Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 08. února 2021 00:42
Reakce na Catherinne:

Pinot Noir chceš slyšet, že tak do třiceti jsem nejedla puntíkovaný salám?

​Kdyby tu byl smajlík, který dělá ty, ty, ty, tak ho použiju

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 08. února 2021 03:35

Len s tím pláčem tě moc lituju, mne to drtilo opravdu hrozně a byly to úplně nejhorší chvíle, který mě fakt plnily zoufalstvim. Naštěstí neměla ty neutisitelny pláče moc dlouhý a úderem začátku 4.měsíce to přešlo. Já z toho byla vzdycky úplně vyflusnuta. K tomu kissu jsem si jednu chvíli taky hledala a vyčetla jsem tenkrát v nějaké diskuzi, že to výborně umí zrehabilitovat nějakej doktor v Hradci Králové. 
Ty rady příbuzenstva jsou peklo, nejhorší asi, ze si člověk to mimino rozmazli chováním, když pláče a jak sis ho rozmazlila, tak to máš, plus teda ještě každý mimino někdy pláče, musíš si na to zvyknout. Mne ty nevyzadany rady vytacej do běla a někdy to jsou opravdu snůšky strašných blbostí.

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 08. února 2021 03:51

Zuzuli tenhle vtip je dobrej, z nočníku mám osypky už dlouho, u tchyně je to opravdu veliký téma (vyzkoušeno na dětech muzovy sestrenice) a fakt se na to netesim. Vůbec nechapu, co ji na tom tak vytáčí. 
jinak prave na tom chlapečkovi kamarádky je to skvele vidět, jak jsou ty děti různý, i do ruky je to úplně jiný :-) a nevymenila bych to! :-)

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 08. února 2021 05:38

Potrefenáhusa Jo, ty kecy o rozmazlování mě točí dost. Hlavně ve chvíli, kdy sami vidí zoufalý fialový mimino. Navíc byli u toho, jak ho nosím v náručí, abych ho uspala (protože usnout mu vůbec nejde, a i v náručí se někdy do spánku uřve), to bylo teprve keců. A to jsem si myslela, jak bude zrovna tahle část rodiny ohledně dítěte v pohodě. Tak jsem se dozvěděla, jak se manžel i brácha nechali řvát v postýlce, že si jako zvykli (!). No skoro bych jim přála vidět, jak by to vypadalo, jsem si jistá, že by vydržel hystericky brečet třeba dvě hodiny. Akorát k takovým pokusům dítě nepůjčím, radši budu za rozmazlující krávu.

Díky, já se to snažím brát jako období, tím, že je to léčitelný, ale drtí se mě to děsně. Můžu se akorát smát, když si někdo stěžuje, že mu dítě usíná až třeba v 9-10, co bych za to dala. Tady se obvykle usíná nejdřív o půlnoci s hysterickým pláčem, to už ho většinou uspává muž, protože já tak dlouho nevydržím, abych zas byla ready cca od 6. O společných večerech vůbec nemůže být řeč. 

Ten doktor z Hradce je prý super, naštěstí máme ještě jednoho blíž v Jesenici. Akorát objednací doba je děsná. Fakt odpočítávám dny.

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 08. února 2021 07:18

Len  snad už bude brzo líp 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. února 2021 07:39

Len držím palce

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 08. února 2021 08:03

Len držím palce

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 08. února 2021 08:05

A som tím vynervovana matka, dieťa plačúce a zle spiace, medzi čo asi môžem dať rovnitko. A tie bohorovne deti, viď Amazonka, závidím, ja okolo citlivého syna musím po špičkách tancovať, aj keď ma vytáča a je to proti mojej prirodzenosti, tak ma to stojí dosť síl.

Plus Corona! A hnusný dážď!

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 08. února 2021 08:54
Offline Jos
příspěvků moje polička 08. února 2021 08:55

Vsechny mistni s "hroznymi tchynemi" tlapkam! Ja mam zlatou druhou maminku. Byla u nas cely vikend (jeji volba, chtela si maleho konecne poradne uzit) a skoro ho celou dobu nepustila z naruce. Nic mi nekritizovala, nehodnotila, jen si s malym porad hrala, oblekala, koupala...Vzdycky jen rekla, ze za nich se to delalo tak a tak, ale ze to urcite nebylo dobre. Chtela vsechno ukazat, aby vedela jak na to.  Az mi bylo skoro stydno, ze ja kazde breknuti neresim a celkove jsem takova sekernice. Ale dobre vedet, ze podobna pece nasledky nenechala, muj muz maminku neposlechne nikdy v nicem a spis ridi on ji. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 08. února 2021 09:10

Len drz se, bude lip. Uzasne to zvladas

s tim rozmazlovanim nosenim-taky jsem si u prvni dcerky hodne vyslechla. No nejvic mne pobavila tehdy bezdetna kolegyne ktera mne taky poucila ze jsem si dite na to noseni naucila a rozmazlila... rok na to se ji narodilo dite ktere bylo v prvnim roce v kocarku tak max 10x, vubec nespalo behem dne a neustale muselo byt na rukou u mamy nebo táty. Tak kdyz mi to pak popisovala, mezi politovanim ji jsem si trochu skodolibe pomyslela neco o karme

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 08. února 2021 09:18

mnum Děkuju.

Než jsem ro dočetla, říkala jsem si, že ji dostihla karma.

Mám kamarádku s půlroční holčičkou, která je úplná reklama na dítě - je pořád spokojená, krásně a sama spí a dobře jí. Kamarádka je přesně ten nesnesitelnej typ, co každýho poučuje, jak to ona dělá jedině správně. Tak jsem si říkala, že zrovna ona si takový dítě nezaslouží.Ale beru zpátky, co máme děti, tak je v tomhle úplně zlatá a chápající, takže se jí musím omluvit. Některý lidi dokážou překvapit i příjemně.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 08. února 2021 09:23

Len soucitim, ten rev, se kterym se neda nic delat, je strasny. Ja obcas brecela s malou, ze ji nedokazu pomoci. Zazracne nam pomohl satek, nejak se v nem uvolnila a uklidnila a za me chuze obvykle brzo usnula. Zkousela si to? Nedavam to jako univerzalni navod, ani nijak nevnucuju, ale klidne ti muzu pujcit na vyzkouseni nositko na miminka. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 08. února 2021 09:28

Len Potrefenáhusa Taky jsem dostala přednášku, jak si malou rozmazluju a proč z ní chci mít neschopného závisláčka. A to mám dítě pro začaltečníky a většinou, i když nespí, vydrží spokojeně ležet v hnízdě sama  Tak jsem vlastně hrozně ráda za chvíle, kdy pochovat chce. Taky mi jedna návštěva vyčetla, že jsem si ji vzala na ruce, když dorazili i s nevychovaným psem, který nikdy malé dítě neviděl. Tak to bude malá chudák s panickou hrůzou ze psů a jen kvulli mě! Nemjak zapoměli, že s náma jeden pes žije. A taky že musím nechat i muže, aby se naučil malou uklidnit, když pláče. Což on umí, ale nefunguje to když řve hlady. Ale stejně je smpstně novorozence nakrmit když má hlad, má se naučit že jí, když se to jodí nám A korunovala to tchýně, která si na nalvštěv mimina nevšímala vůbec, do ruky jí nevzala, nepohladila, nevyfotila prostě nic. Sedla si ke kafi a tvářila se, že dítě neexistuje. Aby hodinu po odchodu volala muži a stěžovala si, že si malou vůbec neužila  No, jsem ssi za koronu a izolaci ráda, víc takových rad a častěji bych asi nezvládla. 

Overaly taky beru jako pyžamo. Novorozenec, který prospí většinu dne, mě ale neuráží v pyžamu ani přes den. Stejně jsme teď pořad doma. 

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 08. února 2021 09:38

MPLee tvoje dieťa má 2 týždne a ty si ho už stihla rozmaznať?!

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 08. února 2021 09:43

Zuzuli Děkuju, jsi zlatá.Já bych tak moc chtěla nosit, ale malýmu to nevyhovuje, asi proto, jak moc zaklání hlavu a celkově není spokojenej. Jako menšího jsem nosila v elastickým šátku a to bylo super, ale bohužel nám to teď nefunguje. Ale až bude ok, určitě to znovu zkusím, protože mi nošení přijde super, no a ta hlavička blízko k zulíbání.

Offline Gatita
8650 příspěvků moje polička 08. února 2021 10:22

Len kiss syndrom neznam, ale my meli syndrom drazdiveho ditete. A lituju moc, je to hrozne pro oba. Ja na to tak nerada vzpominam. A k tem hlaskam bych jeste pridala tuhle:"no to vis, kdyz neni v pohode maminka, neni ani miminko." To je fakt jak to o slepici a vejci. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 08. února 2021 11:13

Gatita To musela být taky hrůza, teď jsem si to hledala a koukám, že se to projevuje podobně jako ten kiss sy. Ta hláška o pohodě je fakt na pěst!

Offline dzizisketa
9001 příspěvků moje polička 08. února 2021 12:10

Omlouvám se, že naruším debatu o miminkách. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte tip na opakovaně použitelné vodní omalovánky? Našla jsem nějaké Melissa and Doug, ale klidně pořídím jiné.

Jo, a malému jsem pořídila album opakovaně použitelných nálepek, taky od Melissa and Doug, album Habitats (zvířata), a to teda zbožňuje. Hlavně že je tam traktor AAle překvapil mě, nečekala jsem takový úspěch. Tak třeba se to bude hodit jako tip i pro někoho jiného. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 08. února 2021 12:14

dzizisketa zkusim na to mrknout, to je dobry tip! Tu podlozku z Lidlu mate?