Zuzuli o tom jsem dneska taky uvazovala, ona se teda ještě ani neplazi, jen dokola a vali sudy, na posteli už cpe kolena pod sebe, na zemi ji to ale asi klouze (no ale na den stejně starej chlapeček kamarádky už se jim v postýlce postavil, tak jsme sto let za vopicema)
Vše o těhotenství a dětech
MPLee Mně přijde, že teď je hrozně moc vyklidnenejch maminek! Prostě stastnejch a spokojenejch, v mým okolí i tady na fóru. Snad jenom jedna moje kamarádka ma takový pocity izolovanosti a občas zní nic moc. To za ,,moji éry,, tak já byla úplně v prdeli asi půl roku, až jsem z toho otěhotněla, abych poznala, co to ta prdel je a tak celkově jsem potkávala samé takové vyklepane maminky, co si zoufaly a tak...nebo jsem je možná k sobe přitahovala, ale to si vybavují fakt jen jednu, co byla v pohodě a já věčně něco knourala s nějakejma dalšíma resitelkama.
Takže ti to hrozně závidím a přeju!
Karja Tak ja jsem taky celkem vyklidnela (kdyz mam dite pohodovy, to by zvladla kazda), ale tu izolovanost citim. A treba priznavam i to, ze ta nepopsatelna laska po porodu (teda cisari) jaksi nenastala hned a chvili to trvalo. Ani mi prcek neprisel prekrasny, proste pomackanej novorozenec
. Byt teda ted uz je to Pan uzasnak! Ja se s nej kamoskou v podstate hecuju, ktera jsme vizualne a schopnostmi vetsi tragedka
. To strasne pomaha.
Zuzuli MPLee Nedavno mi prisel newsletter z HM a myslim, ze pyzama bez tapek tam byly jako novinka.
Jinak taky nemam rada tapky, nasemu juniorovi byly vzdycky male. Zdedili jsme hromadu polodupacek a overalu, nemel to nikdy na sobe, naopak jsem musela dokoupit teplaky a ponozky. I na noc davam body + tenke volne kalhoty + nizke ponozky. A celkove jsem se s overaly neskamaradila, zvladam jenom zimniho medveda do fusaku, jinak mam ty svrsky radsi rozdelene.
MPLee Mala je kouzelna, ty deti jsou stejne nejroztomilejsi, kdyz spi ![]()
![]()
Jos u mě po porodu taky nenastala žádná někdy popisovaná euforie, ani po jednom (oba přirozené).
Karja já tu tvoji Amazonku žeru, piš víc těch hlášek prosimtě, jo?
MPLee Ta je rozkošná!
A overaly jsou super. Jsme taky tým velkých chodidel, ťapky jsou obvykle k smíchu, dlouhý tak max. na samostatný prsty.
dzizisketa já jsem taky tým overal jen na noc a ťapky, ale ty ne nutně. Těm mým medvědům bylo úplně jedno v čem spí, klidně si z toho vykopali nohy. Ale když začali obcházet nábytek, přešla jsem na normální pyžama.
žluťásek Prosím tě, to se nedá. V pátek jsme šly do obchodu a ona vešla a suverénně řekla prodavače (je to takovej ten vesnickej COOP). ,,Ahoj, my si koupíme jeden dzusik a zase půjdem,,. A pak celej nákup opakovala ty pokyny, co jsem ji cpala celou cestu ,,Na nic nešahám, já na nic nešahám, držím si dzusik a držím se kočárku a na nic nesaham,,.
Karja Tak aby sis nepřipadala sama, já celkem v háji jsem. Jako na jednu stranu jsem fakt teď doma spokojená a malýho miluju, ale... Má nejspíš kiss syndrom, což v překladu znamená, že kromě pár motorických odchylek je permanentně nespokojenej a každej den xkrát řve tak, že jsem z toho vážně v háji. Vidět každou chvíli to nešťastný miminko, který řve tak, až fialoví a zalyká se a nedokážu ho utišit, to mě dere moc. Spánek je taky vzácná komodita... Jsme objednaný k lékaři, kterýmu věřím, že to vyřeší, ale čekání je nekonečně dlouhý.![]()
Karja my jsme měli minulý týden velkou akci - šli jsme koupit boty (jeli jsme dvě zastávky metrem). Na té zastávce je socha robota, co koulí očima. Prodavačka syna pozdravila Ahoj, on jí odvětil Ahoj. A po chvíli povídá My se jdeme podívat na robota, je tááákhle velikej a koulííí očima. Na odchod opět prohlásil Ahoj. Na to jaký je samotář, má vyřídilku dobrou.
