crazydaisy To je ale krásný, že máte pěkný vztah se snachou.
Vše o těhotenství a dětech
ja by som ani každý deň nekúpala, niekedy sa mi fakt nechce, ale malá to vyžaduje každý deň, bez toho nejde spať. A každý večer musíme čítať rozprávku, raz som jej ju nečítala, bo už bola strašne unavená a išla hneď po kúpeli spať a ona sa zobudila v noci a vyžadovala, aby som jej tú rozprávku prečítala :-)
betsey jo, přesně, Ríša někdy usne, jak lehne, ale ráno mi hned, jak proloupne oko, vyčte, že nebyla pohádka ![]()
Kan Ja jsem za to opravdu moc rada. Beru ji jako dalsi moje dite a ona to vi.
Ona se taky někdy vzbudí a třeba hodinu žije, ale já ji necham bejt, tak se třeba otoci na bricho, prdi na pusu, žere peřinu, já u toho někdy i usnu, a po nějaký dobe je zas ochotna jít spát
Jennyfor Ehm, já taky od mala koupu každý den, ale hlavně proto, že jsem ta líná matka. Dítě se třeba hodinu ráchá ve vaně a já v klidu sedím vedle vany na stoličce a čtu si, jinak mi tu chvilku klidu nikdy moc nedopřála ;o)
Potrefenáhusa No tak to já bych právě nedělala
já si myslím, že všechno má svůj čas a každý dítě je jiný. V tom jsem oproti dceři zpátečník.
Jen to jídlo už bych asi už řešila jinak. Nemám teda naprosto představu, jaký jsou dneska výživový doporučení, takže je to třeba v pořádku, že holčička jí všechno mixované a v podstatě jen bílé bio jogurty, a všechny druhy vařené zeleniny a nealergizující ovoce.
Já kojila rok a půl, nikdy jsem vlastně nepoužila UM ani žádnou instantní kaši i když už to bylo v době, kdy toho už bylo na trhu dost, napřed jen to kojení asi do půl roka a pak vlastně už pomalu to, co jsme jedli my, jen nekořeněné, brambory se zeleninou rozmačkaný vidličkou, strouhaný jablka, sem tam ten pribináček, ale toho snědl tak půlku a nazdar. A pak pomalu těstoviny ve vývaru, rýže s omáčkou, a kolem roku už jedl s námi u stolu lžící skoro všechno, i když třeba jen na ochutnání.
Nepil při tom kojení ani čaj, takže buď jsem kojila, a nebo třeba venku se napil vody z hrnku, nikdy jsme vlastně ani nepoužili flašku s dudlíkem, nejen na UM, ale ani na čaj.
Tak nějak to samo plynulo úplně přirozeně, vůbec si nepamatuju, že bych řešila, co dávat k jídlu.
A teď mi to příjde jako celá věda.
betsey jo, nám taky tuhle vytuhla před koupanim, a pak nějak blbě spala celou noc, jak to asi nemělo tu správnou posloupnost
Potrefenáhusa my jsme to taky takhle měli, hodně dlouho, bohužel na závěr té hodinky až dvouhodinovky se vždycky pokadil
. Takže zaspat jsem to nemohla. Nakonec jsem zjistila, že když vstanu a jdu si s ním hrát, ty vylučovací procesy to významně urychlí, takže jsme si dávali kolem třetí hrací-srací pauzu
.
Ale bylo to jen období ;)
Pinot Noir Takže koupání už zase jde? Třikrát hurá!
Jennyfor není to věda, já to dělám uplne stejne jakos to dělala ty. A to myslím i odpovídá aktuálním doporučením
Jennyfor ja nevim, asi bych jim do toho nekecala. Mala teda ji vsechno sama uz tak 2 mesice, ale protoze to vidi u starsi segry. Bude ji rok a pul na konci unora. Mixovani ani omylem, obcas jsem vecer lina tak jim obema zaliju instatni kasi a cau:D u koupani se stridame, vcera jsem s nema sedela ve vane, s tim ze az zavolam, tak nakluse muz s pyzamy a rucniky. No tak mi jen poslal sms ze jede resit neco pracovniho a prijel domu o pul 10
zabit malo:D a teda snist na snidani 2 avokada, tak me odvezou se zlucnikovym zachvatem asi. Toho bych se v jejim pripade bala vic nez alergozujiciho ovoce.
Sweet Potato jo, a dokonce už jsou spolu ve vaně! Ale že bych si vedle četla, to teda nehrozí, musím nad nimi stát jak dráb a dohlížet nad dodržováním výpůjční doby sprchy! Jinak by se porvali.
Jo a holky vcera vecerely chleba ve vajicku s kecupem, udelala jsem toho plny talir a muz nemel co pojist, protoze kazda snedla 2 krajice chleba. Tomu rikam vecere sampionu:D
Jennyfor všechno bezlepkové a bezlaktózové z preventivních důvodů je teda dost zvláštní a skoro bych řekla nebezpečné? Ale jinak, co a jak které dítě umí/neumí/chce/nechce jíst, bych se po vlastních zkušenostech netroufala soudit.
Jennyfor já jsem to jídlo dělala dost podobně jako ty (krom UM, to jsem používala), hlavně jsem dceři vrazila do ruky jídlo, lžíci a vidličku jak nejdřív to bylo možné. Z mixovaného měla větry, takže jsem jen mačkala vidličkou. Jinak teda mám matný dojem, že před těmi 3 lety se doporučovalo zavádět alergeny (lepek a laktozu) v nějakém "okně", v určitém věku, aby se s nimi organismus seznámil a pak případně nebyly problémy.
Já teda nevím, co bych si počala bez rohlíku. Ten byl klíčem ke klidnému cestování a spokojenému dítěti.
Pinot Noir já někde i četla u nejakyho logopeda, jak je kousani potravy důležitý pro posílení správných svalu, který jsou pak důležitý při mluvení, ale fakt jim do toho těžko kecat
Mohučanka ty imunologicky okna snad už byly zase zpochybněný
, ale myslím se má za to, ze u kojenyho ditete je dobrý se seznámit s alergenama po dobu kojení a s tím lepkem ne před ukoncenym 6.měsícem, ale moc to pak už neodkladat
crazydaisy Já ti to právě závidím.
Taky bych si ráda pohrála, pomuckala. Ale oni mají nastaveno tolik pravidel, že se v tom nevyznám.
O vánocích jsem si třeba chovala vnučku na klíně, pod dozorem, a koukaly jsme si do očí, já dělala různý budliky budliky a holčička se smála a chtěla ještě. No a dcera mi jí odebrala, že příliš blízký oční kontakt kazí oči a že na dítě se nedělají grimasy.
Pak mi dovolili uspávat, že mám jen sedět u postele a nemluvit. Takže jsem seděla, holčička koukala, žvatlala, já jí držela za ručičku a šeptala, jaká je krásná holčička, jak jí máme rádi, pomalu jí zaklapovaly víčka, usínala a v tom na mne dcera vlítla, že přes chůvičku slyší, že tiše mluvím a ať jdu dolů. A poslala tam muže, který tam tiše seděl další dvě hodiny, až do našeho odjezdu, takže jsme se už neviděli.
Je mi to líto, tak málo vnučku naživo vidím. A bojím se, že o její dětství přijdu a pak třeba už nebude na co navázat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí