Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. února 2021 01:33

Potrefenáhusa ty figurky byli lidi, ale hned se inspiroval jménem. Jinak si jména vymýšlí úplně bláznivá, Azra, Filka, Prenton, Urska, prostě první shluk hlásek, co mu přijde na mysl

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. února 2021 07:17

dnes prišla Alica za mnou a vyhlásila: "Mami, ja mám pocit!"

na otázku aký má pocit, odpovedala: "Taký hrnčekový!"

Offline Karja
44779 příspěvků moje polička 11. února 2021 07:47

betsey No jo, ženská!;-D

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. února 2021 08:06
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. února 2021 08:14

Potrefenáhusa ja som mala pre syna doma nocnik od roka ze aby si zvykol... zvykol si ale odplienkovany bol aj tak az tyzden po tretich narodeninach keby som to bola tusila tak sa cele tie dva roky na pokusy s odplienkovanim vybodnem. ked sme zistili ze uz chodi na zachod (u nasich obisiel nocnik a namieril si to hned vedla na wc) tak som nocniky posunula dalej. redukciu vobec nechce tak cakam kedy padne zadkom do wc. zatial sa mu to este nestalo

edit- v noci plienku este ma. je to tak 50:50 ci je rano sucha

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 11. února 2021 08:29

Skvelé historky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2021 08:39

Syn se záchodu nebojí, kaká do něj, do nočníku čůrá. Chápu to, na záchod si musí dát redukci, přistavit podstavec. Včera učinil velký objev - Mami, víš, že do záchodu můžeš i čůrat?! Ale na nic má pořád plenu a já nejsem schopná určit, jestli jí potřebuje nebo do ní čůrá večer a ráno.

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 11. února 2021 09:41
Reakce na žluťásek:

Počkej na teplo a nech ho nahatýho doma, ušetří se tím spousta práce i oblečení Pořád ho mám za prťouse a ony mu už pomalu budou dva!

Syn má Rostíka jako exemplární příklad toho, co už nedělají velký kluci Maminko, takhle držím tužku správně? Takhle ji nedrží Rosťa, ten ji má takhle (ruka v pěst). Maminko, Rosťa neumí jíst příborem? Já už umím krájet příborem. Maminko, tuhle hru nemůže hrát Rosťa, on dává všechno do pusy. Já už nedávám hračky do pusy. Maminko, Rosťa má plínky? Já už nenosím plínky...

Ještě je dost v kurzu miminko, to je úplně neschopný, s tím se poměřuje taky moc rád

​Jeee to je pěkné, jaký Rosťa udělal dojem z těch pár setkání, škoda, že jsme se neviděly víckrát, hodilo by se mi, aby to fungovalo i opačně - že je K. velký a věci do pusy nestrká

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. února 2021 09:43

Tak dcera do nočníčku kakala dost záhy, ale pro ni to bylo vždycky dost utrpení a bylo jí pohodlnější kakat do volného prostoru, než do plenky. A teď si umí krásně sama dát na záchod redukci i přistavit schůdek, ale stejně chodí na nočníček, že prý se bojí, že spadne do záchodové mísy (i když se jí to nikdy nestalo). A na velký záchod musí jít nutně pouze v případě, že si všimne, že tam zrovna mířím já. To mě vždycky předběhne a vítězoslavně se zatrůní :o)

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:03

Nechcete někdo boty pro začínající chodce? Některé po obou klucích, některé jen po jednom. Jonap, Superfit, capáčky Dodoos, velikost 20 a 21. Ty první ani nepočítám, to je velikost 17, v takové velikosti snad ani děti ještě nechodí ???? Samozřejmě spíš jako náhradní boty, použité jsou, i když nijak zničené, my nejsme zvlášť aktivní chodci Za dvě stovky celkem, případně plus poštovné, kdyby to chtěl někdo poslat.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:29

Potrefenáhusa Tak u nás je to obráceně. Já jsem ta trochu laxní a dcera to bere asi jako nějakou soutěž. 
Já ráda pochválím, holčička je fakt miláček, zlatá, roztomilá. A nic nekomentuju, je to jejich dítě, jejich výchova. Jen se občas v duchu podivím.

Tuhle mi dcera posílá třeba maličkou, jak sedí na nočníku. Má 14 měsíců. Já jsem se divila, vždyť o vánocích normálně měla pleny. A dcera mi píše, že na nočník chodí už půl roku. Mohla bych odepsat, že před půl rokem ještě ani neseděla, ale mlčím. Nikomu tím neprospěju. Tak si ulevím trochu tady

Nebo rituál koupání. O vánocích jsem byla u toho. Každý den se napustí vana, dá pěna, miliarda hraček a malá si tam tak minimálně půlhodiny hraje, oba rodiče u toho, fotí a natáčí. Každý den myjí hlavu, ona má tedy hezké husté vlasy. Mám milióny fotek z koupání a video každý den. Je to hezký, ale připadá mi to přehnaný. Já bych klidně koupala třeba obden, jindy třeba dala jen sprchu. Asi jsem byla líná matka.

A nebo jídlo. Ta malá beruška jí jenom bezlepkově, bezlaktózově, všechno na kaši nebo drcené, stále jí krmí, jen měkké ovoce na kousky si sama strká do pusy. Žádnou alergii nemá, to je prý preventivně.

Dneska obrázek, jak holčička sedí nad dvěma kusy - jako dvě ty celé šišky! - pokrájeného avokáda, které nakupují u firmy, co je letecky dopraví rovnou ze Španělska. K snídani to bylo.

Jestli jednou nastane doba, že jí budu smět pohlídat, tak se bojím, že nezvládnu dodržet všechna pravidla. Co kdybych třeba udělala palačinku? To je hned několik smrtelných hříchů.

Online Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:34

Jennyfor ke zbytku se vyjádřit asi nemuzu, ale my koupem taky denně, já jsem teda taky lina matka a zjistila jsem, ze se v ty vodě dost unavi a uvolní a mnohem mnohem lip spi  vlasy nemydlim denně

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:37

Potrefenáhusa a taky se tam to večer už dost otravné dítě zabaví.

Online Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:39

Jennyfor a mne se teda bude taky hodně špatně půjčovat, zatím bych ji nepujcila, protože by okamžitě seděla na gauči podepřená polštářem

Online Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:39
Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:44

Potrefenáhusa my jsme se teď vrátili ke každodennímu koupání (starší dokonce dvakrát, nejdřív se vetře mužovi do sprchy po cvičení s pak Viktorkovi do vany), protože mladší je už o půl sedmé ukňouraný a nejradši by šel spát, ale vstával by pak před pátou. Takže ho nechám ve vaně i hodinu, tam ho únava zázračně přejde a ráno spí aspoň do 5:50

Online Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:46

Pinot Noir uff, a to má takhle od furt? My se chodíme koupat taky v 7, ale třeba dneska spala s malejma pauzama až do třičtvrtě na 8, před patou bych na ni asi musela hodit polstar 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:47

Potrefenáhusa No, já si uvědomila, že třeba to koupání bude taky mít souvislost s tím, že jsou oba rodiče od narození malé doma. Takže jsou na všechno dva, nikam nepospíchají, to koupání si užijou. 

Já jsem byla celý den sama, i to večerní koupání muž nestíhal, takže jsem někdy ráda kluka jen rychle osprchovala, abych stihla ještě posbírat hračky po bytě, než padnu. Velký koupání s plnou parádou bylo většinou za přítomnosti tatínka, to jsem je v té koupelně nechala samotný a šla si vypít kafe

Tak je to asi i touhle dobou, není kam spěchat.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:52

Jennyfor Hlidam casto ( prave zrovna ted). Vnucka ma 11 mesicu. Ja mam stesti, ze si prd pamatuju z toho, kdyz byli kluci mali. A uz vubec ty casovy udaje, kdy co a jak. Tak ani nemuzu radit a delat chytrou. Musim rict, ze si to uzivam. Je to samozrejme uzasna holcicka, sikovna, je s ni sranda, blbneme, tancujeme, zpivame. Jsme spolu minimalne dvakrat tydne. Az je mi to blby, ale snacha me porad zve i jen tak na navstevu. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:54

Potrefenáhusa ne, dřív vstával mezi druhou a třetí

Teď je to super, mně ta šestá vyhovuje, mám čas se nasnídat a poflakovat, než začne lítačka s vypravováním staršího do školky. Pokud se stane, že Viki spí a vzbudí nás až budík, tak je to ráno moc hektické.