Len No jo, tak to seš v háji z objektivních příčin a ještě píšeš, že jsi doma spokojená! To furt patris do první skupiny spokojených maminek;-). Doufám, že malému ta návštěva hned pomůže a bude líp!
Karja my jsme nedávno dostali hru pro syna, tak jsme včera vezli nějakou drobnost jako poděkování. A říkám synovi, že může taky poděkovat sám, že se mu hra líbí. Tak se potkáme u tramvaje a syn místo Dobrý den vyhrkne "já už umim složit i tu úroveň Master" ![]()
Evaeva náš je hrozne spoločenský až sa so sambom čudujeme, po kom to má :) každému na ulici/vo vchode/obchode začne rozprávať čo robil, kam ide.Minule tak jednej pani v parku začal rozprávať, že (prepáčte za tému) už kaká do záchoda a pôjde s babkou na výlet vlakom do Bratislavy a povezie sa elektrickou :D Pani vyzerala, že ju to veľmi zaujímalo!
Ale je mi ho ľúto, od leta, kedy konečne prestal vyžadovať plienku, sa pýta kedy už budú môcť ísť na ten výlet
debilna korona
žluťásek :-D
My jsme teď zkoušeli první hru a jako velkamala na to vůbec není. Tak aspoň ušetříme!;-D. A já vlastně byla i rada, když jsem ji nakonec přes poledne pustila tu pohádku a měla klid;-D
MPLee tváří se strašně labužnicky ![]()
Karja já se úplně tetelim a pořád vybírám nové hry. Syn to miluje, hrál by nejradši pořád. Každej večer odnáším do ložnice obří kupu krabic, co jsme přes den vytahali.
Skvělý je, že už začíná jít hrát s ním i trošku náročnější hry pro starší děti, že se u her fakt bavím i já. Já se ním ráda hraju i ty dětské, ale přiznejme si, Zajíček v své jamce nebo Ubongo, to si vyberu dost snadno ![]()
Karja Díky! Ale asi to bude trvat pár ošetření, než to zabere. Ale člověče, asi máš pravdu, že obecně spokojená jsem, i když každej den padám na hubu. Akorát si připadám sociálně odříznutá, v tom mě korona neskutečně se**. A k tchánům jsem jela taky na dlouho naposledy, všechny ty nevyžádaný rady a blbý poznámky, no měla jsem sto chutí je poslat kam slunce nesvítí, já totální kliďas. To bude ono, já jsem doma spokojená, protože mám klid od lidí
(ale ty blízký mi chybí moc!)
žluťásek ja ti tak závidím! Mňa hry ako jedna z mála detských hier bavia, syn vyzerá, že tiež ale nemáme kedy hrať. :( On má náladu len vtedy ak sme sami dvaja a to je veľmi zriedka. Tak isto úlohy, hádanky a pracovné zošity a kreslenie. Absolútne to ignoruje, iba keď je večer dlhšie hore a sambo uspava mladšieho, tak si to spolu super užijeme. Lenže to ide len vtedy ak spi cez deň a večer potom zaspáva o pol 11 a to ja denne nezvladam.
Potrefenáhusa ja si porad dokola opakuju, ze nesmim srovnavat
mam kolem sebe same hrozne rychle deti, co ve veku male uz lezly po schodech a staly a obchazely nabytek. Ona se plazi, na kolena zatim moc nechce (ale ma korigo osm mesicu, tak jeste je to ok), nejlip ji to jde v posteli, tam ji to totiz vubec neklouze. Ale zase se uz naucila mavat, chodi se se mnou cilene mazlit, kdyz lezim vedle ni na koberci, tak si prerusi hru, doplazi se ke me, prituli se, pomazli a pokracuje ve hre, cte si knizky (lezi na zadech, drzi knizku v rukach a listuje), umi postavit dve tri kostky na sebe, chape ozubena kolecka a jak s nimi tocit, vydrzi se na to soustredit, je porad dobre naladena a zacina vymyslet lumparny. Kazde dite je jine. A kamaradcin chlapecek je od dva dny mladsi, dva mesice podsouval kolinka a nic vic, pred dvema tydny se zacal plazit a pred tydnem lezt. Tak ten me uklidnuje ![]()
A vzdycky si vzpomenu na tohle ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí