálnému věku

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 15:34

marieu tak velký a blby znam

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:00

marieu ale gatita to určite nemyslela zle, my na opačnej strane percentilu zas počúvame, že "už má tri? Ale veď je akýsi malý!" 

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:01

marieu myslím, že ty výškové speciality nejsou nic moc ani v jednom extrému. Asi žádný rodič svému dítěti nepřeje 2 metry, možná nějaký nba fanatik. Plus to okolí a kecy na téma velký a blbý  druhá strana taky nic moc, aspoň u holčiček se to ještě dá uhrát na malé a milé, ale kluci se 160 cm taky žádná výhra a nic, co by člověk dobrovolně vybral. Já věřím, že u nás to dopadne líp a kluci se dostanou na nějakou "normálnější" výšku v dospělosti. A pro růstové trable mám pochopení.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:13

Tady sla ta spaci vlna,ale me dnes udelalo radost,ze nas Marcel taky kouka.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:15

Zarinya ten je sladkej!

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:17

A mám prosbu, jestli jste někdo neobjevil pastelky (normální dřevěný), co se hned nerozlámou. My máme ze všeho totální kaši (i z těch nelámavých). Musím ořezat třeba 3 cm, než tuha drží, aspoň chvíli. Už mě to nebaví.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:24

rysamona marieu Náš mladší na tom je velikostně asi stejně jako vaše holky, akorát u kluka to asi nenítak do očí bijící. Akorát dorostl toho staršího, takže u nás se dědění nekoná, nakupuju jak pro dvojčata.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:27

letfenixa nemyslím si, že to Gatita nebo kdokoliv jiný myslel s tou závistí zle, to je jen taková "perlička". 
brrr taky dobrý!!! To by mě mrzelo dvojnásob u zimního oblečení. Jak že jsou od sebe věkem?!? 

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:47

marieu ne, ja to nemyslela zle:) jen jsem v cestine nenasla prilehavejsi sloveso nez zavidet, ale to je takove negativni, ja ti ty rostouci deti samozrejme moc preju. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:50

No a ja som dnes zistila, že mladšiemu sú už malé zimné topánky

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 16:53

Zarinya  

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 17:07

Gatita ale já si to opravdu nebrala nijak k tělu, ani mě to nenapadlo ...  Ony oba ty extrémy jsou pro matky zdrojem různých trápení... jedna známá má zas holčičku, která neměla ve 2 letech snad ani 80cm a jen malý počet zubů (počet už nevím), to by mě stresovalo samozřejmě mnohem víc... ten velký vzrůst je u nás daný, ale opravdu strašně "nepraktický"... 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 17:10

Mrakoplas tak to znám taky dobřeale jinak lituju.

U nás je ta velikost o to výraznější, že mají ve třídě kluky většinou "malý piva" a dítě se svou povahou to v té třídě pěkně "rovná" onyndo přišla s modřinou na obličeji

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 17:28

marieu zkus marks and spencer. Cenově jako lindex, ráda tam nakupuju pro malou, věci dlouho vydrží a nepřetáčí se :)