Pinot Noir MP Meri Cesta domů má knížky pro děti a jak s dětmi mluvit o smrti někoho blízkého v rodině
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri díky.
Pinot Noir dcera se podívala na Byl jednou jeden život, díl o zubech, a když to skončilo, pravila: Chci něco sladkýho!! Tak nevím, no![]()
Mohučanka :-D:-D:-D
Mohučanka no náš asi víc chápe, proč se musí zuby čistit, ale na spotřebu gumídků to taky nemělo vliv ![]()
Mohučanka Asi z toho byla tak v šoku, že potřebovala něco na nervy!!! ![]()
MP Meri Jinak s tou smrtí (a smrtelností) je to těžký, já měla takové těžké stavy, když mi relativně krátce po sobě zemřel táta a babička. Neřešila jsem to vědomě, ale trpěla jsem úzkostí, bušením srdce, v noci jsem se kvůli tomu budila. Pomohl mi takový existenciální zážitek v Thajsku (drahá léčba, ehm), kdy jsem jednou večer seděla venku, všude kolem štěkali psi a já měla úplně hmatatelný pocit zažitého, ne přesně deja-vu, ale podobné, špatně se to vysvětluje. Ty zvuky, vůně, všechno mi bylo hrozně důvěrně známé, přitom být nemohlo. Přišlo mi, že existuje něco, co nás přesahuje a je spousta věcí, co nevíme, těžko se o tom mluví. Ale obecně myslím, že věřící lidé tohle smíření mají jednodušší. Kamarádka, která pracuje jako nemocniční kaplanka mi říkala, jak často se lidé těsně před smrti obrací, nebo vrací k víře...především staří lidé.
Noir díky! Jsem ráda, že se ti odkaz hodil.
marieu taky díky! Akce palanda zatím velký úspěch, kluci na ní řádí, schovávají se pod schody, staví bunkry, malý po skoro 2 letech spaní přitulený ke mně bez protestů odešel za bráchou, až tomu nemůžu uvěřit. První noc teda nic moc, včera přišel asi ve 4 a dnes spali celou noc. Tak snad to i u vás půjde hladce, někdy drahoušci umí překvapit i pozitivně ![]()
Pinot Noir Doporučuju knížku Návštěva malé smrti, je moc hezky zpracovaná.
Edit: jo a pro dospělé pak Pohled do slunce
Pinot Noir Plac kvuli smrti uz u nas taky probehl. To je desny, kdyz clovek vidi, co tem prckum bezi v hlave.
A dil o zubech jsme videli zrovna nedavno. Dceru to tak vydesilo, ze se pred kazdym jidlem pta, jestli je v nem cukr. A kdyz jo, tak to odmita jist nebo si hned po jidle utika vycistit zuby.
Btw, nema nekdo doma knizku z edice Kouzelne cteni, ktera se jmenuje My first English? Nasla jsem na to nejake blbe recenze, ze pry to namluvil nekdo s nesrozumitelnym prizvukem.
Garfie Takovej zážitek, co popisuješ jsem měla při porodu. V jednu chvíli trpím bolestí v horký sprše, a najednou přišel přesně takovej pocit, že už jsem něco takovýho zažila, ta situace byla úplně přesná. A najednou mi došlo, že to je nějaká karmická odplata, což mě ale vlastně v tu chvíli smířilo se situací. Jasně, byla jsem úplně mimo bolestí a taky působením entonoxu, ale stejně. Úplně jsem to vytěsnila.
Malenge tak jsem taky objednala![]()
A to jsem si o sobe myslela, jak jsem imunni, ze nemusim mit vsechno, co se tady postuje. Ani po ty zdrazeny sitovce jsem nijak neprahla...Takze dnes mi prisly @Karja boty a mam na ceste rukavice pro obe deti.
Gatita A co říkáš na ty boty? Taky mi dnes přišly, a teda nic moc, ty Kenova co mám mjsou hezci
Garfie No nejen stari lide...To kdyz tak jednou zjistis, ze tu fakt nemusis byt dlouho, tak se ti asi zapne neco v hlave, ale neumim to popsat.
Karja mne se celkem libi, necham si je. Vyhovuje mi, ze maj tlustou podrazku, ale vevnitr nejsou zateplene. Ja mam prave bud perka (v tech je mi pri postavani na hristi zima), nebo zimni boty, ve kterych mi je v prazske zime obvykle hic, pac maj krome platformy i kozich. Tyhle budou dobry, nechtela jsem klasicke farmarky. Ale mas pravdu, ze kdybych sla do humanicu a videla je nazivo, tak bych asi nekoupila, resp. odlozila bych nakup na pristi rok. Ale pak bych asi stejne koupila neco podobneho, takze kolem a kolem dobry:)
ziginka máme ji, tu My First English a je to opravdu trochu huhlavé. Spíš mě ale zklamala obsahem. Každá věc je tam ozvučená na třech úrovních - Apple - This is an apple - Apple is Red. Ale spolu s písničkou to je vše, žádné rozhovory, konverzační obraty apod. Vím, že je to kniha pro nejmenší, ale myslím, že z toho šlo vytěžit víc. Ale neznám metodu Helen Doron, možná je to běžný způsob výuky.
Luna On je to možná i nějaký sebeobranný mechanismus, těžko říct. Ale já bych ho právě čekala spíš u mladých, ona mluvila vysloveně o starých lidech, kteří třeba víru z různých důvodů zavrhli (zažili válku a podobně), jsou tam důvody, proč přestali věřit-a pak se k tomu vrací. U mladých mi to přijde spíš, že se nad podobnými tématy třeba ani nikdy nezamýšleli...jako těžké téma na rozhovor, natož psanou formu. :-)
Ani neviem, kedy som mala aha! okamih ohľadom smrti. Ako 5-rocna som bola na pohrebe pradedka, pamätám si, čo som mala oblečené. Potom v 94 sa zabila Lady Diana a o pár týždňov zabil šofér moju kamarátku a rovesnicku Dianu, možno to bol ten šok, ktorý spôsobil, že som si uvedomila vlastnú smrtelnost. Potom zhruba od 15 do 17 rokov môj dedo trávil viac času v nemocnici ako doma, až umrel, a smrť je pre mňa súčasť života. Objednala som knihu Kačka, smrť a tulipán, ešteže som sa do nej nepustila, mala by byť pre deti. Vzhľadom k tomu, že obaja moji rodičia majú vážne diagnózy, chcem byť pripravená (v rámci možností).
Garfie No jasne, to tady nema cenu takhle probirat. Nicmene bych zrovna o vysvetleni smrti detem chtela delat dalsi komiks.
Inspirovala jsi me prave ty a az to bude aktualni, budu te s dovolenim trochu otravovat.
Ale to ma cas...
Luna Tak ale leda u vína ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí