Rhaenys drz si pevne penezenku, bude to jizda![]()
Vše o těhotenství a dětech
Jako to fakt není o tom, že by člověk nechtěl dát peníze, spíš si úplně nemyslím, že je dobré dělat tak často ten uktrazvuk ![]()
Rhaenys ja si ho zaplatila, u nas to bylo 2000 za cele tehotenstvi. Ja vyjukana, treti tehotenstvi, dve predtim nedopadly, chtela jsem mit jistotu, ze se tam to dite porad hybe a je nazivu. Pojistovna totiz hradi za tehotenstvi jen tri ultrazvukova vysetreni. Pak jsem ale stejne preskocila do kolonky rizikova a mela bych ty ultrazvuky asi stejne :) ale za ten klid, nez se zacalo mimino citelne hybat, to stalo. Na druhou stranu moje kamaradka si nejen zaplatila balicek ultrazvuku, ale jeste chodila jednou za tyden, za dva na ultrazvuk na soukromou kliniku jako samoplatce, protoze se s muzem chteli podivat na mimino.

Rhaenys no ja si tiež myslím, že nie je dobré robiť ultrazvuk často, ja by som si to neplatila
Rhaenys tak ty ultrazvuky navic byly jen na kontrolach, jednou za mesic, sest tydnu. To mi zase tak casto neprislo. A prislo mi fajn, ze jsem tam jenom neprisla, nepredala zkumavku s moci, nezmerili mi tlak a nezeptali se, jak mi je, a nesla jsem domu, ale rovnou zkontrolovali mimino, jestli dobre roste (a to moje nerostlo uplne tabulkove...)
Zuzuli Tomu rozumím a v tvém případě bych jednala stejně, tím jsem si jistá. Já se jen chtěla ujistit, že v případě, že všechno bude ok, že nebudou žádné problémy, tak že je v pořádku absolvovat jen ty tři ultrazvuky. Že nejde o nějaké " zanedbání" péče, já to asi fakt vnímám jinak, nepotřebuji tolik ten kontakt skrz "pohled", 4D ultrazvuk, spoustu fotek atd. ![]()
Rhaenys já osobní zkušenost nemám, můj doktor takové poplatky nevybírá (a byla jsem překvapená, že je jeden z mála). Ultrazvuk mi dělal při každé kontrole v poradně, ale zda to tak má u všech pacientek, nevím (u mne furt něco bylo ke kontrole, jendou hematom, pak nízko uložená placenta, pak se kontroloval růst plodu- obě děti mám drobnější). Co vím, tak všechny screeningy v těhotenství mají proplacené od pojišťovny, navíc asi v těchto balíčcích udělají nějaký ultrazvuk a dají fotku z něj, možná si udělají víc času na vyšetření těhotné, aby byl prostor na dotazy, možná si tím člověk předplatí i vstřícnější přístup ( i když to b podle mně mělo být normální...). Určitě se tady najde někdo s konkrétní zkušeností a marieu by mohla přidat svůj pohled gynekoložky ![]()
edit: než jsem doťukalaˇrozepsaný příspěvek, přibudlo několik zkušeností ![]()
Mě dělala rychlý UV doktorka při každé poradně, jen kontrola jestli se hýbe a jestli tluče srdíčko, do minuty měla hotovo a nic jsem neplatila. Nebyla jsem nijak riziková. Myslela jsem, že je to automatické, co se teda kontroluje, když se nedělá UV?
Rhaenys ono je to asi dost běžné teď, to nabízení balíčků. Záleží, jak se ti chce, taky jsem z tohl byla taková rozladěná, ale nakonec to zaplatila, spíš ale že mi bylo blbý říct, že ne. Byl tam ultrazvuk pokaždé plus z něj fotka, to bylo hezké. Taky možnost nějak telefonovat či co, na cukrovku jsem nemusela nikam a udělalo se to u gyn. Ale osobně mi obecně hodně vadí ty vynucované pražské poplatky u gynekologa, tak jsem se v druhém těhotenství přihlásila jinam, kde jsem žádný balíček platit nemusela, neplatím nic kromě zrcadla, a dr. mi stejně pokaždé ten ultrazvuk dělala, i když byl takový rychlejší. Takže asi záleží, jak to cítíš, je to kšeft holt no.
Malenge to neni specialita jen Prahy.![]()
Já v tom balíčku mám třeba ultrazvuk na každé kontrole, fotky zdarma v neomezeném množství, poradna 30 minut, poradní telefonní linka, těhotenské vitaminy zdarma atd. Za 4 tisíce, což je legrační, pro mě nejvíc třeba ty vitamíny, já studuji nutriční terapii a za kvalitní potr. doplňky utratím za těhotenství určitě mnohem víc než ty celé 4 tisíce, tak mě baví představa, co mi teda dá ona, co je "v ceně", ale určitě bych to nejedla ![]()
Malenge ty poplatky me stvou taky. I ten balicek. Jako ja si na sveho doktora stezovat nemuzu, tak to platim dobrovolne, ale kdyby mi udelal rychly utz kazdou poradnu, na minutu, srdicko bije, dite se hybe, ma vsechny koncetiny, tak se bez fotky a ctvrt hodiny na ultrazvuku v balicku klidne obejdu.
Jako já jsem jinak s paní doktorkou taky moc spokojená, je to nejlepší gynekoložka, kterou jsem měla.
Rhaenys já platila za nějaký balíček půlku, možná i míň. V ceně byl i ten prvotrimestální screening, který stojí tuším 1000, takže mi to přišlo v pohodě. Vitamíny jsem teda v ceně neměla, to bych ani nechtěla.
Zarinya jo, vím, že se to rozlejzá
já kvůli tomu jezdila ještě asi 12 let po přestěhování ke svému prvnímu gynekologovi, pak už to bylo neúnosné, ty cesty myslím, v těhotenství vůbec.
Zuzuli přesně. Já na gyn celá léta chodím 1x ročně, nepotřebuji konzultace, recept, nic (a snad to tak zůstane!!) a platit za jednu 10 minutovou návštěvu 1000, 2000 a kolik kde chtějí mi přijde vyloženě nechutné. I v druhém těhotenství jsem neměla pocit, že bych o cokoli přicházela. Jen na tu cukrovku jsem šla o 2 patra na poliklinice výš, jinak nějakou fotku mám taky a spíš jsem byla ráda, že se nemusím táhnout do centra do soukromé ordinace.
Garfie díky, vysouvací též máme. Kouknu na ty od maped.
Evaeva to je vtipné, já k tomu balíčku za 4000 platila právě ještě ten screening
dalších 1500 tuším. No jednou stačilo.
Rhaenys ja teda nie som lekár ale čo viem, ultrazvuk dieťaťu nijako neškodí. Mne ho robila doktorka tiež každú poradňu, za fotku som priplatila. Ale ten balíček, čo píšeš, by som tiež nevzala, vitamíny atď mi pripadá už také ťahanie peňazí. Možno sa skús opýtať čo stojí len samotný utz navyše ak by si chcela bez balíčka.
DrowRanger sestra má stokke pre deti, majú už 9 a 7 a spokojná, plánuje ich ešte pár rokov využívať.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí